Reklama

Reklama

Louskáček a čtyři říše

  • USA The Nutcracker and the Four Realms (více)
Trailer 7

Klára (Mackenzie Foy) chce jediné, a to je klíč – takový, který otevře skříňku, ve které se skrývá dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, kterou napne její kmotříček Drosselmeyer (Morgan Freeman) o Štědrém večeru, ji k tomu klíči zavede – jenže ten v mžiku zmizí do záhadného a fantastického paralelního světa. Právě tam se Klára setká s vojákem a louskáčkem Filipem (Jayden Fowora-Knight), armádou myší a regenty, kteří spravují tři říše: Říši sněhových vloček, Říši květů a Říši sladkostí. Klára s Filipem musí vstoupit do Čtvrté říše, kde panuje krutá Perníkářka (Helen Mirren), získat Klářin klíč a pokud to bude možné vrátit nestabilnímu světu harmonii. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 7

Recenze (115)

Wally 

všechny recenze uživatele

Byl jsem překvapen, jak hezké to bylo...příběh jsem neznal a přišel mi fajn. Taková trošku jiná Alenka v říši divů nebo Čaroděj ze země Oz, ale výprava a hudba možná i lepší. Za mne super M. Foy a pak angličtina M. MacFadyena. Co mi vadí je fakt, že ať jsem googloval, jak sem googloval, tak Louskáčka jako Afroameričana jsem nevygoogloval, takže za mne zklamání, že se autoři zase nechali zpracovat tím pitomým rasovým předsudkem... Ale upřímně J. Fowora Knight to nezahrál zle. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi pátrať po okolnostiach faktu, prečo režírovali tento film hneď dvaja režiséri a z toho jeden, ktorý ma väčšinou nesklame. To je samozrejme Hallstrom, ale jeho rukopis tu nie je cítiť ani náhodou. Jediné, čo tu cítiť, je snaha o ďalší veľký kinohit, do ktorého všetci investovali veľa energie, ale bez srdca, akoby nikomu na výsledku ani nezáležalo. Problémom číslo jedna je slabší príbeh a motivácie postáv, výsledný dojem potom výprava, inak husto gýčová, a hviezdne obsadenie sotva vylepšia. Jediný čas v roku, kedy by sa dal tento pásový produkt ako-tak užiť, sú Vianoce. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabšie tri hviezdy. Po technickej stránke samozrejme takmer dokonalé, ale to uchopenie látky veľmi zvláštne. Nasilu tam zasa kvôli rovnoprávnosti napchať afroameričanov ála Netflix, tomu podľa mňa len a len ublížilo. Príbehovo nič extra, taký slabší mix Narnie a Alici v krajine zázrakov. Dcérke sa to páčilo, ale ja musím byť kritickejší. Dlho mi to ležalo na HDD a síce zhliadnutie neľutujem, ale s kľudným svedomím to nemôžem ani odporučiť na zhliadnutie. Len čistým priaznivcom Disneyho a jeho hraných podôb známych rozprávok. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

The Nutcracker and the Four Realms prináša vizuálne podmanivý zážitok, ktorý je očakávaný od Disney, no film zlyhal vo všetkých ostatných oblastiach. To, že režisérske duo zlyhalo, tomu sa moc nečudujem mať v rukách taký scenár. Ak si ako divák uvedomíte každý "twist" a posolstvo pol hodinu či hodinu predtým ako bude odhalené, tak vedzte že máte pravdu. Očakávania som nemal žiadne, keďže marketingová kampaň bola na zaplakanie, no aj tak som odchádzal z kina sklamaný ... a trochu prispatý. Som si vedomý, že nepatrím ani zďaleka do demografie pre tento film, ale v kine nebola ani jedna osoba, ktorá odchádzala nadšene či uspokojene bez rozdielu na vek. The Nutcracker je cookie-cutter film, ktorý nenadchne, neurazí a pravdepodobne unudí mnohých. Potešili len skvelá Mackenzie Foy či roztomilo strelená Keira Knightley, ktorá si úlohu až prílišne užívala. Vianoce sa blížia, tak si ušetrite peniaze na darčeky. 1.5* P.S. Ak by mi niekto chcel vysvetliť ako tie štyri kráľovstvá fungovali, prosím. Lebo nech rozmýšľam ako rozmýšľam tak mi nič nedáva zmysel, obzvlášť keď film podkopáva vlastnú mytológiu a je preplnený scenáristickymi dierami - ako som už spomenul, scenár je absolútne príšerný, ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Louskáček je afroameričan. Tak paráda! ..a odehrává se v Londýně. Kostýmy, triky a masky jsou úžasné, ale to je tak všechno. Keira je děsná, její originální hlas je nesnesitelný, celkově mi tam neseděla. Myší orgie jsou nechutné a protože myši nesnáším, hraničila tato projekce u mě s hysterickým záchvatem. Těžkotonážní baletku tmavé pleti si střihl ten chlapec co běhá s holkama osmistovku (Caster Semenya) a aby toho nebylo málo: kmotříčka hlavní hrdinky ztvárnil Morgan Freeman. Čajkovský by zcepeněl... Mně se zdává spousta kravin, ale tohle předčilo i moje sny nejdivočejší. Lass se definitivně pomátl. A u Disneyho by se měli taky začít haltovat. V pohádce podle ruské předlohy, která se odehrává v devadesátých letech 19.století by se mohli zamyslet nad faktem, že se ve východní Evropě tradičnímu obyvatelstvu o černoších ani nesnilo. Natož aby chodili dětem z bohatých rodin za kmotry. Ostatně ani v Anglii by to neprošlo. V jiných filmech tohle neřeším, nemám problém s tím, že všude musí být povinný asiat, indián, muslim, žid a minimálně mulat plus neohrožený emancipovaný babochlap, ale tady to byla pěst na oko. A pro nějakou korektnost nedávám prostor. Děj pohádky je natolik skličující, že by se vyvředil i Hans Christian Andersen. Mrtvá maminka se vzpomíná v každé větě, ale nakonec přijde to "nejlepší"! Divák se dovídá, že všemi oplakávaná maminka, ze svých tří dětí, nejvíce milovala jenom jedno. Vskutku poselství jako hrom! Cílovou skupinu jsem tedy nepochopila. Humor: nula. Hudba: čekala jsem Čajkovského... já blázen naivní.... Scénář: šílený. Poetika: žádná. Verdikt: po parádní Krásce a zvíře je Louskáček pořádně studená sprcha. Zasloužený propadák. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Joe Johnston se přiznal, že musel věnovat 32 dnů přetáčení některých scén. (ČSFD)
  • Natáčelo se od října 2016 do ledna 2017 v Londýně, Minley Manor a ve filmových studiích Pinewood v Anglii. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. října 2018 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama