Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli se budou dál točit podobné dokumenty, tak jo, je s námi konec. Leo si tu hraje na Willyho Foga a chytá se za hlavu pokaždé, když někde něco roztaje. Měl by si tenhle týden zajet do Špindlu. Já si určitě nemyslím, že my lidi děláme všechno správně a že svět je v top formě, ale taky úplně nevím, jestli je všechno vážně tak v háji. Jeden vědec říká globální oteplování existuje, druhý vědec říká globální oteplování je blbost, třetí vědec říká přestaňme žrát hovězí, čtvrtý vědec říká začněme žrát kuřecí a pátý vědec polemizuje se všemi čtyřmi předchozími kolegy. V pátek začíná finále extraligy a já bych si přál, aby to byl taky takový hokej. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, proto mě dokument zaujal. Tady bude hodnocení vždy v rámci postoje k problematice. Ale já souhlasím. Lidé se neumějí chovat ke své matce, k Zemi. Popíráním se nic nevyřeší. Jsme ničitelé světů. Argumentace typu "Když něco nového vzniká, staré musí zaniknout.", tady není na místě. Nebudujeme totiž pro planetu, pro život. Budujeme pro svá ega, pro sebe, pro smrt. Člověk je sobectví samo. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je skvelé, že sa niekto z celebrít zaujíma a aktívne propaguje ochranu našej planéty. Páči sa mi DiCapriova zanietenosť pre vec. Dokument skôr poukazuje na nedostatky ako hľadá riešenia, tie len trochu naznačuje, ako sú príklady škandinávskych krajín a pod. Najlepšia časť je, keď to tá Indka Američanom nandá tak, že sa Leonardo zmôže len na úškľabok. Problémom je, že sa nič nezmení, kým to nebudú chcieť samotní Američania, ich ľud. A tí tlustoprdi sú veľkí ignoranti, šanca je malá. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Leova hluboce osobní esej o jeho letitém boji s větrnými mlýny, rozhodně ne dokument v pravém slova smyslu. Veškerá působivost vychází z jeho naléhavé bezprostřednosti a viditelné snaze na něco upozornit i něco změnit. Umí být naléhavý i přesvědčivý, aniž by sklouzával do polohy jehovisty na vašem prahu "co si s vámi pro vaše osobní dobro přišel promluvit o globálním oteplování". Jenom působí poněkud směšně (ne-li přímo pokrytecky), že letadlem a vrtulníky tu zcestuje celý svět a přitom mluví o tom, o čem mluví. Ovšem předpokládám, že to uhraje na malé zlo pro vyšší dobro a bez toho by tu absentovali nejlepší pasáže, jako je například disputace s Indkou. Potěší také, že byť nejde o investigativní dokument, tak je tu snaha o pohled z více stran (pasáž kolem hovězího apod.). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Když mi takto naléhavou zprávu tlumočí Leonardo DiCaprio, tak holt prostě ten palmovej olej žrát nebudu. Filmařsky to nijak převratné není, kolikrát ani úplně zábavné, ale zaujalo mne, že nepoužíváme obnovitelnou energii převážně díky lobby uhelného průmyslu. Budu tedy doufat, že Elon Musk vyrobí ten megazdroj a ze světa se nestane postapokalyptická pustina. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)
  • „Změna klimatu je největší hrozbou pro budoucnost naší společnosti a v nastávajících volbách to pro voliče musí být hlavní téma. Dali jsme si s Fisherem Stevensem za cíl vyrobit tento film, abychom vzdělávali lidi po celém světě o aktuálních problémech týkajících se změn klimat a abychom je inspirovali k tomu, aby se stali součástí řešení těchto problémů,“ prohlásil Leonardo DiCaprio. (Duoscop)
  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama