Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (393)

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z Arnieho nejhorších akčních filmů, ale to neznamená že to je nějaká strašná sračka, protože akční filmy má arnie na docela nadprůměrný úrovni, bohužel se akle Arnold na boj proti zlu či satanovi moc nehodí a je to na tom filmu dost znát a ani scénář ho moc nepodpoří, ale to při jeho hereckých kvalitách by asi taky moc nepomohlo, ale přes všechny tyhle výtky se mi to i tak líbilo a dokázalo mě to slušně zabavit ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výborný horor v čele z bojovníkom proti peklu Arnoldom, ktorého chce peklo získať na svoju stranu. Gabriel Byrne v úlohe satana výborne zahraný. Výborná napínavá atmosféra. Mne sa film skutočne páčil, mal spád a hlavne tam bol asi najlepší zo všetkých ozaj Gabriel Byrne ako Satan. Na Al Pacina síce nemal, ale musím povedať, že bol dobrý. A myšlienka, že za všetko zlé môže Boh sa tiež vo veľa filmoch neobjavuje. Ja by som tento film rozhodne nezatracoval. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Narodí sa vyvolené dievčatko, po pohlavnom vyzretí si má zasúložiť zo satanom a priviesť tak na svet jeho ľudskú podobu. Zabrániť návratu síl pekelných môže len poriadne tvrdý chlap, ktorý sa čerta len tak nezľakne. Bum, bác, výbuchy, ohne, vraždy, satanistická symbolika, boží bojovníci, návrat k stratenej viere a schopnosť sebaobety v prospech záchrany sveta – veľmi jednoduchučká akčná zábavka s odkvitajúcim Arnoldom v hlavnej úlohe tvrdého chlapíka so sklonom k alkoholizmu. Oproti tisíckam béčkových akčných zvracaníc je toto aspoň dopozerateľné do konca. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Když to beru jako akční průplach mozkovny, tak je to super snímek na odreagování. Nic hlubšího v tom není radno hledat. Arnie není žádný dramatik, ani komediant a nejlíp mu to jde s mečem nebo pistolí. Tenhle film rozhodně neurazí. Když k tomu připočtu závan mysticismu a ponurosti, je to vlastně na Arnieho skvělý počin. 70% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Gabriel Byrne je dobrej Satan, Arnold vypadá dobře ošuměle. Nenudí to a docela se to z obvyklé Hyamsovy tvorby vymyká, takže je to slabej průměr. Ale nebyl by, kdyby Peter skončil před tou pitomou honičkou v metru. To je nejhorší a nejsmutněji nejsměšnější scéna filmu. A od té chvíle to jde hodně z kopce. Kdyby to skončilo v předchozím duchu trošku temnějšího thrilleru, byl bych celkem spokojenej. Ale protože to předělali do pitomýho klasickýho akčňáku bez trošky inovace a ještě tak strašně klišovitě podanýho, je to průměr.pro Rybkuu nebylo to Ježíš v New Yorku, ale napsaný anglicky CHRISTINEYORK, což se dá chápat nejen jako Kristus v New Yorku (jelikož to vyřezával do hrudníku a svýho, mohl se gramaticky zmýlit), ale i jako Kristin York. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Pôvodne mal tento film režírovať Sam Raimi. Odmietol kvôli inému rozpracovanému projektu. Okrem Raimiho, bol post režiséra ponúknutý aj Guillermovi del Torovi. (rador)
  • Jako kaskadér se na filmu podílel Arnoldův nejoblíbenější tréninkový partner a také nejlepší přítel Franco Columbu, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Dr. Franco-Columbo. (Rominator)
  • V době před tím, než vkročí Satan (Gabriel Byrne) do kostela, je možné u svícnů, které vzplanou, možné zahlédnout náplně s plynem. (Sprite)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama