Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílný komediální seriál je již šestou spoluprací dvojice PrušinovskýKolečko. V projektu, který si nadsázkou bere na paškál složitá témata, jakými jsou nesnášenlivost či xenofobie, si hlavní roli zahrál Martin Hofmann. Rámec seriálu tvoří příběh Luďka, kterého právě vyhodili z práce, bydlí v polorozpadlé barabizně, dluží, kam se podívá, má problémy s exmanželkou i se synem. A v tom nejhorším za ním přijde pošťák Ondra s pozváním do Pošty pro tebe (Česká televize)

(více)

Recenze (798)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. DYCKY MOST! | 1.díl (85%), 2.díl (85%), 3.díl (85%), 4.díl (90%), 5.díl (85%), 6.díl (85%), 7.díl (85%), 8.díl (85%),> Průměr: 86% (5*) | ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto zasloužený novodobý český seriálový kult. Svérázný a jedinečný hořkosladký obraz současné české společnosti, který si nebere servítky s nikým a s ničím, a progresivní, moderní a dojemná "romantická" komedie v jednom. Super postavy (Luďan, Eda, Franta, kněz) a mraky božích hlášek ("Vy kokote, ty vole!"). Dílo, na nějž tenhle národ čekal možná i pár dekád... Dycky Most! ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Komediální seriál, který se sám směje, ovšem ne černým nebo bílým. Prušinovský s Kolečkem se smějí komukoliv, koho nachytají. Smějí se všem, kteří o MOSTU! vedou hluboké nejisté debaty typu "Mám se tomu teď smát? Hodí se to?" nebo "Tohle zase úplně k smíchu není, ne? Nebo je?" a přemýšlejí, oč tvůrcům šlo a co chtěli národu sdělit. Smějí se taky všem, kteří se po každé odvysílané epizodě chtěli jet podívat do Mostu, jestli "to tam fakt tak je", a zároveň těm, kteří o "skutečném Mostu" psali vážné články a točili vážné reportáže, i těm, kteří je pak četli, sledovali a poslouchali. O internetových diskutérech nemluvě. Kdykoliv jsem takovou názorovou výměnu zaslechl, říkal jsem si: Proboha lidi, proč musíte všechno rozebírat? Je to komediální seriál, takže když vás baví, smějte se, a když se v něm stane něco, co k smíchu není, no tak se prostě nesmějte. Opravdovost není v Mostu, opravdovost je ve všech těch lidech, které najdete v každém jiném městě. Skvělý Martin Hofmann (zářící už v Trpaslíkovi) je nejlepší příklad. Jeho buránek Luďan jednou udělá něco, zač byste ho zabili, a hned potom si to u vás vyžehlí, aby to mohl co nejdříve zase něčím pokazit... A aby se díky tomu všemu nakonec třeba změnil v lepšího člověka. Aspoň trochu. Tak to chodí v Mostu, v Plzni, Praze, Brně... ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Ano, u nás na severu je malebně. A že Most není jen město, ale i životní styl, o tom něco jako buranka z Mostu vím. Přijeďte někdy k nám, garantuju vám, že tu za den potkáte minimálně pět Luďků. Prušinovský, Kolečko a Hofmann v nejlepší formě, taková nekorektní podívaná tu v televizi dlouho nebyla. Citlivky to pohorší, hovada (jako já) se zasmějou. V horším případě to urazí všechny, co se v tom uvidí jak ve vlastním zrcadle. PS: Komu nedošlo, o čem že to celé bylo, doporučuji si ještě jednou pustit závěrečnou řeč. "On ty sny měl, na rozdíl od nás..." A ty pondělky mi budou chybět, díky za ně! ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

DYCKY MOST! O Mostu! byly popsány už tuny papíru a hlavně internetového prostoru. Spousta lidí začíná seriál ostentativně nenávidět jen z důvodu toho, že je prostě "všude". Ale mně to nedá. Musím chtě nechtě přispět svým shrnutím, protože by byla nesmírná škoda, aby pár ublížených křiklounů shazovalo tohle dílko jen proto, že jsou na něj "moc cool". To, že mám rád tvůrčí dvojici Prušinovský + Kolečko, je známá věc. Dosud jsem za jejich nejsilnější počin považoval jejich prvotinu Okresní přebor, kde se krásně snoubil "buranský" humor s perfektně vykreslenými postavami a často krásně melancholicky laděnou atmosférou. V našich končinách něco nevídaného. Ten jsem proto hodnotil řečí čísel čistými 5/5, i když se samozřejmě díky dlouhé řadě našlo i pár slabších dílů. Po přechodu na ČT (která je původně s Okresním přeborem vyhodila - HA!) si oba tvůrci připsali další dva velmi podařené zářezy v podobě Čtvrté hvězdy a Trpaslíka. U obou mi však cosi chybělo. Ač se na to dobře koukalo a tvůrci si (zvlášť u Trpaslíka) sympaticky zaexperimentovali, neměl jsem potřebu si ani jeden seriál pustit okamžitě znovu. No a pak přišel Most! Když jsem si už před drahnou dobou četl synopsi, o čem tohle dílko zhruba bude, docela jsem trnul, jestli si P+K neukousli trochu velké sousto. Ale oni to kluci tak výborně "zakamuflovali", že strhli přes milion pravidelných diváků. A to včetně těch, kterým se seriál na první dobrou zdánlivě vysmívá. Jenže není všechno tak, jak se může zdát. Most! je v první řadě precizně vysoustružené televizní dílo od začátku až do konce. Funguje zde naprosto všechno. Od skvěle vybraných herců (i neherců), nahláškovaného scénáře, pozoruhodného vývoje i "nevývoje" některých postav až po tradičně ÚŽASNÝ písničkový doprovod. To vše zabaleno do úhledného osmidílného balení, které je světelné roky před drtivou většinou současné tuzemské (nejen) televizní tvorby. A co se týká společenského přesahu? Asi takhle. Pár lidem to možná otevře oči a něco si z toho vezme. Ale nedělám si iluze. Kdo v tom vidí "sluníčkářskou agitku", tomu nepomůže ani svěcená voda. A kdo z toho pro změnu dělá jen obhroublou zábavu pro burany, tomu asi taky není pomoci. Most! je totiž v první řadě televizní perla, která dokáže pobavit, dojmout a jako bonus navíc i rozproudit diskuzi v takovém měřítku, o které se nejspíš ani samotným tvůrcům nesnilo. A budiž jim to přáno. Aspoň máme naději, že nás budou nadále zásobovat kvalitní zábavou. #Don'tStopBelievin' ()

Galerie (111)

Zajímavosti (81)

  • Seriál byl poprvé uveden na festivalu Serial Killer v květnu 2018. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

03.01.2020

Padesátka českých filmových kritiků oznámila své nominace pro Ceny české filmové kritiky 2019. V čele seznamu stojí film o pomstě Staříci a komedie Jiřího Havelky Vlastníci, oba filmy mají po pěti… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama