Reklama

Reklama

Finch

Trailer

Tom Hanks hraje Finche, muže, který se vydá na dojemnou a důležitou cestu s cílem nalézt v nebezpečném a zpustošeném světě nový domov pro svoji neobvyklou rodinu – svého milovaného psa a nově zkonstruovaného robota. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po celou (neopodstatněně dlouhou) stopáž jsem se nedokázal naladit na pospolu neštymující stylizaci "robotího strýčka Jedličky, psa a rodinných eskapád ťuťu-ňuňu lobůtků jak z Číslo 5 žije/Wall-Eho" a beznadějného postapa "kde člověk člověku vlkem à la Cesta". A to pak standardně dobrý (jakkoli rutinérský) výkon Hanse spolu se solidním tempem i vizuálem již mnoho nespasí. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Optimistická, postapokalyptická roadmovie, kterou se táhne skvělá podprahová linka o tom, že lidi jsou zmrdi a když nějakého uvidíš radši ho sejmi nebo uteč. Hanks přežil Covid-19, aby ho dostala Erupce na slunci-28 a děravá ozonová vrstva (jako ementál), tak si postavil robota, který se mu bude starat o psa, až bude "trvale nepřítomen". Protože se na bunkr v St. Luis řítí megabouře sbalí věci, robota a psa a zamíří do San Franciska podívat se před smrtí na most Golden Gate. Snímek, který sedne všem a zároveň málokomu má sice klišovitou zápletku, ale střídá nálady (rozjařené veselí s pesimistickou depresí) nečekaně přirozeně. Robotí piškuntálie ve stylu prověřeného Čísla 5/Wall-eho baví a Hanksovy výchovné kárance, které hlavního lidského hrdinu často ukazují jako asociálního hajzla dávají onu ponurou protiváhu. Poměrně originální přístup Sapochnik doplňuje několika katastrofami, na které na cestě hrdinné trio narazí.  Určitě se dalo jít jiným směrem pojmenovat to Jeff a zkoumat ožívání robota, maximálně využít potenciál dané látky (a mít tři hodiny), ale tahle linie o smiřování se se smrtí a bilancováním o tom co je důležité má taky své klady. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Technickou preciznost tak nějak člověk očekává, spolehlivého Toma Hankse jakbysmet, ale určitě by přivítal i nějaký příběh s vrcholy, které nabídnou hlubší význam, či několika zapamatovatelnými scénami. Jenže toho se divák nedočká. A určitě nepatřím mezi ty, kterým postačí roztomilý hafan nebo robůtek jak z Čísla 5 žije, kterému rovněž scházel výraznější režijní rukopis. Prostě s matičkou Zemí je to zase na štýru, čehož jsme si dlouho nevšímali a teď ti, jenž zbyli a přežili, v nedaleké budoucnosti odolávají vysokým teplotám a radiaci. S klimatickými změnami přicházejí i tornáda a další trable. V nehostinném prostoru se vyskytuje jistý inženýr Finch s podlomeným zdravím, který postaví (asi roztomilého) humanoidního robota, aby se jednou postaral o jeho psího kamaráda. A to je celé. Finch je samozřejmě typickou Hanksovou postavou, která může sympatie a laskavost přehazovat lopatou. Ovšem tentokrát to (stejně jako u několika posledních Hanksových filmových zastavení) vyžaduje o dost víc divácké trpělivosti. Dramatické momenty skoro chybějí, celé se to táhne a lekce ze života jsou nepřirozené jak umělý vánoční stromek. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Na mňa zostava Hanks, psík a ohromne zlatý robot teda zafungovala. Príbeh nie je nič nové ale táto zostavička sa teda nevidí len tak. Pozerá sa nato dobre, Hanks to samozrejme ťahá o hviezdičku hore, miestami príjemné vtipné a zlaté, miestami dosť dojímavé a ja som sa teda pár slzám neubránil. Hudba vynikajúca a zakončenie krásne. U mňa za 5*. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto neoriginální, ničím neobjevný film do písmene splňující kritéria učebnicové amblinovky. A v tom je zároveň i jeho síla, protože takové jednoduché, ale milé a dobrosrdečné, filmy na trhu docela chybí. Rozhodně potěší sympatické obsazení, přičemž pro Toma Hankse je to jakožto jediného zástupce člověka v podstatě one man show. Trpím slabostí pro road movie žánr, obzvlášť v působivých postapo kulisách a za tónů kytary Gustava Santaolally. Miguel Sapochnik měl na starost ty nejlepší epizody Game of Thrones, stejně jako množství výborných epizod jiných seriálů, ale tady mi jeho režie přišla maličko rutinní a rozhodně mohla být autorsky výraznější. Finch se o žádné velké inovace ale viditelně nesnaží a to, co dělá, tedy střídavě baví a dojímá, dělá dobře. ()

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se od února do května 2019 v americkém státě Nové Mexiko. (Rominator)
  • Robot si vybere jméno Jeff. Jeffrey je prostřední jméno Toma Hankse. (sator)

Související novinky

Ethan Hawke A Ewan McGregor jako bratři

Ethan Hawke A Ewan McGregor jako bratři

31.08.2021

Streamovací služba Apple oznámila nové drama s hvězdným obsazením. V novince Raymond & Ray si zahrají Ethan Hawke (Zoufalství a naděje) a Ewan McGregor (Birds of Prey). Oba pak ztvární nevlastní… (více)

Apple ukořistil Coenova Macbetha

Apple ukořistil Coenova Macbetha

13.05.2021

Streamovací služba Apple TV+ pokračuje v zajímavých akvizicích. Po nedávném zakoupení nové sci-fi Finch s Tomem Hanksem tentokrát společnost pořídila práva na distribuci prvního sólového filmu Joela… (více)

Nové sci-fi Toma Hankse míří na Apple

Nové sci-fi Toma Hankse míří na Apple

05.05.2021

Streamovací služby mezi sebou soupeří jako nikdy předtím. Každý chce mít svoji velkou fantasy (Hra o trůny, Pán prstenů, Zaklínač), každý chce mít své oscarovky (Chicagský tribunál, Sound of Metal,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama