Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (299)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Občas něco málo příjemně překvapí (žralok, bitka v sanatoriu, honička motorky a auta, hra o dominantnost nad světem), Connery je pořád dobrý, vidět Rowana Atkinsona ve filmu o Jamesu Bondovi je milé a záporačka Fatima je pěkně nechutná vražedkyně, která si myslí, že je nejlepší na světě. Ale jinak by tohle (doufám) nikdy nemohla být oficiální Bondovka. Je to natočené jak na bramboru. Všechna prostředí jsou hnusná a divná (ani exotika vůbec nefunguje.) No a představitelé M, Q a Many Peny jsou strašní, kdepak takové ksichty vyhrabali? AKTUALIZACE 2022: Ne, tohle fakt ne. Zase jsem viděl kousek, ale tohle nejde. Fatima a Hra o dominaci nad světem jsou asi tak jedinnné dobré  věci, které si tahle doslova a do písmene rádoby  Bondovka (bohužel hodně nevhodně v televizi uváděna mezi těmi oficiálními) působicí místy dojmem home videa  nezasloužila a Connery mě při svém comebacku vůbec neoslovil. Kdyby to upadlo v zapomnění, bylo by to možná lepší. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Neoficiální bondovka s Connerym, dějově kopírující jednu z jeho vlastních oficiálních?! Pro mě primárně laciný a nezáživný výsměch bondovskému kultu, jenž z hlediska výpravnosti, velkoleposti a hlavně zábavnosti těžce prohrává snad se všemi dosud natočenými dobrodružstvími agenta 007 (a že mě mnohá z nich dnes už nechávají hodně chladným). Tuhle upocenou zbytečnost (kterou má na svědomí režisér nejlepšího dílu Star Wars!) nezachrání ani (pořád celkem šmrncovní) Connery, ani krásná (a proklatě sexy) Kim Basinger... A bohužel ani Mr. Bean! :D Nadprůměrně mě pobavilo asi jen zúčtování se zlou bondgirl (která je taky krásná a sexy :)). 40 % ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Connery mohol aj po päťdesiatke hrať šarmantného zvodcu, aby tri roky po tomto filme hral už prestárnutého mnícha v Mene ruže. V každom prípade Nikdy nehovor nikdy nie je najlepšia bondovka. Akcia je fajn, kamera výborná, zábava tak akurát a dej trochu jednoduchší. No a malá účasť budúceho Mr. Beana je viac než šokujúca. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pokud to správně chápu, tak neoficiální 007 znamená kromě toho, že to natočila jiná distribuční společnost, že se někdo naštval a po dvanácti letech povolal Šóna zpět do služby.... Tuctovka se všemi žánrovými neduhy, z nichž asi nejvýznamnější jsou pro mě tentokrát ty krkolomné zvraty a zvrácená stopáž. Viděno v prvním dabingu, tj. bratislavském (brněnském) - Junák na Conneryho velmi dobře, a škála použitých hlasů je velmi pestrá, takže v tom chyba není. Scénář je ale nemastný neslaný a osud postav je mi putna. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Není to ono. Punc neoficiality a kontroverze tomuhle filmu nesvědčí a tématice Jamese Bonda už vůbec ne. Tak tradiční artikl založený na x opakujících se trademarcích je tady leckdy převrácen vzhůru nohama. Začne to úvodní znělkou, pokračuje odlišnými herci a končí mdlým dělem, ačkoliv hlavní záporák je parádně nepředvídatelný psychouš. Connery ovšem drží charizma a tělesnou vitálnost i s odstupem 10 let. Bohužel je tu na všechno sám. Kershner není kvalitní akční režisér, neumí stupňovat tempo a neumí ani akční scény jako takové. Byla to nuda. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • Sean Connery kdysi řekl, že nikdy nebude hrát Bonda. Jeho druhá žena Micheline Roquebrune na to prohlásila: "Nikdy neříkej nikdy". V závěrčných titulcích jí je věnováno poděkování za inspiraci k názvu filmu. (Terva)
  • Poslední film, ve kterém Sean Connery ztvárnil Jamese Bonda. Honorář pro něj obnášel již pět milionů dolarů plus procenta z tržeb. Když hrál Connery Bonda poprvé, tak za svou premiéru dostal pouze sto tisíc dolarů. (zdeny99)
  • Když za sebou podmořským tunelem prchající Largo (Klaus Maria Brandauer) odpálí přístupovou cestu, Bond (Sean Connery) ho přestane pronásledovat, odhodí potápěčskou výstroj a jen v neoprenu, beze zbraně, se vrací ke vchodu jeskyně. V následujícím záběru přibíhá ke vchodu se samopalem v ruce. (pjotri)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama