Reklama

Reklama

Vzteklina

(seriál)
  • angličtina Rabies (festivalový název)
TV spot 3
Česko, 2018, 5 h 46 min (Minutáž: 55–61 min)

Režie:

Tomáš Bařina

Scénář:

Jan Stehlík

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Kryštof Hádek, Johana Matoušková, Gabriela Heclová, Jan Vlasák, Leoš Noha, Igor Bareš, Filip Čapka, Stanislav Majer, Pavla Beretová, Přemysl Bureš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jakkoli je Česká republika vztekliny prostá země, objevují se náhle poblíž jedné z šumavských vesnic nakažená zvířata a hlavní postava tohoto kriminálního thrilleru, třicátník, virolog Pavel Rogl, má za úkol zmapovat situaci, dohlédnout na vakcinaci a nalézt příčinu nákazy. Je také pověřen vypracováním odborného posudku pro tým kriminalistů, kteří vyšetřují záhadnou dvojnásobnou vraždu. Nelze totiž vyloučit, že vražedné běsnění má spojitost s nákazou. Je vrahem člověk, nebo uprchlá velká šelma? Minisérie Vzteklina je zasazena do šumavského prostředí, které má nezpochybnitelný genius loci, je příkladem odedávného propojení člověka s přírodou a v mnoha ohledech tak vytváří samostatnou rovinu vyprávění. Nejen atmosférickou, ilustrativní, ale i svým konkrétním historickým kontextem. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

TV spot 3

Recenze (197)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, jenž mě přikoval k obrazovce a kdy jsem se těšil na každý další díl. Chování postav bylo sice někdy hloupé, ale napětí a vtip ve správnou dobu daly tomuto nešvaru zapomenout. Závěr sice tvůrci trochu degradovali zbytečně směšnou akcí, ale celek je podle mého názoru povedený a funkční. Sympatické postavy, krásná krajina, temná minulost. Řadím mezi své oblíbence. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Konečně vcelku netuctová kriminálka, která chytře pracuje s motivem temného dědictví z jedné ještě temnější éry našich soudobých dějin. Využití šumavských lokací takřka bezchybné, postupné rozplétání příběhu a závěrečné rozuzlení velmi nadprůměrné. V žánru české kriminálky jeden z vrcholů posledních let. Jen ten neautentický Kryštof Hádek to místy bohužel trochu kazí. Jinak hodně velká spokojenost. [80%] ()

Reklama

Garch 

všechny recenze uživatele

Atmosféra strašidelných Sudet a celá výprava thrillerové série Vzteklina je sakra působivá. Kryštof Hádek, jako cizí element a vyšetřovatel Leoš Noha mě tu vysloveně baví. Známí herci průměrní a někteří z neznámých překvapivě dobří. PS: Vynikající Pavel Trávníček v menší cameo roli (E3:). PPS Je dobře, že Jan Stehlík zapracoval do scénáře téma odsunu a "RG" - to je za čtvrtou *. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Detektivka se zajímavým prostředím, která se snaží působit jako variace na české Twin Peaks, ale ve skutečnosti je takovým polovičním odvarem Pustiny. Problém je, že neumí být dostatečně mrazivá a sází spíše na hororové sekvence s dějem pomalu se ubírajícím k nepřekvapivému odhalení. Herecky kupodivu nejsympatičtější Heclová. (nejlepší epizoda - 1x03) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nepáčil sa mi ten veterinárny motív, od začiatku ma to teda celkom nevtiahlo, no čakal som na nejaké skvelé gradujúce finále, ktoré ale neprišlo. Dopozeral som len preto, aby som sa dozvedel, kto je vrahom (respektíve si ho potvrdil, nakoľko bol trochu nápadný). Inak pomerne rozťahané, stačili aj tri časti. ()

Galerie (620)

Zajímavosti (10)

  • SPZ na starostově vozu chybí pomlčka mezi dvojčíslími, této číselné kombinaci navíc odpovídá starší, nereflexní typ SPZ, vydávaný ještě za dob Československa. Filmaři však použili typ novější, ve standardizovaném evropském rozměru, vydávaný až od roku 1994. (MIK0cz)
  • Při natáčení noční scény na chatě byly teploty pod nulou a pršelo, tvůrci však používali i uměle vyrobený déšť k znásobení toho přírodního. [Zdroj: iDnes.cz] (hansel97)
  • Zbraně použité zásahovkou byly samopal MP-5, samopal MP-7 a útočná puška G-36. (K98)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama