Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (393)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si na tenhle film, že jsem se na něj ve své době docela těšil. Arnold se měl utkat pro změnu tentokráte se samotným knížetem pekel. Neodolatelná představa takového souboje. V 80. letech kosil ostrovní státečky, poslal na onen svět s klidem návštěvníky z vesmíru a dokonce proti němu neuspěl ani tekutý Terminátor. Šance tedy že uspěje i proti Satanovi tedy rozhodně byla. Sice se pan Arnold vracel po složitější operaci srdce, ale i tak. Ve své době byl End of Days solidní zábava, která nabídla Mr. Universe trošku v jiné roli a to detektivní. Herecky na to stále rozhodně v tomhle filmu má a kondičně taky. Bohužel po letech jsem zjistil že film na to už trošku nestačí. Triky zestárly a čouhají. Příběhově spíše dlouhá slátanina. Satanskou tématiku podstatně zábavněji rozjel Ďáblův advokát. Holt Arnold v 90. letech už nebyl to co o dekádu dříve. 50% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Fakt debilní film o tom, jak v atmosféře hysterie Y2K Arnold brání Satanovi, aby si zapíchal. Béčkař Hyams vykrádá obrazy a nápady z různých hororových klasik a snaží se to namixovat s trochu akce a hlášek pro Arnolda, což bohužel vedle dementní zápletky nešlape. Aspoň jsem měl radost, že pobaveně hrající Gabriel Byrne dostal po všech mizerně placených kvalitních filmech dobrý honorář. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Když to beru jako akční průplach mozkovny, tak je to super snímek na odreagování. Nic hlubšího v tom není radno hledat. Arnie není žádný dramatik, ani komediant a nejlíp mu to jde s mečem nebo pistolí. Tenhle film rozhodně neurazí. Když k tomu připočtu závan mysticismu a ponurosti, je to vlastně na Arnieho skvělý počin. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Terminator vs. Lucifer. Zní to lákavě, ale právě v tomto spojení je zakopaný Kerberos. Akční scény totiž byly zakomponovány do tohoto mysteriózního thrilleru poněkud necitlivě, nicméně jako úlitba Arniemu T-800 to lze se skřípajícími zuby pochopit. Já bych však na místě jeho postavy spíše uvítal charakterního herce, nebo vlastně jakéhokoliv herce a posunul Konec světa do více komornější roviny.. A samotný vládce pekel? Mám G.Byrnea rád, ale tady jako představitel ďáblova vtělení roznášel takovou hrůzu, že by ho bez problémů umlátila Dorota Máchalová péřovým polštářem. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Obrázek o filmu si můžete udělat už tím, že tu Arniemu dává na budku stará ženská... Snaží se to být temné a depresivní (inspirace Se7en a dalších podobných thrillerů té doby je zřejmá), bohužel to dost srážejí laciné triky a jalový scénář. Přes to všechno se ale na to dívá docela dobře, Arnie je cool jako (skoro) vždy a ta hlavní hrdinka je taky sympaťačka. Ale vsadím se, že i zarytí fanoušci Arnolda si na Konec světa možná už ani nevzpomenou. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Pôvodne mal tento film režírovať Sam Raimi. Odmietol kvôli inému rozpracovanému projektu. Okrem Raimiho, bol post režiséra ponúknutý aj Guillermovi del Torovi. (rador)
  • Rola Jericha (Schwarzenegger), bola pôvodne plánovaná pre Toma Cruisa. (rador)
  • Rola Christine York bola ponúknutá Liv Tyler. Tá ale odmietla, kvôli problémom s kontraktom. Takisto bola táto rola ponúknutá aj Kate Winslet. (rador)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno