Reklama

Reklama

Louskáček a čtyři říše

  • USA The Nutcracker and the Four Realms (více)
Trailer 7

Klára (Mackenzie Foy) chce jediné, a to je klíč – takový, který otevře skříňku, ve které se skrývá dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, kterou napne její kmotříček Drosselmeyer (Morgan Freeman) o Štědrém večeru, ji k tomu klíči zavede – jenže ten v mžiku zmizí do záhadného a fantastického paralelního světa. Právě tam se Klára setká s vojákem a louskáčkem Filipem (Jayden Fowora-Knight), armádou myší a regenty, kteří spravují tři říše: Říši sněhových vloček, Říši květů a Říši sladkostí. Klára s Filipem musí vstoupit do Čtvrté říše, kde panuje krutá Perníkářka (Helen Mirren), získat Klářin klíč a pokud to bude možné vrátit nestabilnímu světu harmonii. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 7

Recenze (115)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské zklamání, jakmile jsem viděla trailer, věděla jsem, že na to musím do kina a jsem si jistá, že nejsem sama, ale bylo to strašný. Po vizuální stránce je to dobré, ale místy až moc přeplácané, jediné, co je na tom nejlepší je hudba, ta se naštěstí nedala nijak zkazit, jelikož použili původní z baletu Louskáčka. Herci jsou přemalovaní a oblečení v přezdobených kostýmech. K příběhu se moc říci nedá, ale myslím si, že by se to dalo zpracovat jinak a lépe a pokud možno i tak, aby divákovi nedošla zápletka už na začátku filmu. Mackenzie Foy hrála překvapivě skvěle a dle mého názoru svým herectvím předčila i růžovou kouli Keiru nebo oscarovou Helen Mirren, který ale nedostala tolik prostoru, jak jsem doufala. Za mě zatím nejhorší zpracovaná "live disneyovka". ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Nějak nedokážu přijít na to, proč, ale podle mě to prostě nefungovalo. Možná je to proto, že jsem nikdy baletu příliš nerozuměla, ani jsem jej nijak nevyhledávala. Tady se ta troška ovšem dala snést. Podle mě byl spíš problém ve zpracování než v ději, Clara měla objevit záhadnou říši a prožít neobyčejné dobrodružství. Tady to však bylo trošku jinak, na základech povídky by se dal vystavět příběh plný nečekaných zvratů a ještě nečekanějších řešení, dalo by se vyhrát s dialogy a samozřejmě s propracovaností postav. Když to shrnu, tak jsem čekala něco víc, více napětí, odvahy a propracovanější děj, tohle mi přišlo jako pro děti z mateřské školky. Odvážná Clara se vydává do neznámého světa, aby bojovala proti zlé Matce Perníkářce po boku Švestkové víly, jenže přitom je ta zlá právě ona. Tenhle film mě opravdu zklamal, je to jedno z nejodbytějších zpracování, jaké jsem kdy viděla. V tom divadle jsem pomalu usínala a ve finále bylo nesčetněkrát lepší než tohle. V žádném případě nedoporučuji přílišná očekávání, možná Vás poté film, na rozdíl ode mne, příjemně překvapí. ()

Reklama

finy_cz 

všechny recenze uživatele

Louskáček afroameričan. Měl mít červené tváře a nos, ale nějak to nebylo ani vidět. Herec sympaťák, ale sem se nehodil. Začínám mít těch nutných obsazování všech kultur do příběhů, které vznikly v dobách, kdy v multikulti společnost nikdo ani nevěřil, dost. Příště už si ohlídám obsazení a začnu bojkotovat všechno, co se historicky nehodí. Nedávno jsem viděl Prvního člověka, proč neudělali z Neila afroameričana? Nebo třeba proč lví smečku ve Lvím králi nevede puma? Případně by ještě mohli zvážit dát do Psího poslání místo psa Bailyho třeba želvu se jménem Liung Xu Hi, aby to nediskriminovalo plazy z východu. Dal jsem dvě hvězdy, ale vlastně ani nevím proč, možná ještě změním názor a snížím hodnocení, uvidíme. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Protože originální příběh neznám, tak zatím nemohu porovnávat např. s baletem nebo německou pohádkou. Až si doplním vzdělání, tak upravím i komentář. Film je vytvořený v moderním duchu a za kvalitní počítačovou grafikou nijak nezaostává. Rozhodně neurazí žádného návštěvníka kina, ale ani nenadchne filmového fanouška. Soundtrack skoro jako by nebyl a kostýmy regentů říší byly, tak přeplácané, že se v nich ztratily, kromě švestkové víly. Velmi zajímavé bylo i herecké obsazení, které bylo vyvážené: celebrity vedle méně známých nebo skoro neznámých herců. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $54,858,851Tržby Celosvetovo $173,915,772Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ U Disneya im už asi drbe s tou gýčovitosťou? Nepreháňajú tak už trochu, to ako komu sa môže ľúbiť taký brajgel aký tu ponúkajú. K tomu zas tu cpú černochov, to tu je ako päsť na oko, Luskáčik černoch? Mackenzie Foy je fajn, sympatická ale ostatné osadenstvo fakt zle, Keira nevedela nikdy hrať a tu ju zas nacpať do šiat princeznej je zas dosť mimo. Otravné a zbytočné. /20%/ ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. října 2018 v Los Angeles. (Varan)
  • U filmu se vystřídali dva režiséři. Je oficiálně zdůvodněno, že Lasse Hallstrom neměl mezi hlavním natáčením a postprodukcí čas, a tak ho zaskočil Joe Johnston. (ČSFD)
  • Joe Johnston se přiznal, že musel věnovat 32 dnů přetáčení některých scén. (ČSFD)

Související novinky

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama