Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John Shaft (Samuel L. Jackson) se v roce 1989 dostal do přestřelky, které byla přítomna i jeho žena s dítětem. Nestalo se jim sice nic, ale tahle událost vedla k rozvodu. Od té doby Shaft svého syna JJ (Jessie T. Usher) neviděl. Ten momentálně pracuje jako kybernetický analytik u FBI. Jednoho dne je jeho nejlepší přítel, bývalý voják, nalezen mrtvý. Podle policie se předávkoval heroinem a případ je uzavřen, nicméně JJ najde pár nesrovnalostí, které indikují vraždu. Obrací se proto na svého otce, který pracuje na volné noze jako soukromý vyšetřovatel. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (200)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jako akční komedie naprostá pecka. Jako bych se vrátila do starých dobrých časů, kdy hlášky byly politicky nekorektní, akce brutální a krvavá, hlavní hrdinové lehce nezničitelní, trošku vagabundi, nicméně srdce měli na pravém místě. Zcela ve stylu "Posledního skauta". Prostě klasika. Jako jediné negativum vidím poněkud neslaného-nemastného záporáka. Jinak trio děda, otec a syn naprosto skvělé, přičemž ženské osazenstvo se také nedá zahanbit. Za mne zcela spokojených 90%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Minulý film byl trochu jako Drsný Harry, tenhle je spíše jako (třetí či čtvrtá) Smrtonosná zbraň. Velmi, velmi, velmi komediální a s dobrými akčními scénami. Shaft je na tom ve vztahu k synovi podobně jako Indiana Jones v Království křišťálové lebky, akorát že Shaft samozřejmě není Indy, a tak jsou jeho postupy a otcovské rady poněkud, řekněme, motherfuckerovitější. Film má švih a dobře vypadá, navzdory trochu ošoupanému příběhu mě nenudil. Nejstaršího z rodu Shaftů ale mohl do děje klidně zapojit dříve, byla by ještě větší legrace. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

z pohledu scénáře je nový Shaft klasickou a celkem bez problémů dopředu odhadnutelnou detektivkou,ale o to tady vůbec nejde.Prim tady totiž hraje nostalgie a Samuel L. Jackson,který je ve svém věku asi tak 3x stylovější,než všichni současní černošští herci.Hlasí se tu o jako o závod a většina hlášek je navíc i vtipná,takže to celkem v pohodě vyvažuje fakt,že akce není zase až tolik.Když se na konci sejdou tři generace Shaftů,je dílo dokonáno.Prostě oddechovka jak má být...70% ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale pri tomto treťom pokuse som sa bavil úplne najviac! Chytá to to retro pôvodného sedemdesiatkoveho originálu (a že sa tam samotný pôvodný Shaft AKA dedulo objaví a brokovnicou sundá nemálo padouchov v slow-mo a do toho hraje starý oldschool RAPP... = mrnk!) Mimo to, obe ženské herečky sú fakt k zulíbání. Ale hlavná bomba je samozrejme Samuel. Ten vie (aj na základe jeho osobnej histórie, čo som sa dočítal...) je skrátka baaad madafaka. Absolútna trefa keď už ničím iným, tak kasting to opäť raz predal. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Klasický černošský film pro černošské obyvatelstvo, ve kterém naštěstí neřve Tyler Madea Perry, ale naprosto ruluje a krade si pro sebe veškeré scény geniální Samuel L. Jackson. Sekunduje mu jeho nepříjemně ječící sidekick v podobě Jessieho Ushera, a doprovází je jejich dědeček. Je to klasická nahláškovaná krimikomedie, akorát že 90% času tam vidíte černochy. Ale má to švih, náboj a vlastně to hrozně rychle uteče a na pozadí neustálého špičkování ústřední dvojice, ve které je krásně vidět spojení staré a nové mileniální doby, se rozplétá vlastně hrozně jednoduchý zločin. Scénář je průstřelný jak prostěradlo, ale to vlastně tolik nevadí, protože se většinu času stejně budete bavit ulítlým Jacksonem (hláška na Laurence Fishburna je hlod roku). Pro středoevropana vychovaného SPD to nebude, ale pro miléniála a multikulti Pražáka je to komedie vlastně hrozně fajn. I když jsem místy čekal, že tam začnou ještě černoši tančit a vzývat Boha. 70% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Na konci filmu po prestrelke rozreže JJ (Jessie T. Usher) svojej priateľke putá, avšak o pár scén nato má ruky opäť zviazané. (johnsnow)

Reklama

Reklama