Reklama

Reklama

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů

  • USA Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (více)
Trailer 6

Potulný zpěvák neboli bard Edgin (Chris Pine) se živí tím, že se svou partou zlodějíčků pomáhá měnit majitele vzácných artefaktů (jednomu ho ukradnou a druhému prodají). Je to práce, při které prakticky neustále strkáte hlavu do oprátky, a ani Edgin nemůže mít věčně kliku. Když se mu podaří šlohnout to, co se nikdy nemělo dostat do nesprávných rukou, a on to navíc do těch rukou dobrovolně vloží, spustí dominový efekt, který může otřást celým světem. Edgin je sice tak trochu zmetek, ale pořád má v sobě kousek cti, a tak se rozhodne napravit, co spískal. Protože však proti němu stojí armáda nelítostných zabijáků, mocných čarodějů a bývalý kamarád Forge Fletcher (Hugh Grant), potřebuje tým, se kterým by mohl mít aspoň nepatrnou šanci v tomhle úkolu obstát. A protože film vychází z legendární hry „Dračí doupě“, je jasné, že v jeho partě nesmí chybět drsná válečnice (Michelle Rodriguez), ušlechtilý rytíř (Regé-Jean Page), mág (Justice Smith) nebo druidka (Sophia Lillis). (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (696)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je Dungeons & Dragons: Čest zlodějů startem nové úspěšné filmové fantasy franšízy? Měl by být! Skvělá fantasy podívaná, která nepostrádá nápady a zběsilou dobrodružnou fazónu, která si diváka získá už během startovní expozice a následně ho odmítne pustit až do závěru. Na hráče dračího doupěte se sice pořád někteří dívají skrze prsty, rozhodně by ovšem kvůli tomu neměli ignorovat tento film. Jde totiž o ukázkový případ skvělého dobrodružného filmu,  který má potenciál stát se Robinem Hoodem: Králem zbojníků pro novou generaci…. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

D&D jsem nikdy nehrál a filmové adaptace z let 2000-2012 mě (naštěstí?) minuly, takže jsem k Dungeons & Dragons: Čest zlodějů přistupoval s čistým štítem a jako naprostý neznalec. Chválím, že se film nesoustředil jen na akčně-fantaskní rovinu, nýbrž se tvůrcům podařilo dát i dostatečný prostor sympatickým postavám, z nichž bych vypíchnul především uplkaného barda Edgina a jeho krutopřísnou, ale bodrou kámošku Holgu. Postava Simona pro mě byla dvojím utrpením: Zaprvé mi přišel otravně nemotorný a zadruhé je fakt těžké si oblíbit jeho hereckého představitele. Film by mohl být rozhodně o čtvrthodinku kratší, nicméně i tak jsem si projekci v kině nadmíru užíval - ať už díky výše zmíněným postavám, pravidelně dávkované akci, démonické Sofině, či nejedné humorné scéně, kde mě nejvíce pobavily hřbitovní konfrontrace s nemrtvými a střetnutí s "chubby" dráčkem. Věřím, že pokud bych byl hráč/fanoušek hry, dal bych plný počet, avšak jako onen "nehráč" mohu zcela upřímně říct, že bych se rozhodně v budoucnosti nebránil nějakému pokračování, zůstane-li kvalita na obdobné úrovni. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborná věc! Vtipy, triky, zvraty, všechno funguje dokonale. Inteligentní scénář a přesná režie Daleyho a Goldsteina je podpořená skvělými hereckými výkony. Perfektní chemie mezi protagonisty srovnatelná s Gunovými Strážci galaxie táhne celý snímek. Skvělý Chris Pine si svého harfeníka neskutečným způsobem užívá ať jde o verbální mistrovství nebo silné dramatické sekvence, u kterých nezůstane oko suché. Michelle Rodriguez v roli ženského Barbara Conana zažívá neskutečný kariérní comeback. Loupení, prozkoumávání, zachraňování i bojování jsou pojaté s neskutečným vtipem a invencí. Balfeho hudba špičková. Evergreen, po kterém se dá sáhnout prakticky kdykoliv a už teď se těším až ho uvidím znovu. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

