Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři z donucení se po letech znovu shledávají – tentokrát v rolích největšího světového detektiva a jeho věrného společníka & životopisce. Will Ferrell jako Holmes a John C. Reilly jako Watson spolu řeší vraždu v Buckinghamském paláci. Brzy pochopí, že pokud případ neobjasní do 5760 minut, královna bude další na řadě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Obsazení mi dávalo naději, upoutávka jí velký kus vzala, no a s filmem samotným je to podobné - úvodní scéna se záchranou sebevraha nebyla špatná, zbytek už (na pár výjimek včetně muzikálové vložky) ano. Nepovedlo se to, o vtipech lze mluvit hlavně v uvozovkách, o tom, že to nakonec vlastně ani nedává smysl, je zbytečné mluvit úplně. A je to vážně škoda, protože Will Ferrell i John C. Reilly se do titulních rolí hodí a Hugh Laurie, Rebecca Hall, Ralph Fienness i úžasná Lauren Lapkus by určitě předvedli něco mnohem lepšího, kdyby jim to scénář dovolil. Mohlo vzniknout něco jako Není Sherlock jako Holmes s Michaelem Cainem a Benem Kingsleym, ale je z toho jen promarněná šance ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dobite ho ako tulenie mláďa!“ Mám rád absurdný humor, drastické hlášky („Spláchneme ju do záchodu.“), ešte drastickejšie nápady (masturbácia, Titanic, Billy Zane, miestnosť pre návštevy) a dvojku Will Ferrell/John C. Reilly. Takže som si Holmesa a Watsona celkom užil. Určite to nebola žiadna komediálna šupa a ide skôr o nevyužitú príležitosť, než o skvelú komédiu. Ale komu tak ako mne vyhovuje drsnejší humor, mal by si prísť na svoje. Oceňujem i rôzne vtipy súvisiace s temnou dobou, v ktorej sa dej odohráva (najmä ženy-doktorky a britský vs. americký systém). ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Zdá sa neuveriteľné, že scenárista skvelého a neuveriteľne zábavného Tropic Thunder, dokázal napísať toto. To za 10 rokov úplne stratil zmysel pre humor? Postaviť paródiu na tom, že z človeka, ktorý vynikal bystrou mysľou, urobia debila s IQ25, je fakt debilný nápad. Jediné, čo ma pobavilo, boli narážky na Donalda Trumpa, inak len trápny nevtipný hnus. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, kvalita této podívané je vážně mizerná, úroveň vtipnosti katastrofální, zápletka dementní, naivnost a troubovitost veškerých postav je až urážející, nicméně dvě ústřední postavy ztvárnila sehraná dvojice komiků Will Ferrell a John C. Reilly a chemie mezi těmito pány je tu, naštěstí pro celý film, natolik funkční, že v podstatě celý snímek právě jen oni dva zachraňují, a to rovnou před úplným Odpadem, kam by jinak nepochybně celá tato podívaná právem patřila. Jejich sehranost a i individuální výkony jsou prostě jediné světlé okamžiky tohoto snímky, ty jejich dialogy, gesta a jednotlivé výstupy docela ušli, ovšem opakuji, ve zbylých ohledech jde o zoufalou trapnost a nesoudnost, veškeré postavy jsou za kretény, dějový vývoj je nezáživný a primitivní blábol, samotné vyšetřování nuda, a co se humoru týče, bez zmiňovaných pánů nulová záležitost. Mě to zkrátka sice úplně zas až tak nenasralo, jako většinu ostatních diváků, ale pravdou zůstává, že ten film jednoduše prakticky vůbec nefunguje, není ani trochu zábavný, nemá tempo, většina scén a dialogů je strašně, ale vážně strašně trapná a dementní, prostě se jedná o nepovedenou slátaninu, která sice nezabije, ale doporučit ji vážně nelze. Takže dvě hvězdy, za každého z pánu jedna :-). ()

Bauer odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud jste tento film neviděli, tak se mu vyhněte hodně velkým obloukem! Tahle debilita mě obrala o 90 minut mého života! Každou minutou jsem čekal nějaké zlepšení. Říkal jsem si "teď to přijde", "teď to musí přijít" a ono ne a ne! Trapnost nejtěžšího kalibru, co jsem kdy viděl. A to mám rád Willa Ferrella a Johna C. Reillyho. A co tam dělal Ralph Fiennes je pro mě záhada. Jeho účást v týhle....na to neexistuje snad ani slovo, by klidně mohla být v pořádku Věřte, nevěřte a já věřím, že by si na konci pořadu lidi mysleli, že se jedná o pouhou fikci! Díky pěkně, ale tohle už nikdy víc! To už si radši dám maraton seriálu Kameňák, než tuhle debilní zhovadilosti! Ministerstvo zdravotnictví by mělo vydat zákaz se na tohle vůbec koukat. Měl jsem si radši na hodinu a půl sednout na kaktus, udělal bych lépe. Odpat se třema vykřičníkama! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Watson (John C. Reilly) dává doručenou krabičku Holmesovi (Will Ferrell), můžeme vidět, že mu ji dává otevřenou. V dalším záběru ji Holmes již ale drží zavřenou. Ve stejné scéně navíc úplně zmizí paní Hudsonová (Kelly Macdonald). (Hovadin)
  • V jednej scéne máme možnosť vidieť Titanic. Ten bol postavený v roku 1908 a po prvýkrát (aj posledný) vyplával v roku 1912. Film sa však odohráva niekoľko rokov pred týmto obdobím. (Astonko)

Související novinky

Ferrell, Reynolds a Vánoční koleda

Ferrell, Reynolds a Vánoční koleda

23.09.2019

Ještě nemáme ani prosinec, a už se musím pustit do rozebírání nejkrásnějšího období roku, Vánoc. Můžou za to totiž herci Will Ferrell a Ryan Reynolds, kteří se teď čerstvě upsali novému muzikálovému… (více)

Třetí Sherlock se zpozdí

Třetí Sherlock se zpozdí

05.03.2019

Ať už za to může nabitý program hlavních hvězd Roberta Downeyho Jr. (Avengers: Endgame) nebo Juda Lawa (Captain Marvel), či snad náročné projekty režiséra Guye Ritchieho (Aladdin), nebo možná… (více)

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

01.03.2019

V Hollywoodu už pár let koluje nápad natočit film Trojčata, který by fungoval jako duchovní pokračování osmdesátkové komedie Dvojčata s Arnoldem Schwarzeneggerem a Dannym DeVitem. Zatímco výše… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama