Reklama

Reklama

Kouzelný park

  • USA Wonder Park (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vymýšlet atrakce, jaké svět neviděl, je pro June a její maminku ta úplně nejlepší zábava. Ve své představivosti vyčarovaly kouzelný park, v němž všechny ty dechberoucí a fyzikální zákony popírající atrakce řídí mluvící zvířata s velmi vyhraněnou osobností. Například bezpečáka tu dělá dikobraz, který se všeho bojí a ve stresu nekontrolovaně střílí bodliny, o údržbu se starají dva bobří vtipálci a tak by se dalo pokračovat. June však není pouze snílek, ale taky hodně praktická holka, která zkouší aspoň některé z těch fantastických modelů reálně postavit z toho, co jí zrovna přijde pod ruku. Asi tušíte, že takové pokusy nemůžou dopadnout dobře a většinou končí demolicí celého sousedství. Po jedné takové mimořádné destrukci June slíbí, že už začne sekat dobrotu, všední i nevšední starosti ji navíc připraví i o chuť vymýšlet výjimečné atrakce aspoň teoreticky. June přestane snít. Jednoho dne ji však osud a šťastná místa zavedou na zpustlé místo, kde kdysi skutečně existoval park, jaký si vysnila. Dokáže June znovu probudit vlastní fantazii a zastavit jinak nevyhnutelný zánik tohoto ráje atrakcí? Zdejší mluvící zvířecí personál na ni dost spoléhá. Jinou naději totiž nemají. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (60)

silentname 

všechny recenze uživatele

Mne sa teda "Wonder Park" veľmi páčil. Celkovo som s filmom spokojný. Má podľa mňa veľmi pekné vizuály, zaujímavé nápady a okrem toho dobrú hlavnú hrdinku s celkom vtipným tímom zvieratok, ktoré sa o park starajú. Mila Kunis asi v tomto podala najlepší dabingový výkon a dávam jej veľký kredit. Postavy sú podľa mňa celkovo dobré. Problémy sa skôr dostali do príbehu, ktorý je poskladaný z veľkej dávky klišé a okrem toho mám pocit, že málo riskujú. Paramount to urobili viac pre deti a dospelí sa miestami môžu nudiť. Napríklad by som chcel stráviť v skutočnom Wonderlande viac času. Keď je na vrchole síl a predtým, než ho začala temnota pohlcovať. Chápem tú myšlienku, no je to už myšlienka, ktorú sme tu mali. A tým pádom vieme predpovedať ako to celé nakoniec dopadne, čo sa máme naučiť a podobne. A tiež to možno mohlo byť o niečo silnejšie. No ako celok som rád, že som film videl a prial by som si sa do tohto parku aj niekedy vrátiť. Hodnotenie: B ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

"V Čarovnom parku je všetko možné!" Myšlienka dôležitosti detskej fantázie zakopaná niekde v hĺbke, ale boli momenty kedy sa vyplavila na povrch. Vďaka tomuto má Čarovný park trochu spoločné s Pixarovkou V hlave, ale to bola trochu iná úroveň, ako táto doslova divoká jazda horskou dráhou. Vizuál to malo celkom pekný a keďže deti vymyslia naozaj hocičo a v tomto prípade boli tie deti scénaristi, režisér a animátori, tak sa tu občas objavili aj nejaké zaujímavé nápady. Celkovo je to taká animovaná rýchlovka, ktorú celkom oslabuje to chaotické tempo, ktoré sa proste "muselo" dostaviť.. 5/10 (Videné 22.3.2020, SK dabing) ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je film tak pro 5 leté děcka nic více nic méně. Někomu to ke štěstí bude stačit (koukám, že tady se sešla skupina hodně nenáročných lidí, kteří vidí animák a hned dávají 4 a 5 hvězd) a někomu kdo by chtěl více naopak ne. Humorově je to tragické (pokud Vám teda nepřijde vtipné, že zde medvěd minimálně 5 krát za film usne nebo se nezasmějete Indovi, který chce sbalit holku a ta ně něho háže bobek) a i z příběhu se dalo vytěžit více k tomu připočtěte navíc feministickou vlnu (v popředí je matka s dcerou a ačkoliv jim otec pomáhá stále se to věnuje jen jim dvěma, dcera se musí starat o ´´dospělého,, otce,,). Pochválit se zde dají songy a animace (produkoval Nickelodeon) ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pestrofarebný animák plný milých zvieratiek, niekoľkých zábavných situácií a vizuálne zručne zrežírovaných animácií. Všetky tieto atribúty už ale v podstate má každý súčasný animák a tento nepriniesol nič nové originálne navyše. Stále je to len zábava pre ozaj malé deti a celkom nuda pre dospelákov. Takže za mňa iba taký jemný nadpriemer, ale v zásade nič prevratné. 55 % ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevná dobrodružná vyprávěnka à la "Nekonečný příběh"(1984) - v něm jsou obyvatelé říše Fantazie taktéž životně závislí na dětském snění. Jenomže ... je tady jedno velké ALE: v "Nekonečném příběhu" je říše Fantazie propojena s celým dětským světem, třebaže ve výsledeku ji musí zachraňovat jediný chlapec. Oproti tomu "Kouzelný park" si stvořila k obrazu svému jen jedna dívka - June. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Má snad zůstat navěky dítětem, odsouzeným ke každodennímu vymýšlení dalších a dalších nevšedních atrakcí pro svůj "Kouzelný park" ? Rozumím ponaučení, které příběh přináší, ale až tak úplně se s ním neztotožňuju. Opouštíme své naivní holčičí a klučičí sny a na cestě k dospělosti si malujeme jiné. Někdy je naplníme a jindy zase ne, ale jde o přirozený vývoj. Obrázky našich dětských fantazií si můžeme přetvořit nebo pečlivě uschovat do tajných zásuvek jako milou vzpomínku, ale nemůžeme na nich zůstat závislí a neměli bychom se jimi nechat vydírat. Takže ve zkratce: Nejspíš mně tady chybí jakýkoli vývoj, obnovený "Kouzelný park" by měl být o něco málo jiný - neměl by upřednostňovat jen bezstarostnou zábavu, s níž si prostě v životě nevystačíte, měl by být moudřejší a bohatší ... o jedno překonané těžké období. A jeho provozovatelé by se přinejmenším měli naučit kreativitě, aby si v případě potřeby vystačili sami. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Práce na tomto projektu trvala 5 let. (ČSFD)
  • Brianna Deniski, která propůjčila hlas June, byla vybrána z více jak 1 500 lidí z castingu. (Varan)

Reklama

Reklama