D&D lze hrát v módu naprostého ponoru do fiktivního světa, úcty k jeho pravidlům a odlišnostem. A nebo jako třeskutou zábavu plnou hlášek, zlehčování, odkazování a kdesi všeho. Osm z deseti her vypadá skutečně jako ta druhá varianta, ale ty, skrze které se odhalí skutečné schopnosti Dungeon Mastera a hráčů, ty, na které se vzpomíná ještě leta, za těmi stojí ten první mód. Že v současné éře popkulturní infantility si studio vybere tu druhou variantu mě vůbec nepřekvapuje, ale samozřejmě trochu mrzí. Ten hlavní problém je stejně jinde. Film Dungeons & Dragons je už čistě korporátní vysoustružený produkt, za kterým nestojí žádná autorská vize, nýbrž týmová práce pokorných námezdníků velkého studia. Jinak se těžko dá pochopit, proč by moloch nalil do dvou režisérů interiérových komedií 150 mega na adaptaci uměle vytvořeného světa s lorem rozsáhlejším než je historie planety Země. Ať jdou s timhle ale do píči fakt, protože ten film nemá ani stopu nějaké duše či potřeby vybočení ze současného mainstreamového úzu. Je v něm krásně vidět, které jsou scény, za kterými stojí (mimochodem dost kompetentní) tým věnující se bojové choreografii, stejně tak je v něm ale vidět, kdy přebírá kompletně otěže CGI, která většinou působí úplně odtrženě od zbytku filmu (nehledě na to, že je fakt hnusná a nikdo nemá tendence to nijak maskovat). A pak jsou zde ty scény s živými herci, opírajícími se ve vyleštěných a super čistých kostýmech o papundeklové kulisy, které mě vrátily někam do časů Princezny Fantaghiro. Žádná práce s druhým plánem, očividná umělá světla, hmatatelně narychlo vyrobené kulisy a chodníky posypané na poslední chvíli vrstvou štěrku, ach jo. Tenhle problém koneckonců komentuji u mnoha jiných současných blockbusterů a jsem trochu nervózní, jak si při jeho popisování připadám stále více sám, za což asi může nějaká změna vizuálních nároků další generace diváků, která vyrostla na obsahu Quantity TV. Že z toho ale tady tečou vyhlášení boomeři, to mi nějak nehraje a slibuju, že budu zkoumat zdali ten problém není někde u mě. Ale vážně ten film už po několikátý proklikávám, a nedokážu se zbavit pocitu, že je to sestříhanej televizní seriál s dvacetimilionovym budgetem. Asi se zabijte, fakt. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Scenáristicko-režijní dvojce Daley a Goldstein odvedla famózní práci. Konečně někdo převedl lákavý a nesmírně bohatý svět D&D na stříbrná plátna stylem, jaký si zasluhuje. Ač má film přes dvě hodiny, ani v nejmenším se "netáhne", ale naopak až freneticky odsýpá od jedné dobrodružné lokace do druhé. Ani vycizelované tempo a zábavný příběh by ale nebyly k ničemu, kdyby je nepodpořili skvěle vybraní herci. A to se v tomto případě povedlo na jedničku s hvězdičkou. Všichni herci mají spolu neuvěřitelnou chemii a komediální timing, takže humor nepůsobí strojeně ani "na sílu". Přidejme k tomu velice slušnou výpravu a máme tu parádní blockbuster v pravém slova smyslu, na který se vyplatí jít do kina klidně s celou rodinou. A je jedno, jestli jste někdy sami nějakou tu "sešnu" D&D s přáteli hráli, nebo jste úplnými nováčky, kteří mají rádi hravé fantasy plné draků, kouzel a správné dávky dobrodružství. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Film obsahuje krátku potitulkovú scénu. (Makky)
  • V 57. minutě, kdy projíždí povoz plný škeblí na trh, si lze krátce povšimnout, jak se jedna z nic oblízne jazykem. Nejspíše se jedná o mimica, slavné monstrum z říše Dračího doupěte, které na sebe umí vzít podobu nejrůznějších předmětů, nejčastěji truhly, jak jsme viděli ke konci filmy v bludišti. (Mytopyr)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (více)

Reklama

Reklama