Reklama

Reklama

Čarodějovy hodiny

  • USA The House with a Clock in Its Walls (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (186)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

To i na rodinný film byl pěkný bizár. Věřím, že kniha může fungovat dobře a i musí, když se rozhodli ji převést na plátno. Ale to byla chyba, příběh měl zůstat jen na stránkách. Příběhově film prázdný, nudný, postavy zajímavé (v blbém smyslu) a finále byl velký mindfuck. Nikdy asi nezapomenu na Jacka jako malé dítě a na "neohroženou" Cate... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Rothovi ide bohvie prečo lepšie rodinná hororová fantasy, ako jeho kvázi šokujúce, explicitné slashery. Atmosféra sa mu skutočne podarila, väčšinou sa nachádzame v kúzeľnom dome a jeho okolí. Na druhú stranu sa tu ale žiadne mantinely žánru nerúcajú, všetko je presne tak, ako má byť, pričom zápletka, kde figuruje vojna a smrť poskytovala ešte temnejšie uchopenie. Každopádne je tu nakročené k celkom fajn filmovej sérii, ale mdlé tržby asi všetko zatrhli. Inšpiračné zdroje sú jasné, napriek tomu je Tajomstvo domu s hodinami priamo nevykrádajúce nič konkrétne. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak čo ty v tých okuliaroch, pohni si.“ Pravdupovediac, mňa vôbec neprekvapuje, že to natočil Eli Roth (Hostel). Pohodový rodinný film plný znesiteľných trikov a najmä príjemnej atmosféry, parádnej výpravy (dom) a sympatických hercov v čele s Jackom Blackom, pričom tentokrát mi sadla aj mnou osobne inak nie príliš vyhľadávaná Cate Blanchett. Scenár ma každopádne v druhej polovici skôr nebavil, než bavil a najmä to bolo vo finále možno už až príliš pretrikované (ale satanské dyne boli fajn – „Nebojte sa, majú mäkké zuby, nemôžu nám ublížiť.“). Palec hore za basketbalovú scénu. ()

psychoJoa odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byla totální ptákovina. Snímek si postupně hraje na pohádku, pak horor, pak kdo ví na co, ale rozhodně to rodinný film není. Děti tomu nemůžou moc rozumět, humor a další aspekty jsou dělané spíše na dospělé, přitom na ty je tenhle počin příliš stupidní a o ničem. Jack Black nedostává tolik prostoru, aby z toho aspoň udělal srandu. Cate má sice zajímavou postavu, ale sakra nevyužitou - což nevyužitý je celkový potenciál filmu. Nejvíc mě však drásá nervy, jak využili matku chlapce, aby páchali zlo... to do pohádek pro děti prostě nepatří, fakt ne. Ať jsou i děsivé filmy, ale za určitou hranici by se jít prostě nemělo. Mám z toho stejně znechucené pocity, jako z Chlapce, kterému říkají Vánoce - ale ten je aspoň milý a přitom mimo. Tenhle snímek je plný nechutných scén, rádoby děsivých a vyloženě trapných prvků a dialogů... radši se koukněte na nějakou Pixarovku, Disneyovku... ty jsou jednoduché, ale milé a rozhodně nepijí krev nebo nezabíjí mozkové buňky jako toto! PS. Největší zrůdnost filmu je mimino s hlavou Jacka Blacka… fakt fuj tohleto. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Občas aj dobrí herci ako Jack Black alebo Cate Blanchett natočia kravinu, ako v tomto prípade napríklad. Mám rád fantasy, no toto bolo naivne slaboduché ešte aj pre malé deti. Jedinou záchranou tu sú celkom slušné vizuálne efekty a občasný šplech Jacka Blacka. Inak to nestojí ani za reč. Podpriemer. 40/100 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy jsou poprvé hlavnímu hrdinovi ukázána opravdová kouzla, se ocitne v roji hvězd. V dalším záběru jejich mazlíčka lva z živého plotu jedno ze souhvězdí pozdraví. Nejde o žádné jiné než právě souhvězdí Lva. (Prochy38)
  • Fiktívny Dom s hodinami bol založený na skutočnom dome s názvom Cronin Mansion, ktorý sa nachádza v rodnom meste autora knižnej predlohy Johna Bellaira. Mesto taktiež poslúžilo ako základ pre fiktívne mesto New Zebedee. (Astonko)

Reklama

Reklama