Reklama

Reklama

V přístavu

  • USA On the Waterfront (více)
Trailer

Bývalý boxer Terry Malloy (Marlon Brando) se klidně mohl stát šampiónem, místo toho ale dře pro Johnnyho Friendlyho (Lee J. Cobb), předáka ve zločinem prolezlých docích. Když Terry nevědomky zaviní smrt jednoho ze vzpurných dělníků, pronásleduje ho pocit viny. Ale až láska k Edie Doyle (Eva Marie Saint), sestře zabitého muže, Terrymu ukáže, jak hluboko padl. Pak násilnou smrtí umírá i Terryho bratr Charley (Rod Steiger), protože odmítal vlastního sourozence zavraždit, a Terry se rozhodne Friendlyho zločinecké impérium rozbít. Nezapomenutelné drama o Terryho vykoupení patří mezi nejuznávanější filmy všech dob. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Povedený film, který i dnes má co říci a neřadí se mezi ty staré filmy, kterým dnes došla pára. Nebýt těch nezáživných prvních patnáct minut, tak bych neváhal s plným hodnocením. Film je zručně natočený a dokáže vtáhnout, sice dneska nedokáže ničím překvapit, ale i tak se jedná o příjemnou a nenudící se podívanou. Herecky výborně zahrané a tak hodnotím silnými 4 hvězdičky... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Možná jsem jednodušší, možná jsem se na tento film díval ve špatném rozpoložení, možná mi něco (nebo všechno?) uniklo... Bohužel za svou osobu musím konstatovat, že oslavovaný film V přístavu mi nijak úžasný nepřipadá a už vůbec mi nepřipadá jako oscarový megahit. Vlastně jsem dlouho váhal, zda mu vůbec dát ty tři hvězdičky. Nakonec jsem mu je dal hlavně za ta velká jména, která se na jeho vzniku podílela. Snad nejvíce ze všeho mě zklamal scénář, který byl podle mě napsán zmatečně, přisuzuje postavám nevěrohodné charaktery, nutí je chovat se občas ne zcela logicky a říkat repliky, jež do daných situací pasují jen velmi kostrbatě. Ale když tady vidím, že skoro všichni tomuhle filmu dali vysoká hodnocení, tak si říkám, že asi bude fakt chyba ve mně... ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Když byl ten film novej, tak musel asi působit mmnohem lepším dojmem, než dnes. Dnes už ničím nepřekvapí. Víte, jak to dopadne i ten meziděj. Takže zub času na tom zanechal šrám v podobě nudy a předvídatelnosti. Marlon Brando jako mladičká mlátička je to jediný, co mě na tom zaujalo. A taky ti holubi (ne z nosa). Jinak průměr. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

On the waterfront je príklad starej lásky, ktorá nehrdzavie (niektoré filmové bohužial áno). Videl som ako 12 ročný, bol som nadšený a potom až po dlhých rokoch, našťastie na mojom hodnotení sa nič nezmenilo. Brandonov výkon je jeden z najzásadnejších a najzapamätatelnejších hereckých kreácií nielen 50tych rokov a žiadna zložka filmu za ním v ničom nezaostáva. Mierna naivita v určitých momentoch (najmä scény s kňazom Karlom Maldenom) je vyvážená silným emocionálnym dopadom snímky. TOP 20. 50te roky boli vrcholným obdobím kinematografie. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Fantastická oscarovka z čias keď sa oscary nedávali za sympatie.Na začiatku som síce mal problém sa chytiť kvôli nie príliš prehľadnému predstaveniu prostredia ( čo a ako funguje) ale od prvého stretnutia hlavných postáv film naberie silu a nepustí až do konca. Jasné, mám výhrady ktoré väčšinou vyplývajú z roku výroby filmu ale všetky ich zatieňuje fantastický Brando v jednej zo svojich najlepších rolí a ostatní herci skoro vôbec nezaostávajú a navyše kňaz Karla Maldena mi strašne pripomínala jednu z najviac cool postáv kinematografie - Pepka Doyla 9/10 ()

Galerie (62)

Zajímavosti (33)

  • Na DVD verzi jsou jako bonusy všechny reklamní plakáty k filmu. Na nich si můžeme všimnout jména hlavní postavy "Terry Malone", které ale bylo později změněno na Terry Malloy (Marlon Brando). (J.A.K.)
  • Honorář Marlona Brando byl 100000 dolarů, režisér Elia Kazan dostal tutéž částku plus 25% z výnosu. (Kulmon)
  • Roli Edie Doyle odmítla Grace Kelly, která místo toho natočila Okno do dvora (1954). (Kulmon)

Reklama

Reklama