Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (589)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Můj osobní seznam režisérských adeptů na zpracování celovečerního Dead Space se rok od roku utěšeně rozrůstá! Eubank naštěstí ukazuje, že je milovníkem až příliš velkého množství hororových sci-fi z filmového, herního i knižního odvětví na to, aby dokázal pohnojit atmosférické béčko z podmořských hlubin. Hodně dobrá práce a asi si před dvojkou Amnesie ještě jednou zahraju SOMU. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Achjaj... taková promarněná příležitost. Zezačátku to působí fakt skvělě - má to suprovou atmosféru, klaustrofobní prostředí a parádní spád. Postupně to ale začne uvadat na tupých žánrových klišé a naprosto zbytečných scénáristických přešlapech a skvěle androgynní Kristen Stewart ani "lovecraftovskej" závěr už to bohužel nezachrání. Ale rozhodně jsem se nenudil... to zase ne. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V momentě, kdy se podmořská stanice otřese a dovnitř začne prosakovat voda, se film rozjede a v podstatě se zastaví až na konci. Akce stíhá akci, v temných hlubinách číhají ostré zuby a chapadla a cesta do tři kilometry vzdálené základny se zdá býti nemožnou. Přesto se malá skupinka přeživších vydá na strastiplnou výpravu, která připomene snad všechny filmy s VETŘELCEM, i když je jasné, že oběti budou. Asi nemá cenu sepisovat seznam filmů s podmořskou tematikou, které se možná staly inspirací, včetně Propasti, Koule či 20 000 mil pod mořem, jelikož vymyslet něco nového v mořských hlubinách není zrovna jednoduché. Já mám podmořská dobrodružství rád, ať už to byl levnější Znak Neptuna z Kanady, nebo katastrofické Dobrodružství Poseidonu, či žraločí Útok z hlubin. Napětí, atmosféra, akce a cosi ve stínech mne bavilo. A že mnohdy člověk nevěděl, co se tam skrývá? To je právě ono! Fantazie pracovala na plné obrátky. Snad jen monstra mohla být nápaditější, a nebo se dalo rovnou vsadit na Cthulhu. Ať tak či onak nevím, jak zbývajících osm diváků na premiéře u nás, já si ale film užil. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Začiatok roka a hneď prekvapko. Už s trailerov bolo jasné, že to bude niečo na spôsob béčkových sci-fi hororov s 80tých rokov ako Leviathan alebo DeepStar Six. No nakoniec som dostal skôr mix Scottovho Votrelca a Cameronovej Priepasti. Nie lenže kamera, atmosféra, dlhé tmavé koridory, skafandre či mimozemšťania trochu pripomínajú Votrelca, ale dokonca je hlavná hrdinka žena a rovnako ako Ripleyová, aj ona tu beha v gaťkách a vyhodí stanicu do vzduchu. Oceňujem aj to, že režisér viac kládol doraz na budovanie napätia ako na divoké predvádzanie mimozemšťanov. Toto je typ filmu, ktorý mám rád a títo unterwasermani ma celkom upútali. Fanúšikom Votrelca určite odporúčam. 75% - 4* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud zíráte dlouho do Propasti, pak Propast netknutě zírá zpátky do Vás, nebo tak nějak to ten Nietzsche říkal.. Snaha alespoň se přiblížit Cameronovu hlubinnému sci-fi dobrodružství už dopředu ztroskotala na Eubankových tvůrčích i finančních limitech, takže směr podmořské horory sklonku osmdesátek byl jediným možným východiskem. Pak však bylo zapotřebí o něco zajímavějších postav a přehlednosti. Chápu, že na dně Mariánského příkopu není světlo jak v poledne na Champs-Élysées, ale není potřeba nořit diváka do tmy i zmateným střihem.. P.S.: Eminem mi v roli strojního inženýra vůbec nevadil. Dokonce mu to v tom dámském spodním prádle i seklo.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Z rádia hraje „Spongebob Squarepants Theme“ od Avril Lavigne a na konci filmu hraje „The Unknown“ od BONNIE X CLYDE. (Duoscop)
  • Jakmile se přeživší poprvé oblečou do podvodního skafandru, zapne Paul (T.J. Miller) stavební rádio od firmy DeWalt. (Shr1nK)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno