Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (393)

monolog 

všechny recenze uživatele

Gabriel Byrne je dobrej Satan, Arnold vypadá dobře ošuměle. Nenudí to a docela se to z obvyklé Hyamsovy tvorby vymyká, takže je to slabej průměr. Ale nebyl by, kdyby Peter skončil před tou pitomou honičkou v metru. To je nejhorší a nejsmutněji nejsměšnější scéna filmu. A od té chvíle to jde hodně z kopce. Kdyby to skončilo v předchozím duchu trošku temnějšího thrilleru, byl bych celkem spokojenej. Ale protože to předělali do pitomýho klasickýho akčňáku bez trošky inovace a ještě tak strašně klišovitě podanýho, je to průměr.pro Rybkuu nebylo to Ježíš v New Yorku, ale napsaný anglicky CHRISTINEYORK, což se dá chápat nejen jako Kristus v New Yorku (jelikož to vyřezával do hrudníku a svýho, mohl se gramaticky zmýlit), ale i jako Kristin York. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Zbytečně podhodnocený film. Arnie je zde naprosto drsnej frajer, co má problémy s chlastem a look a lá Max Payne. Příběh je v hodně duchovní až silně ujeté rovině a některé skutečnosti nedávají naprosto smysl- že by byl Satan takový máslo? No... Ale jasně, ve srovnání s novodobými akčnáky, které jsou nabušené akcí a tím to končí, má Konec Světa aspoň něco navíc. Má výbornou atmosféru, mě nenudil a navíc plyne v pohodovém tempu až do konce. Oscarofka to není, pohodofka na nenáročný večer jo. A že dávaj všichni 1-2*, dám 4*. A basta! :) ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Obrázek o filmu si můžete udělat už tím, že tu Arniemu dává na budku stará ženská... Snaží se to být temné a depresivní (inspirace Se7en a dalších podobných thrillerů té doby je zřejmá), bohužel to dost srážejí laciné triky a jalový scénář. Přes to všechno se ale na to dívá docela dobře, Arnie je cool jako (skoro) vždy a ta hlavní hrdinka je taky sympaťačka. Ale vsadím se, že i zarytí fanoušci Arnolda si na Konec světa možná už ani nevzpomenou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Úvod vypadá velmi slibně, to se musí nechat. Kecy o konci světa, ponurá atmosféra, tajemná církev, zlověstný hudební podkres, několik nejasných vodítek, Arnold při těžkým ránu, slušná kamera, solidní newyorská honička, temná zákoutí. Pak se to podle očekávání začíná drolit a nedávat smysl, Satanova chvíle se blíží, potřebuje najít lidskou ženu, aby s ní zplodil Antikrista. Máme totiž konec tisíciletí a toho producenti museli náležitě využít. A kdo jiný by měl zlomit Satana, než samotný Arnold (mimochodem před tímhle temným kouskem na plátnech kin skoro dva roky absentoval). Škoda, že kdysi nepřemluvil Jamese Camerona, aby se látky ujal. Ten by při své přepečlivosti určitě dohlédl na přepsání scénáře a stomilionový rozpočet náležitě využil. Nestalo se, ale na druhou stranu neříkám, že by řemeslník Peter Hyams odvedl špatnou práci. Jen moc kopíruje slavnější kolegy, některé momenty jsou jen na efekt, ději nijak nepomáhají. Arnold se neusmívá, chlastá, neholí se a často dostává přes hubu. Není špatný, ale i jemu škodí, že z druhé poloviny snímku už jednoduše nijak nemrazí. Logika příběhu hapruje, počítačové triky mají hodně proměnlivou kvalitu. Škoda, náběh tam byl velmi solidní. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Arnold zachraňuje svět před Satanem. Celkem obstojně natočené biblické téma, ze kterého se ale dalo vytřískat mnohem víc. Nicméně určitě to není k zahození. Začátek byl hodně nadupanej, obzvlášť scéna s vrtulníkem, jak Arnie drží na laně a chytá kněze. Potom děj ale trošku upadá aby nakonec dostal příběh zase šmrnc. Akce v metru byla povedená a jak se Arnold obětuje je až dojemné. Po technické stránce to taky není zlé a hudba stojí za poslech. Arnold byl dobrý, ale kdo mě opravdu přesvěčil, byl Gabriel Byrne v roli Satana. Takový malinko lepší průměr. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • V době před tím, než vkročí Satan (Gabriel Byrne) do kostela, je možné u svícnů, které vzplanou, možné zahlédnout náplně s plynem. (Sprite)
  • Film Konec světa byl poslední film distribuovaný na laserdisc. (Duoscop)
  • Pôvodne mal tento film režírovať Sam Raimi. Odmietol kvôli inému rozpracovanému projektu. Okrem Raimiho, bol post režiséra ponúknutý aj Guillermovi del Torovi. (rador)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama