Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (200)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když už tato mini-série má "jenom" tři díly, tak jsem se rozhodl, že jí dám šanci od začátku do konce. První dva díly nahlodaly tíživou a vysloveně kousavou atmosférou, která střídala jednu dobrou scénu se dvěma poměrně průměrnými. Bylo vidět, že tvůrci chtěli vsadit na jistotu a tak do hlavní role vsadili Ondru Vetchýho. Ten tu ale byl naprosto bez emocí a stejně tak se odvíjel i samotný příběh. Jemu tedy ku prospěchu byl samotný nápad, který nebyl vůbec špatný a tak to byl vlastně jediný důvod, proč jsem vydržel až do konce. Závěr tomu ale naložil korunu nejvyšší a domotal vše, co mohl. Tudíž nakonec hodnotím průměrem. Technicky to není špatné, ale nulový vztah k postavám způsobil, že jsem k této televizní mini sérii měl obrovský odstup. A to i přesto, že samotné herce mám jinak hodně rád. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Další skvělé krimidrama od České televize, jež disponuje tou největší výhodou v tom, že jde na věci dost odlišně oproti všem svým sesterským detektivkám, které se u nás točí jako na běžeckém páse. Celou dobu jsem byl dějem až skoro unešený, avšak konec mi přišel poněkud nedotažený a zdál se mi useknutý tak, jako by produkci došel materiál. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dvouapůlhodinový film a byla by to pecka. Nicméně i s přetaženou stopáží se tahle detektivka skandinávského střihu vydařila a to i díky tomu, že filmaři měli dvakrát víc než šťastnou ruku. Jednak se zadařilo stran lokality. Prostředí Ostravy je stejně bezútěšné jako film sám a k zvolenému formátu pasovalo ideálně. Ale především se vyplatilo angažování Vetchého, který je sice jistotou téměř vždy, ale v tomto případě překonal sám sebe a troufám si říct, že lépe snad ještě nezahrál. Ale výborně vyšlo i obsazení vedlejších rolí na čele s Fingerem, Plouharem nebo Maximovou, která pro mě byla velkou neznámou a i velkým překvapením. Líbily se mi i načtrnuté linky příběhů jednotlivých postav, akorát jsem měl trošku problém s tím, že tu snad všichni zúčastnění jeli v nějaké levotě. Samotné rozuzlení mě docela překvapilo a i to je velké plus. ČT zkrátka opět boduje. 80% ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Výborný kriminální seriál podepřený skvělým výkonem Ondřeje Vetchého v hlavní roli. Pointu a napětí celého příběhu jen trochu kazí zvláštní konec, ve kterém nakonec není potrestán vůbec nikdo, až na Jana Plouhara, který místo, aby utekl s balíkem peněz, se vydává spravedlnosti. Ale ta celková spravedlnost tam nějak chybí ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

(Viděno komplet.) Strašně rád bych dal čtyři, ale první epizoda je učebnicová ukázka nezvládnuté expozice. Pak to jde jen nahoru, ale šlo by to sestříhat do jedné perfektní tříhodinovky. Plus by bylo ale taky nutný vykašlat se na ten colorgrading "vyblitá šedá", který zabíjí veškerou snahu o zajímavé kompozice. A scénář nezapře, že na něm dělali Slováci - občas jako lidem nešel z pusy. 65 % ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Jako lokace policejního oddělení vražd posloužily industriální prostory nové Pragovky v Praze na Vysočanech. Tyto prostory posloužily také jako Barrandovská jídelna v seriálu Bohéma (od r. 2017). (kriplozoik)
  • Kowalského auto, které Richard (Ondřej Vetchý) řídí na cestě z místa činu je Audi A6, později však zapálí o něco starší Volkswagen Bora. (Shareck)
  • Když Richard (Ondřej Vetchý) hledá důkazy proti své dceři na chatě, tak než nahlédne do krbu, rozhodí peřinu na posteli. Na konci záběru si prohlíží fotku u okna a když pak odchází, je postel opět vzorně ustlaná (MaraF)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama