Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Artemis Fowl studia Disney natočený podle oblíbené stejnojmenné knihy Eoina Colfera sleduje dobrodružný příběh dvanáctiletého génia Artemise Fowla pocházejícího z kdysi zámožné zločinecké rodiny. Avšak Artemisův otec byl unesen a Artemisova matka Angelina kvůli tomu chřadne. A tak Artemis Fowl spojí síly s rodinným bodyguardem Butlerem a vydá se do podzemní říše mocného národa skřítků, kteří dost možná za zmizením jeho otce stojí a jejichž nezměrné bohatství by mohlo obnovit zašlou slávu Fowlů. Artemis ukuje geniální plán, unese bojovnou kapitánku skřítkovské stráže Myrtu Krátkou a požaduje výkupné ve skřítčím zlatě. V cestě mu však stojí velitelka rozvědky a náčelnice skřítčí policie Břízná a kleptomanský trpaslík Hraboš Sláma, který se snaží Myrtu Krátkou zachránit. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (155)

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Knižní série Artemis fowl měla obrovský úspěch, jen si nejsem jist, zda-li se filmové zpracování prvního dílu dočká pokračování a neutnou to jako Eragona. Přitom by stačilo jen málo, aby i film byl skvělý, jenže takhle to mělo blíž spíš ke Spy kids, než k Artemisovi. Můžu ale pochválit povedený vizuál a pěknou hudbu. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně nepovedlo. Filmový Artemis Fowl s tím knižním má pramálo společného. Pokus o velkolepé kouzelné fantasy nevyšel, příběh i postavy moc nefungují, znudění herci tomu zrovna nepřidávají a když jediné co si z filmu odnesete je v rámci možností snesitelný Josh Gad dělající cosplay Hagrida, je něco hodně, hodně špatně. Nejsem si jistý úplně pro koho tohle mělo být, pro znalce předlohy ani pro ty předlohou netknuté to totiž není ani omylem. ()

Reklama

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Nepovedený, velmi uspěchaný a rychlou nití šitý film, zejména příběh. Ihned od začátku vám autoři doslova vnucují a podsouvají děj stylem rychlého vyprávění a to ještě nesympatickou rádobyvtipnou postavou navíc připomínající Hagrida. Celý příběh je vlastně postrkován neustálým vyprávěním a rychlým sdělováním faktů o tom či onom, které vystřídá následná scéna obhájená právě tímto sdělením. Výsledkem jsou velké skoky jak v dějové linii, tak ve schopnostech postav, které jakoby s vyprěním získávají další a další dovednosti. Místo, aby se autoři zaměřili na plynulý start filmu, aby si dali záležet na záběrech a seznámili vás tak s jejich pojetím fantasy světa plného kouzelných bytostí děj neustále posouvají sdělením stylu: Tohle je prostě tak a tak a jinak to být nemůže. Tyhle se nemají rádi, protože to bylo tak a tak...Konec tečka. Je to daný. Artemis Fowl je prostě hrdina, který kouzelný svět sice nikdy neviděl, ale zná všechny pohádky, které mu převypráví jeho otec a navíc je naprosto úžasně inteligentní. Všichni všemu rozumí, všichni se ve všem vyznají, co není vidět to vysvětlíme prostě v rozhovoru, pak tam přidáme nějakou holku, aby mu jako pomáhala plus další holku ze světa pod zemí....skok, skok, keci keci keci….a než si stačíte uvědomit co se děje, tak už následuje trapný závěr nastavený na pokrčování. Ve filmu jsem si nenašel cestu ani k jedné postavě, protože je prostě neznám, nemají charakter, nic...vše plynulo hlavně z vyprávění....Film má dobré efekty a hudbu. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

V první řadě je to fakt škoda, že to dopadlo tak špatně. Na druhé straně je otázka, jak točit uvěřitelnou fantasy, kde hlavni hrdina je záporák a zároveň ještě dítě (v Enders Game se tohle docela povedlo). Film působí jako celek totálně zmateně, arci-záporák Opal se párkrát ukáže, ale o co jí jde moc nevíme, podobně jsou na tom kladné postavy (Butler a ta mladá holka), které nedostali absolutně žádný prostor. Příběh je neskutečně chudý a odfláknutý, že mi za Branagha bylo až trapně. Doufám, že už v sérii pokračovat nebudou a taky doufám, že za stejné peníze se bude točit něco smysluplnějšího. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Ano, je to slabé. A sám se divím, že jsem to dočuměl. Obvykle filmy, co jsou špatné, prostě vypnu. Ale není to taková tragika (právě ohlasy mě dost překvapily a chtěl jsem si udělat vlastní názor) 'Artemis Fowl' nenabízí nic, než stokrát omletou tradiční fantasy kostru a podle mě i zbabraný casting, herecky a chemií to prostě příliš nefunguje na jakýmkoliv levelu interakce mezi postavama, vše působí tak nějak rozjetě a nedotaženě (současně po dlouhé době film s dost krátkou stopáží). A zase, na druhou stranu, je to pořád pro dětské publikum, které si film třeba užije, bez potřeby ho kompulzivně rozpitvávat. Ale Kenneth Branagh na režijní sesli... k dispozici Judi Dench, Colin Farrell, který jediný si pořád drží svoji úroveň a image bez potřeby jakéhokoliv přehrávání nebo podřizování se příběhu - od toho člověk čeká trochu víc. A přitom, technicky vzato to není žádná bída a mělo to nakročeno k tomu být next Harry Potter ždímačka na prachy... jen to má takový ten blboučký, nenápaditý scénář - v tomhle ohledu je funny, že planost tohohle filmu mi připomněla Green Lanterna s Ryanem Reynoldsem a ejhle, přesně tentýž scénárista stál za oběma projekty. To není náhoda. Michael Goldenberg by se měl přejmenovat na Michaela Goldendiggera, protože tenhle shit dělá stoprocentně jen pro peníze. Slovy Kevina Smitha: "Did this write somebodys fucking cousin? Cause this shit is terrible. Can you get that money back?" ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Filmová práva k Artemis Fowl byla prodána Disney dříve, než byla vydána první kniha. (SONY_)
  • Natáčení začalo 12. března 2018 a natáčení probíhalo v Severním Irsku, Vietnamu, Taiwanu a v Anglii. (ČSFD)

Související novinky

Dočkáme se více premiér na Disney+?

Dočkáme se více premiér na Disney+?

19.10.2020

Jeden z největších blockbusterů letošního roku měl být snímek Black Widow – komiksové rozloučení Scarlett Johansson s Marvel Cinematic Universe. Kvůli pandemii však došlo k odkladu takřka o celý rok… (více)

Disney ruší letní sezónu

Disney ruší letní sezónu

04.04.2020

Další týden za námi a situace ve světě se nijak zásadně nemění. Naopak, s blížící se letní sezónou čím dál více lidem dochází, že se kina jen tak otevírat nebudou, a i poté to bude velmi pomalý… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno