Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (109)

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sitkom o posmrtným životě od scénáristů Parks and Recreation. Ze začátku se zdálo, že téma vydá maximálně na jednu sezónu, ale tvůrci nakonec vždy přišli s nějakým zvratem, kterej změnil mechaniku další sezóny. Každá další sezóna přišla s něčim trochu novým. (Ikdyž ve třetí sezóně už jsem chvílema měl pocit, že už se trochu vaří z vody. Některý epizody by možná bylo lepší vyhodit a příběh uzavřít už ve třetí sezóně.) Hlavní hereckej ansámbl až na výjimky dobrej. Ted Danson v roli architekta skvělej; možná bych řekl, že je to i jeho nejlepší výkon vůbec. Hlavní dvojka Cristen Bell a William Harper má chemii a obě jejich postavy, Eleanor a Chidi, jsou zajímavý a parádně zahraný. Jameela Jamil v roli Tahani v pohodě. Darcy Carden v roli chodící databáze Janet dostává prostor ukázat svoji hereckou mnohostrannost. Manny Jacinto do role Jasona bohužel obsazenej naprosto špatně. Herecky na to vůbec nemá. Je vidět, že scénáristi ani režie si s nim nevěděli moc rady a postupně z něho udělali infantilního prosťáčka. A zbytek ansámblu s nim interaguje dost nepřirozeně. Zejména romantický vztahy jeho postavy s postavama Janet a Tahani viditělně postrádaj chemii a uvěřitelnost. Postupně naštěstí dostávaj víc prostoru i herci velejších postav. Např. Marc Jackson v roli "šéfa" Shawna je super vtipnej. Bavila mě Tiya Sircar jako ambiciózní a věčně nespokojená Vicky. Maya Rudolph jako vesmírná soudkyně se zálibou v seriálech. Nebo Jason Mantzoukas jako špatně vytvořená umělá bytost Derek, a jeho absurdní humor. Celkově bych ocenil dobrou výpravu, kostýmy, a celkovou vizuální koncepci seriálu, jak v interiérech, tak venku; s povětšinou dobře zakomponovaným CGI. Nejlepší epizody: S02E05, S03E08, S04E13. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, netušil jsem absolutně, co čem to je, ale dal jsem tomu šanci, protože po patnácti minutách nerozhodného scrollovaní Netflixem se někdy prostě naserete a kliknete na cokoli, co vám zrovna připadne pod kurzor. A co vám mám říkat, hned jsem se zamiloval a jen s největším sebezpřením to po pěti bingenutých dílech vypnul a šel spát. Že se k tomu ale vrátím, jak jen to půjde, je tutovka. Protože kdo z nás by nechtěl skončit na tom "Dobrém místě", když to Špatné zní tak trochu jako Peklo. ()

Reklama

AloeB 

všechny recenze uživatele

Až neslušně dobrý sitcom který zvládne tak říkajíc udržet diváka u koryta. Motiv zkažené osoby na místě kam odcházejí duše dobrých lidí je k nezaplacení. Seriál si dělá legraci z etiky, morálky, dělá reklamu Kantovi a jeho kýčovitě barvený styl si pro svoji osobitost zamiluje každý kdo na Dobré místo patří. Sice mě show trochu dostala do rozpaků, protože paradoxně nejvíce fandím špatné Eleanor, ale tak jak se říká, každý svatý má svou minulost a každý hříšník má pouze budoucnost. Tudíž what the fork postavy tu jsou skvělé, ale tento selfish and self-obsessed kind of shirt je prostě k nezaplacení. ()

mikiqex 

všechny recenze uživatele

Je to takový seriálový fast-food - v podstatě nic moc, plný prázdných kalor... minut, ale i přesto si dáte ještě další a další epizodu; patrně díky skvělému obsazení, v čele s Kristen Bell, Tedem Dansonem a samozřejmě D'Arcy Carden. Člověk si tak může užít tu trochu (bohužel) zajímavých nápadů a vtipů, kterými tvůrci lehce okořenili jednotlivé série. I já jsem se totiž musel k oblibě tohoto seriálu "prokoukat". Po první epizodě jsem ho chtěl zavrhnout, ale komentáře zde mě přesvědčily, že mám zkusit ještě pár dílů vydržet. Držel jsem celou první sérii a pořádně bavit jsem se začal u její poslední epizody a jejího twistu. Druhá série byla super, třetí je zatím o něco slabší, ale stále mě baví a nedočkavě vyhlížím každou další epizodu. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Tenhle sitcom je tak trhlej, až je to dobrý. Občas se to může zdát se všemi těmi plot twisty až moc podivný, ale jako celek bych všechny 4 série hodnotil pozitivně. Je to sranda, není to dlouhý a některé myšlenky jsou fakt povedený. Rozhodně bych to jako oddechovku doporučil všem, kdo chtějí nenáročnou zábavu. ()

Galerie (756)

Zajímavosti (17)

  • O zákulisí tejto šou existuje podcast s názvom "The Good Place: The Podcast". Hostiteľom je Marc Evan Jackson, ktorý v šou hrá Shawna a robí rozhovory s členmi štábu. (chesterko)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama