Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arondir se ocitá v zajetí, Galadriel a Halbrand objevují legendární království; Elendil dostává nový úkol, Nori čelí následkům. (Prime Video)

Recenze (118)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím seriálový LOTR působí spíše jako výpravná detektivka, která sype z rukávu spoustu jmen a otázek, ale s odpovědmi je velmi zdrženlivá. Oproti klasicky vyprávěným epickým filmům je to tedy dost značný rozdíl, nicméně dá se to ustát. Trojka má i trochu lepší dynamiku, méně hobitů a překrásně renderovaný Númenor, jehož stvořitelé se silně inspirovali Gondorem v Návratu Krále. ()

anaxtal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamatujete si ta strašná Sindibádova dobrodružství z 90. let? Tak tohle je mnohem horší. :D Vždycky si vzpomenu, jak tam postavy byly vyumělkované, i po boji na sobě snad neměly smítko prachu... A tady je to totéž. Pokud vás zrovna nemučí skřeti, je všechno vycíděné, nové, nezašpiněné, čisťounké, na palubách lodí ani smítko prachu, na kadety ani na palubu nevystříkne voda. Projedete se po pláži na koni a nemáte na sobě písek. Prostě idylka pro alergiky. To fakt nejde. Nevím, jestli mám brečet, nebo se smát. Tak se zatím raději směju... ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kupodivu Arondir se mi zatím líbí nejvíc. Má naprosto jednoduchou, obyčejnou dějovou linku, zato hodně fungující. Tam mě zajímá nejvíc, jak to bude pokračovat. Galadriel není špatná, ale něco jejímu příběhu chybí. Co ale naprosto nedávám, jsou ti chluponozi. Už z trailerů bylo cítit, že půjde o nejotravnější a nejpomalejší dějovou linku. A je to tady. Rád bych je viděl v nějaké epizodní roli, ale dávat jim vždy čtvrt epizody je plýtvání časem. ()

ekspert 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další expoziční díl bez nějakého většího děje, ale tentokrát už se smiluji a dám tomu, s odřenýma ušima, ty 4 hvězdy. Númenor se mi líbil, i když i zde je pár drobností k vytknutí. Hlavně Elendil má více charisma než všichni ostatní dohromady. Jeho rodinku určitě uvidíme ještě často a naštěstí oba zatím vypadají OK.  Galadriel se již klasicky chová jako kráva, ale už si zvykáme, že to je úplně jiná postava.. Aragorn 2 a celý jeho příběh mi tam přijde nepatřičný, strašně na sílu. U akční scény zamračeného elfa mě překvapilo špatné CGI u vrka. První, co mě napadlo bylo, že se efekty od Souboje titánů moc dopředu nepohnuly. A poslední WTF byla slo-mo Galadriel na koni. Takhle ne. Ale jinak stále příjemný fantasy svět, na který se dobře kouká. Nori táhne Chluponohzí linku, s Galadriel objevujeme svět, a hlavně je tam stále cítit nějaký ten příslib lepších zítřků (dílů). ()

Sochorisko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud chtějí tak trochu přemotat časové osy od mistra, oki, beru to, smířím se s tím, prostě asi to bude Gandalf, který právě proto tolik miluje Hobbity, asi to bude Sauron, který se mění ve sličného elfa (ačkoli k tomuto by se nikdy v takovémto prostředí neponížil) a asi to lidé Númerónu prostě pokazili a nemají rádi elfy o trochu dříve, než je stihl pod záštitou elfa zkazit Sauron. Je to guláš, vizuálně celkem supr, napínavost linek je taky celkem dobrá jen by mohli prozradit v každém díle alespoň něco.. Postav je spousta a nebýt toho, že se alespoň Isildur s Elendilem mezi sebou oslovují jmény, tak nevíme nic ani o nich.. Zatím to na mě působí stylem, že chtějí děj první serie končit až tak po 25 dílech (což tak nebude) tedy zatím je to hodně ředěné ale věřme tomu, že se to v dobré obrátí neb začít na 60% a na 90% končit je přeci hezké. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Název třetí epizody Adar je elfské slovo, které znamená „otec“. (spacemaster)
  • Galadriel (Morfydd Clark) se představí jako Noldor. Noldor byli nejmocnějším národem elfů, a to oni stvořili Silmarily. Jejich prvním králem byl Finwe, který měl syna Finarfina, což je otec Galadriel. (spacemaster)

Reklama

Reklama