Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John Shaft (Samuel L. Jackson) se v roce 1989 dostal do přestřelky, které byla přítomna i jeho žena s dítětem. Nestalo se jim sice nic, ale tahle událost vedla k rozvodu. Od té doby Shaft svého syna JJ (Jessie T. Usher) neviděl. Ten momentálně pracuje jako kybernetický analytik u FBI. Jednoho dne je jeho nejlepší přítel, bývalý voják, nalezen mrtvý. Podle policie se předávkoval heroinem a případ je uzavřen, nicméně JJ najde pár nesrovnalostí, které indikují vraždu. Obrací se proto na svého otce, který pracuje na volné noze jako soukromý vyšetřovatel. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (200)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Bol si dobrý otec. Hneď potom ako si prestal predstierať, že si môj strýko.“ Príbeh stojí za hovno a akcia – pár zlámaných prstov a tri nedobre natočené prestrelky – vlastne tiež. ALE, čo ma naozaj bavilo bol Samuel L. Jackson, ktorý tu hrá v podstate takého čierneho, ozbrojeného Charlieho Sheena, jeho hlášky a jeho večné uťahovanie si z Juniora. Čiže vo výsledku je tento remake (alebo pokračovanie alebo čo to vlastne je) mizerný akčný film, ale zato dobrá komédia. Minimálne na to jedno pozretie určite. 45 % ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o SLJ, tak není co vytknout. Hláškuje co to dá a pálí ostrými, takže dělá přesně to, co od něj člověk čeká. Navíc mi připadá, že ten chlap vůbec nestárne. Kámenem úrazu je Shaft jr.. S jeho ukňouranou postavou se nedá sympatizovat a proměna v drsňáka je mizerná i na komedii. Obešel bych se i bez tradičních otcovsko-synovských blábolů, ale na druhou stranu je fakt, že to mohlo být i horší. Každopádně vzdor tomu všemu má film drajv, pořád se něco děje, najde se prostor pro zasmání a akce, byť nijak nápadité, je dost. Na jedno podívání OK. 65% ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Velmi chaby pokus o nejaky revival z 80tych. Samotny L. Jackson si z tych hlasok, co mu scenar vkladal do ust, a ktore pozname od Pulp Fiction hadam, z kazdeho jeho filmu, uz asi ani nemusel citat. Cely "coolovy" a radoby "vtipny" hav stoji za deravy gros a neskutocne ma nudil. Neuveritelny cajicek, ktory by chutil pred 20timi rokmi. Nie teraz, ked je x-krat vyluhovany. Slabe dvojhviezdie. Neodporucam. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Mojim prvým omylom bolo, že som si neokontrolovala žánre. Píše sa tam, že Shaft je komédia, čo je vzhľadom na extrémnu nevtipnosť (nebála by som sa použiť výraz trápnosť) veľmi ťažko detekovateľné. Druhá chyba, neklikla som na režiséra a scenáristu, to by som zistila, že ide o černošskú komédiu, tie majú isté špecifické poznávacie znaky, bez ktorých sa celkom úspešne zaobídem (radšej nebudem zachádzať do detailov, aj keď ide o fakty). Viac akcie, menej afektovania a pokusov o humory by novému Shaftovi určite prospelo. Ku koncu som sa pohrávala s myšlienkou na tri hviezdy, ale keď mladý prišiel v tom kabáte do práce, vybavili sa mi potlačené spomienky na zúfalú prvú polovicu. Nemôžem tvrdiť, že by nevyšiel žiadny fór, to naozaj nemôžem a dokonca aj niektoré akčné sekvencie sa vydarili, ale Shaft ako klauniáda, to mi nejako nesedí. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale pri tomto treťom pokuse som sa bavil úplne najviac! Chytá to to retro pôvodného sedemdesiatkoveho originálu (a že sa tam samotný pôvodný Shaft AKA dedulo objaví a brokovnicou sundá nemálo padouchov v slow-mo a do toho hraje starý oldschool RAPP... = mrnk!) Mimo to, obe ženské herečky sú fakt k zulíbání. Ale hlavná bomba je samozrejme Samuel. Ten vie (aj na základe jeho osobnej histórie, čo som sa dočítal...) je skrátka baaad madafaka. Absolútna trefa keď už ničím iným, tak kasting to opäť raz predal. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Na konci filmu po prestrelke rozreže JJ (Jessie T. Usher) svojej priateľke putá, avšak o pár scén nato má ruky opäť zviazané. (johnsnow)

Reklama

Reklama