Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (231)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tak jsem nového Motýlka viděl, a už ho nikdy neuvidím. Proto dvě hvězdičky. Připadal jsem si stejně, jako kdybych si objednal čaj, a někdo by jen přelil horkou vodou už jednou vyluhovaný sáček. Film na mě vlastně vůbec nijak nezapůsobil, strádání vězňů se tady prakticky omezilo jen na koulení očima na samotce, pokud nepočítám těch pár scén ze stavby silnice, které by v pohodě trumfl Most přes řeku Kwai, stopáž se mi zdála být nekonečná a celkově jsem z toho všeho měl dojem ztraceného času. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nevím přesně, zda za tento film ukamenovat režiséra nebo střihače, ale velmi se tu mrhalo potenciálem. Samozřejmě je nadlidský úkol překonat něco tak bezchybného, jako je verze z roku 1973. Jakákoli kvalita, kterou se vám podařilo zaregistrovat, je dána čistě velice solidním hereckým duem a boží předlohou. Jinak se tu opravdu kurvilo na velké čáře. Ve filmu je zcela pokurveno navazování mezi jednotlivými částmi, tudíž film prostě nedovede diváka upoutat do sedačky a vžít se do děje, jako to dokázal Motýlek z roku 1973. Nebojím se označit tento film za trochu nadbytečný. Vlastně nepřináší nic nového. Prostě jen za původní verzí ve všech ohledech pokulhává. Velmi slabé 3 *. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Motýlek z roku 1973 byl mnohem lepší a více se držel knihy. Možná proto jsem z remaku zklamaná, i když ne absolutně. Děj je v novém filmu umixován bez jakékoli vazby na knihu (jeptišky např.). Noerův Motýlek je vhodný pro dnešního nenáročného diváka, který v něm zažije něco málo sadismu, něco málo dobrodružství, něco málo přátelství a zrady. Motýlek se Steve McQueenem měl zajímavých vlastností několikanásobně víc. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že původní verzi "Motýlka" považuji za herecky výborný, ale jinak neuvěřitelně utahaný film. Remake mě nijak nelákal a popravdě ani nevím, proč má někdo tendenci v dnešní době natáčet nové verze zrovna takových filmů, ale budiž. Každopádně se jedná o překvapivě vydařený film, který má i přijatelnější a svižnější tempo a ve výsledku tak docela překvapil. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nikdy jsem nebyl fanoušek původního Motýlka,protože ač se mu nedá upřít olbřímí charisma Stevea McQueena a výborný výkon Dustina Hoffmana,mě přišel extrémně utahaný a dost často sem se nudil.Díky tomu jsem tak od remaku nečekal nic a i to jsem přesně dostal.Noer totiž dokázal na menší stopáži dosáhnout ještě větší nudy.Nový Motýlek navíc vypadá spíš jako kastrát,jen proto aby na něj šli mladší diváci a to se stejně nestane.Charlie Hunnam nejednou dokázal,že charsima má také,ale tady jako by ho někde zapomněl,podobně jako u Ramiho Maleka jeho minimalistické herectví prostě nestačí...40% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Při volání jmen vězňů zazní také jméno Hoffman, což je očividně odkaz na Dustina Hoffmana, který hrál postavu Louise Degy v původním filmu Motýlek z roku 1973. (NiWi)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva vo Francúzsku a Francúzskej Guayane, tak jeho natáčanie prebiehalo na úplne odlišných miestach, a to v Srbsku, Čiernej Hore a na Malte. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama