Reklama

Reklama

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů

  • USA Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (více)
Trailer 12

Potulný zpěvák neboli bard Edgin (Chris Pine) se živí tím, že se svou partou zlodějíčků pomáhá měnit majitele vzácných artefaktů (jednomu ho ukradnou a druhému prodají). Je to práce, při které prakticky neustále strkáte hlavu do oprátky, a ani Edgin nemůže mít věčně kliku. Když se mu podaří šlohnout to, co se nikdy nemělo dostat do nesprávných rukou, a on to navíc do těch rukou dobrovolně vloží, spustí dominový efekt, který může otřást celým světem. Edgin je sice tak trochu zmetek, ale pořád má v sobě kousek cti, a tak se rozhodne napravit, co spískal. Protože však proti němu stojí armáda nelítostných zabijáků, mocných čarodějů a bývalý kamarád Forge Fletcher (Hugh Grant), potřebuje tým, se kterým by mohl mít aspoň nepatrnou šanci v tomhle úkolu obstát. A protože film vychází z legendární hry „Dračí doupě“, je jasné, že v jeho partě nesmí chybět drsná válečnice (Michelle Rodriguez), ušlechtilý rytíř (Regé-Jean Page), mág (Justice Smith) nebo druidka (Sophia Lillis). (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 12

Recenze (696)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Slušná fantasy v kulisách, jak to má rád minimálně fanoušek LOTRa. Možná bych uvítal více akce, ale naštěstí ukvákané pasáže jsou milosrdně krátké, a když už hrozí, že přestanou bavit, skončí. Největší problém jsem měl s postavami. Chápu, že jde o zloděje, tedy lidi s pokřiveným charakterem, což ale neznamená, že musí být nesympatické a arogantní. Především Ch. Pine byl po většinu času nesnesitelný a jeho jakás takás náprava mi nepřinesla valného uspokojení. To je ovšem škoda, páč jsem se neměl s kým ve filmu ztotožnit, komu držet palce. Snad jen Sophia Lillis za to stála... Předpokládám, že Grant si padoucha střihnul s gustem, proto se mu povedl. A velmi dobře byla vybrána Daisy Head, i když mohla dostat více prostoru; pro rudé kněžky mám od jisté doby slabost. A pak draci. Tedy čekal jsem více než - jeden se párkrát mihnul v bitvě, druhý byl nechutně tlustý v podzemí jak larva a třetí kamenný....to mě zklamalo. Nakonec dávám silné čtyři*.... a zaokrouhlím je nahoru. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je Dungeons & Dragons: Čest zlodějů startem nové úspěšné filmové fantasy franšízy? Měl by být! Skvělá fantasy podívaná, která nepostrádá nápady a zběsilou dobrodružnou fazónu, která si diváka získá už během startovní expozice a následně ho odmítne pustit až do závěru. Na hráče dračího doupěte se sice pořád někteří dívají skrze prsty, rozhodně by ovšem kvůli tomu neměli ignorovat tento film. Jde totiž o ukázkový případ skvělého dobrodružného filmu,  který má potenciál stát se Robinem Hoodem: Králem zbojníků pro novou generaci…. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nijak jsem to nesledoval, neočekával a o to více jsem překvapen a nadšen. Dungeons & Dragons: Čest zlodějů je nejlepší fantasy od Pána Prstenů, která nechce být novým Pánem Prstenů. Není to žádná divoká jízda ani přehlídka velkolepých triků a bitev, jako spíše malé vyprávění o partě vedené zlodějem, který nechce zachránit svět, jen získat svou dceru. Neuvěřitelně vtipná a svižná podívaná, která si hraje s žánrem fantasy a dokáže strašit, napínat i rozesmávat více než kdejaká regulérní komedie. Chris Pine sympatický jako nikdy, Michelle Rodriguez poprvé nejen snesitelná ale dokonce velice dobře hrající a vůbec vše je na svém místě a ví čím chce být. Od tvůrců průměrných až podprůměrných komedií, se jedná o takový menší zázrak, kterému toho moc nechybí. Hvězda navíc za narážky na herní série Baldurs Gate a Neverwinter. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chris Pine je ve své podstatě velmi nedoceněným hercem. Hláškovat umí, hrát rozhodně taky a ještě se na něj příjemně kouká. Dungeons and Dragons šlapou jako hodinky. Takové to staré dobré dobrodružství, kdy zlo je potřeba porazit, záporáky přechytračit a ještě to celé kořenit nějakou nadsázkou a hláškama. 80% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je vždy očekávat nic, pak se vám dostane zpravidla dobrý pocit. Poslední DDčko je přesně takové jako byste chtěli nebo právě očekávali. Je zábavné, je epické, vtipné, vizuálně parádní, výpravné... A generické až běda. U filmu dostane přesně to, co si jako diváci zasloužíme. Fantasy svět plný krásných lokací, výpravu ve stylu Hobbita (I ten Šmak nechybí, jen chodil moc do McDonaldu), klasický vtípkovací humor, který je na každém kroku, zvraty se nekonají a všechny hrdiny čeká osudová bitva. To vše je nazvučené, atraktivní a kdesi cosi. Za úspěch jistě může i herecké obsazení, kdy Pine je rozený komediant, Rodriguez je zase ranařka, ale umí všechny krásně setřít, takže kudos pro ni. Smitha jsem si oblíbil loni ve hře The Quarry, takže parádní volba a Sphia Lillis je fantastická už od To. Z té něco dobrého vyroste. Hlavně ať zůstane zrzavá. Čest zlodějů mě bavila od začátku do konce, i když měla trošku slabší místa, přesto jsem si odnesl parádní vysokorozpočtovou popcornovku, která svůj účel plní na maximum. Bohužel je však tak moc předvídatelná a generická, že se bojím, že za rok už si na ní těžko vzpomenu a zůstane jen kvalitním jedním filmovým zážitkem v kině. [Imax] (78 %) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Chris Pine zobral svoju úlohu, pretože rola Edgina mu prišla veľmi netypická pre hlavnú mužskú rolu vo fantasy filmoch a navyše videl synovca hrávať hru "Dungeons & Dragons", ktorá ich nesmierne bavila. (Arsenal83)
  • O distribuci snímku se původně mělo postarat studio Warner Bros., nicméně nakonec se společnost Hasbro (která je vlastníkem značky „Dungeons & Dragons“) rozhodla pro spolupráci s Paramountem. (fiLLthe3DD)
  • Ve filmu jsou představeny některé Dungeon & Dragons specifické humanoidní rasy, konkrétně „kočičí lidé“ Tabaxi, „ptačí lidé“ Aarakocra, „dračí lidé“ Dragonborn, „hadí lidé“ Yuan-ti a také „ďábelští lidé“ Tiefling. (Sidarius)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (více)

Reklama

Reklama