Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou kamarádů, kteří provozují prosperující půjčovnu dronů, se odehrává v současné Praze. Majitel firmy přezdívaný Plech (Jiří Mádl), ve volném čase rapper, sní o velkých penězích a neochvějných jistotách. Chemik a vynikající letecký navigátor Pavel (Kryštof Hádek), který se právě vrátil ze zahraničí, sní o spravedlnosti a osobním angažmá v nápravě světa. Drony jsou pro bývalé spolužáky ze střední školy propustkou do mnoha oblastí lidského konání, kam by se jinak nepodívali. Mezi jejich klienty patří prezidentský kandidát i výtvarníci pořádající happeningy. Drony ve filmu monitorují elektrárny, nosí luxusní kabelky na přehlídce místo modelek nebo sprejují ze vzduchu Petřínskou rozhlednu. Když se však jeden z hrdinů rozhodne využít dron k něčemu úplně jinému, situace ve firmě se začne komplikovat. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (317)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době neokoukaný námět politického dramatu je velice dobře zpracován scenáristicky. Snímek udržuje diváka celou dobu v příjemnén napětí. Největší pihou na kráse je jako obvykle noční můra Thálie Mádl. Ona to již není piha, to je přímo ohavná bradavice, Mádl se hrát evidentně nikdy nenaučí a opět neskutečně přehrává a pitvořením svoji postavu karikuje. Ostatní se musí snažit za něj, záležet na své práci si dává především talentovaný Hádek, který je opět nejlepším hercem filmu. Mádlova role je naštěstí skutečně vedlejší, ale v jeho případě by bylo samozřejmě lepší, kdyby znásilňoval herecké řemeslo rovnou v nějakém vedlejším filmu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu mě to fakt hodně bavilo tím, jak jsem vůbec netušil, co od filmu čekat a kam bude děj směřovat. Chvilku je to přiměřeně zábavná buddy sranda se šišlajícím Mádlem, aby v zápětí divák zpozorněl, co že ten podivín v podání Kryštofa Hádka má vlastně za lubem. Žel, na první pohled světový námět tu není až tak ukočírovaný, jak bych ve finále chtěl. Ve filmu zazní řada zajímavých myšlenek (třeba ohledně českého práva), ale taky pár takových těch typicky protisystémových ala SPD názorů, se kterými nesouhlasím. Ten, jak žánrový, tak názorový, nesoulad byl zřejmě záměrný, ale i kvůli dost uspěchanému závěru nějak nedokážu rozklíčovat, co tím chtěli tvůrci vlastně říct. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Konečně český film, který o něčem je. Má jasný začátek a konec a není úplně čitelný. Dost dlouho nevíte o co Hádkovi jde, jestli je nebezpečný, nebo prostě jen trochu divný. Část s Kubařovou a politikem, je jak vystřižená z Taxikáře a díky tomu jsem byl furt takovej lehce znepokojenej. Mádl je jako klon Kata dobrej. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Asi na to zajdu ještě jednou. Byl to v mnoha ohledech výborný film (kvalit Mnichova nebo Karamazových ale nedosahuje) - například práce s hudbou, humor, skutečné emoce, katarze... Nicméně na těch pět to asi úplně nedosáhne. Současné hodnocení (68%) je ovšem hodně podstřelené. Takových 5 - 10% nahoru si to zaslouží určitě. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ač za evropskými standardy aktuální česká kinematografie stále propastně zaostává, jednou za čas se objeví ambiciózní snímek, který má aspoň nějakou vlastní tvář a zároveň má co říct. A přesně to Modelář splňuje. Velmi zajímavé a hlavně zábavné vykročení na tenký led (tedy kamkoliv mimo mainstream) s klasicky „mimo“ Kryštofem Hádkem a zábavně šišlajícím Jirkou Mádlem nabízí od všeho trochu - počínaje sociální satirou, přes podivnou komedii až po politický thriller. Já si teda takovou multižánrovou kombinaci v našich nudných končinách nechám líbit, a co vy? [LFŠ 2020] ()

Galerie (33)

Zajímavosti (22)

  • Závodní drony, které se ve filmu prohánějí závodní drahou v průmyslovém komplexu, jsou vyrobené na míru. (TheSlezy)
  • Jak Jiří Mádl, tak i Kryštof Hádek vzali roli hlavně kvůli osobnosti režiséra a scenáristy Petra Zelenky, který podle nich točí vždy zajímávé a originální filmy. Scénář, i když se jim zde taky líbil, tu pro ně nehrál tak důležitou roli jako normálně. (montongery)
  • Dron, který si Pavel (Kryštof Hádek) pořídí na spáchání atentátu, je DJI F550, který se už v době vzniku filmu nevyráběl a nešlo o plnohodnotnou platformu v pravém slova smyslu. (TheSlezy)

Související novinky

28. České lvy vyhrál Šarlatán

28. České lvy vyhrál Šarlatán

06.03.2021

Dnes večer byly v rámci svého 28. ročníku uděleny výroční ceny České filmové a televizní akademie (ČFTA), Český lev. Komorní ceremoniál se tradičně odehrál v pražském Rudolfinu, nicméně z důvodu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno