Reklama

Reklama

Hadí doupě

  • Velká Británie Crooked House (více)
Trailer 1

V nejspletitějším příběhu Agathy Christie se soukromý detektiv Charles Hayward (Max Irons) na žádost své bývalé milenky pouští do vyšetřování podezřelého úmrtí jejího dědečka, bohatého patriarchy, aby pachatele našel dřív, než Scotland Yard odhalí temné rodinné tajemství. Na rozpadajícím se statku, obklopen jedovatou atmosférou hořkosti, odporu a žárlivosti, se Hayward setkává se třemi generacemi rodinné dynastie včetně divadelní herečky (Gillian Anderson), čerstvé vdovy (Christina Hendricks), která byla o 50 let mladší než její muž, a ženské hlavy rodiny lady Edith de Haviland (Glenn Close). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (78)

misterz 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až príliš schematické podľa zaužívaných zvyklostí hľadania páchateľa vo veľkom dome, kde všetci žijú na jednej hromádke. Oceňujem hlavne ľahkú orientáciu v postavách, no na druhú stranu to však mohlo mať vplyv na pomerne rýchle a jednoduché odhalenie páchateľa. Celý čas som si hovoril, že dúfam, že sa mýlim... no žiaľ nemýlil som sa. Častá nuda celého pátrania sa pretavila aj do atmosféry, ktorá mi prišla taká nijaká a pomerne nevýrazná. Po filmárskej stránke ma to teda moc nechytilo, ale nechcem krivdiť, kniha môže byť zaujímavá. Slabší priemer. 55/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po Orient Expressu je to v krátké době druhá zfilmovaná Agatha, co jsem měl možnost vidět a zase se mi to líbilo. Je sice pravda, že celkem široký okruh podezřelých se smrsknul celkem záhy na tři, protože všichni ostatní byli až příliš jasní, ale i tak to byla zábava, protože dům byl plných ujetých lidí, kteří si ve vzájemných verbálních útocích vůbec nic nedarovali. A nutno dodat, že slovní přestřelky nepostrádaly eleganci adekváítní k prostředí, kde se většina příběhu odehrávala. Odhalení vraha mě nakonec přeci jenom překvapilo a samotný konec do určité míry i šokoval. Zadařilo se i po stránce herecké a asi jsem nebyl sám, koho nejvíc bavila Gillian Anderson v roli vyžilé herečky nešetřící sarkasmy. Zbytečně podhodnocený film. 75% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Hadí doupě je rozhodně TOP5 knižní Agatha (možná dokonce TOP3) s jedním z nejvíce šokujících a nejzajímavějších závěrů, což se podařilo přenést i do této, dle mého skromného a nedůležitého názoru, velmi zdařilé adaptace, která je tady až hnusně podhodnocena. Máme tady nejeden herecký koncert (ačkoliv Glenn Close všechny extrémně přehrává v každé scéně, ve které se vyskytuje) a šokující závěr se podařilo přenést i sem. Výborná atmosféra, výborné prostředí (což je v Agathě vždy nesmírně důležité), fantastická hudba, prostě vše, co má mít kvalitní detektivní film (o inteligentní zápletce tady snad není třeba mluvit). Já jsem tedy spokojen, doporučuji a těším se na další filmy. 80%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Charles Hayward je neskúsený, súkromný detektív, ktorého jedného dňa vyhľadá stará láska z dávnych čias. Sophia pritom nežiada o nič jednoduché. Vyšetriť vraždu nesmierne bohatého, starého otca skôr, ako to urobí samotná Scotland Yard, ktorá by popri vyšetrovaní ohavného činu, odhalila veškeré rodinné tajomstvá. Jeho príchod do samotného sídla, však v mnohých členoch famílie, vyvolá množstvo nečakaných reakcií. Charles, tak musí rozmotať klbko plné intríg, klamstiev a pretvárky .. Herecké obsadenie solídne, výprava, kulisy taktiež na dobrej úrovni, príbeh v podobe predlohy ktorá má kvalitu, tak prečo to nevyšlo tak, akoby si viacerí želali? Nuž, lebo tomu chýba chémia v podobe vyvolania väčšieho záujmu u diváka. Snímok si len tak plynie, ako klasický, ničím zaujímavý TV-spot. Stopáž je vzhľadom k neustálemu "nič dianiu", doslova vražedná. Chýba tomu atmosféra, všetko je postavené na rozhovoroch, čo mnohých zrejme pri zmysloch neudrží. Tretia za rozuzlenie .. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Nečekané rozuzlení zapeklitého kriminálního případu vypovídá mnohé o tom, proč Agatha Christie byla a stále zůstává nekorunovanou královnou detektivek. Snímek Hadí doupě navíc disponuje hvězdným hereckým obsazením, kterému vévodí Glenn Close a Gillian Anderson. Jen je velká škoda, že se děj místy až neskutečně táhne, což moc neprospívá jinak celkem dobře vystižené atmosféře narůstajícího napětí a podezírání panující na venkovském sídle. (65%) ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Film založen na stejnojmenné knize od Agathy Christie. Zajímavostí zůstává, že samotná autorka označila tuto knihu za svou nejoblíbenější, kterou kdy napsala. (jezurka42)
  • Práce na tomto filmovém projektu byla poprvé oznámena již v roce 2011. (jezurka42)

Reklama

Reklama