Reklama

Reklama

Faster, Pussycat! Kill! Kill!

  • USA Faster Pussycat... Kill! Kill! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři divoké a patřičně vyvinuté striptérky (ostatně jinak to ani u filmů Russe Meyera nemůže být) si berou dovolenou od tančení u tyče po barech a vypraví se na road trip. Napřed zabíjí jakéhosi muže a unesou jeho partnerku. Pak se vetřou do domu postaršího sedláka a jeho dvou synů. Ty svádějí ve snaze zjistit, kde stařík ukryl svoje peníze. Faster Pussycat je černobílý film plný násilí a zároveń velice smyslných žen. V průběhu několika desetiletí od svého vzniku se stal kultem a zároveň jedním z nejvýraznějších Meyerových filmů. (Ruut)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Brutálne béčko, alebo rozjímanie nad vzťahmi medzi mužmi a ženami (a násilím, samozrejme), v ktorých je raz obeťou jeden, potom zase ten druhý. Alebo oboje naraz, čo je v kinematografii v takejto kultovej miere ojedinelý zjav. Najskôr je obeťou žena, ako číry objekt mužských chúťok. Situácia sa potom obráti a takto to pokračuje až do konca. To, kto prežije, má tiež svoj symbolický význam. Ale dosť bolo filozofovania. Ak by neboli herecké výkony tak amatérske, ak by nebola hudba tak neskutočne wtf a zároveň dokonale priliehajúca k deju, ak by to bolo vo farbe, tak by bol zážitok polovičný. Čiže asi ako pri Aute zabiják. Len stále neviem, či mal radšej Meyer prsia, alebo zadky. Vieme z médií, že prsia, takže s kameramanom si to dohodol asi fifty-fifty. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Nedělám to často, ale musím přiznat, že jsem sem šel dát odpad, nicméně začetl jsem se do komentářů a uznal, že by to bylo nespravedlivé. A především proto, že mi nedocvaklo, že je to Meyerovka! A přitom bylo přeprseno! Nepovažoval jsem a nepovažuji film hodný nějakého guilty pleasure, protože herci na to zkrátka neměli. Nebo jen nevěděli, jak uchopit stupidní scénář, který ale nebyl vyloženě praštěný nebo parodie (to už bych ho nejspíš poznal). A že prsa ani jednou nevyhřezla (to také). No nic, uznávám, excelentní kamera, slušná hudba. Na víc než ** to u sebe neukecám. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Tři dračice s vyvinutým hrudníkem hledají trochu povyražení v kalifornské poušti, kde zabijou chlapa a jeho přítelkyni vezmou jako rukojmí. Cesta je zavede až na ranč ke starému muži a jeho dvoum synům, kde se pokouší zjistit, kde má stařec schované peníze. Vše spěje k závěrečnému dramatickému vyvrcholení...Během celého filmu se má pozornost přesouvala od pohledu do do nepřehlédnutelných výstřihů ke skvěle napsaným dialogům. Rozhodně nejde o nějakou akční jízdu plnou sexu, ale je to zábava, která nenudí, pokud nemáte vysoká očekávání. Černobílá kamera je skvělá, výborný je soundtrack, střídající jazzové motivy se saxofonem, který se vám zadere do hlavy a orchestrální hudbu. Plus báječný titulní song ve stylu bigbítu 60.let. Mě těch 80 minut uteklo rychle. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po prvých 20 minútach som sa zľakol, že to bude niečo na spôsob Rýchlo a zbesilo, ročník ´65:) Našťastie po "incidente v púšti" sa to zvrtne a máme do činenia s oddychovou nenáročnou story okorenenou troškou krimi a akcie...Príbeh sa miestami až príliš vlečie, no čo sa podarilo dokonale bol casting:) , ako aj práca kamery a príjemná muzička v pozadí.. Keď beriem do úvahy aj rok vzniku, tak by som to celkovo zhodnotil ako veľmi slušný priemer. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jedna z vlajkových lodí exploitation žánru. A úprimne, svoju kultovosť si ale nezaslúžila všetkými desiatimi. Je to dosť nudný snímok, na svoj žáner ale v rámci násilia a erotiky dosť soft ( tieto aspekty sú väčšinou mimo kameru ) a jeho kvality zachraňuje jedine kamera, ktorá z neho robí remeselne kvalitnejšie dielo, než ním celkovo je. Ale čo čakať od filmu, ktorý sa zameriava hlavne na viac ako plné ženské výstrihy. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Ačkoliv byl film poměrně výdělečný, po svém uvedení velkou díru do světa neudělal. Kultem se stal až po letech filmových festivalů a soukromých fanouškovských projekcí. (Trainspotter)
  • Russ Meyer pojmenoval svůj film podle toho, co vlastně obsahuje: „Faster“ znamená rychlost, „Pussycat“ sex a „Kill! Kill!“ násilí. (Trainspotter)
  • Titulní píseň „Faster Pussycat!“ nahrála skupina The Bostweeds. Autorem textu byl Rick Jarrard a autorem hudby zakladatel kapely a zpěvák Lynn Ready. (J.F.B.)

Reklama

Reklama