Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tématem poslední série je obludárium. Odehrává se v cirkuse na Floridě v 50. letech. Párkrát zavítáme i do 30. let v Německu. Opět se tu objevují staří známí herci. Děj je poněkud kolísavý. Ale pořád to neztrácí na kvalitě. Hezky to odráží americkou konzervativní společnost v této době. Zrůdy vystupují v cirkusu kousek od města a snaží se přežít. Ten vede Elsa Mars, která se snaží strhávat pozornost hlavně na sebe. Místní je ale nemají moc rádi, protože jsou jiní. Po jisté události se všechno změní a lidi začnou chodit. Trochu mě štve časté umírání postav. Asi nejlepší díly byly ty s Edwardem Mordrakem. Líbí se mi provázanost se 2. sérií. Ale trochu jsem to tušil, když je to jen 10 let od sebe. Část děje je i v 60. letech. Neil Patrik Harris tam měl zajímavou, ale krátkou roli. Závěr mě poněkud překvapil, protože jsem čekal něco naprosto jiného. Taky nemuselo umřít tolik postav... Každopádně smekám před Ryanem Murpheym, protože je to vážně skvělý scénárista. "Jsi ta největší zrůda!" ()

kajas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tragickém "Covenu" jsem si tímhle panoptikem trochu spravila chuť, ale první dvě série zůstávají dál nepřekonány. Možná je dobře, že se Jessica rozhodla ze seriálu odejít, nepozoruji u jejích postav žádný progres. Pořád mě ale baví "Quicksilver" Peters a nejlepší zrůdou (zajímavý obrat) vyhlašuji siamská dvojčata Sarah Paulson. Hodně zaujal také mazánek Dandy, budu se těšit na Finnovy další herecké kreace. Zkrátka, na čtvrté AHS se dalo dívat, ale reprízy vyhledávat nebudu. ()

Reklama

applause 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Popravdě, na tuhle sérii, jsem neměla vůbec chuť se dívat, protože jsem se bála, že mě nebude bavit, ale opak byl pravdou. Divila jsem se, ale tahle série se mi líbila, přišla mi zajímavá, dokonce mi přirostla i trochu k srdci. Musím zkritizovat poslední 3 díly, které aspoň podle mě byly nic moc. Freak Show řadím v celé sérii American Horror Story hned na 2. místo a dávám 5*. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád si nemůžu zvyknout na stále stejné tváře opakující se v seriích v jiných rolích...je to prostě trochu divné, ale jinak celkem spokojenost. Příšery nic moc, nejlepší byl klaun s okouzlujícím nasazujícím úsměvem, kdy každému bylo hned jasno, že tenhle klaun není úplně v pořádku a ten zazobaný fracek byl zahraný taky výborně o tom žádná. Děj trochu předvidatelný, ale na hororový seriál prostě dobrý, pořád je to povedenější než kde jaký film ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem se dozvěděl, že 4. série AHS ponese podtitul "Freak Show", tak jsem si hned vzpomněl na kultovní horor Zrůdy ze 30. let, na který se vlastně celá série hodně často odkazuje, ať už zápletkou, charaktery, či celkovou atmosférou. Hned po 2. sérii jde pro mě osobně o nejlepší oddíl AHS, který jsme doposud dostali a to z mnoha důvodů. Zaprvé se mi líbilo situování příběhu do cirkusu pro zrůdy, ze kterého se dalo hodně vytěžit, a taky tomu tak bylo. Zadruhé byla tato série plná nezapomenutelných postav, které se mi hluboce zaryly do paměti - ambivalentně se chovající Elsa Mars, výborně technicky a povahově vytvořená siamská dvojčata Bette a Dot, či slizký a nechutně přesvědčivý psychopatický sociopat Dandy. Vedle nich stojí za zmínku navrátivší se Pepper, jejíž linie byla dokreslena a dotažena na maximum, či nejroztomilejší charakter v podání Ma Petite. Čtvrtá série obsahuje též úžasně přezpívané covery známých songů, a to zejména moji srdcovku Gods and Monsters od Lany Del Rey, která uvádí na plac další zajímavou postavou, a sice Edwarda Mordrakea. Zatřetí bych se rád obrátil vůči názorů mnohých s tím, že mi rozhodně nepřišlo, že by séria byla nekonzistetní, a že postavy byly odfláknuté, protože jejich příběhy z minulosti, současnosti i budoucnosti mi přišly dostačující. Na konci série mě snad jen překvapila podivně krátká účast N. P. Harrise, který to tam přišel snad jen pročistit. Zkrátka za sebe mohu říct, že se mi 4. série velice líbila, jak námětově, tak scenáristicky, je plná úžasných charakterů, náhlých zvratů a nezapomenutelných scén. ()

Galerie (456)

Zajímavosti (20)

  • Postava sestry Mary Eunice, ktorú hrá Lily Rabe, bola už druhou postavou, ktorá sa "presunula" z druhej série do štvrtej. Tou prvou bola Pepper, ktorú stvárnila Naomi Grossman. (Carol Pifková)
  • Treťou postavou, ktorá dotvára osudy Elsy Mars (Jessica Lange) v tejto sérii, je nacistický doktor Hans Grouper, ktorého si pod menom Dr. Arden v druhej sérii Asylum strihol herec James Cromwell. (BlackTom)
  • Téměř všechny "zrůdy" jsou inspirovány skutečnými postiženými lidmi. (samik81)

Reklama

Reklama