Reklama

Reklama

Tiché místo: Část II

  • USA A Quiet Place Part II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě po invazi na naši planetu se postavili na vrchol potravního řetězce. Reagovali na jakýkoliv zvuk a jeho původce bleskově zlikvidovali. Abbottovi přežili i díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zůstala se třemi dětmi (z nichž jedno je novorozeně) úplně sama. Pragmatické ženě je jasné, že přežít dokážou jen s pomocí dalších přeživších. Právě tak začíná příběh druhé části Tichého místa. Abbottovi opouštějí svou farmu, díky systému přísných pravidel relativně bezpečné útočiště.  Vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomí, že stejně velké nebezpečí jako od nezvaných hostů z jiné planety, jim může hrozit od jejich vlastních lidí, k nimž se upínali jako k poslední naději na záchranu. Jak říká cynický drsňák (Cillian Murphy), ke kterému se přidají: „Lidi, co zůstali, si zachránit rozhodně nezaslouží.“ (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (596)

classic 

všechny recenze uživatele

Tiché miesto: Časť II” , je sequelom hitu z roku 2018, kedy som sa takpovediac dočkal: „Za málo peňazí, veľa muziky” , režíroval to nejaký Janko Krasinski, a už podľa priezviska bolo jasné, že mu korene siahajú až do Poľska, ale o to vôbec teraz nejde, ide najmä o to, že v jednotke sa s nami už musel rozlúčiť, a tak v pokračovaní sa tým pádom mohol poriadne sústrediť predovšetkým len na pobyt za kamerou, i keď sa na pár začiatočných minút v snímku ešte objavil, situovaných do pôvodu apokalypsy, kde znovu režíruje svoju sympatickú, anglickú manželku Emíliu Bluntovú, ktorá je tentokrát (mierne) odsunutá na vedľajšiu koľaj, keďže trochu väčšieho hereckého priestoru, sa dostane jednému z jej potomkov, a to buď Regan Abbottovej, alebo skrátka Marcusovi Abbottovi (akonáhle začnete daný snímok pozerať, o malú chvíľu hneď zistíte, o koho sa to jedná ?), pričom do úvahy prichádza taktiež i zoznámenie sa s novými postavami, keď zatiaľ by som podotkol, že najskôr sa tak uskutoční v singulári, a až následne potom je dosť pravdepodobné, že preživších bude oveľa viacej, ale kde sa vlastne všetci skrývajú, tak na to budú musieť prísť naši hrdinovia úplne sami/sama ? Len to by nesmeli zároveň mať v pätách svojich najväčších nepriateľov, a pritom tým nemyslím iba zmutované, mimozemské príšery, ale aj bežných "homo sapiens" , ktorí zatiaľ akosi extra zdivočeli. Čiže na jednej strane tu máme "Anjelov smrti" , ktorí sa neprišli hrať na Zem, ako E.T. Mimozemšťaň, a pre zmenu na strane druhej, zase číha ďalšie nebezpečenstvo zo strany obyčajného človeka, a včuľ si vyber, to je ako ísť rovno z blata do kaluže, no i napriek tomu jestvuje možnosť, že dokážu samé prekážky dajakým zázračným spôsobom obchádzať. / Po vizuálnej stránke sa počinu nedá asi vonkoncom nič vytknúť, t. j. i vizuálne efekty od Industrial Light & Magic, sú na veľmi vysokej úrovni, a to ani nehovoriac o mimoriadne dynamickej práci so zvukom, hlavne z pohľadu Millicent Simmondsovej, ktorá je v skutočnosti nepočujúcou. Pochválil by som tiež i kameramanku Polly Morganovú, ktorá vystriedala o čosi skúsenejšiu Charlottu Bruus Christensenovú. To sú všetko plusové body, že Krasinski dáva príležitosť ženám i za kamerou, aby sa mohli presadiť. Horšie to už je práve s jeho (ne)originálnym scenárom, ktorý je presne nastavený tak, aby som mu za to (neskoršie) strhával známky, či sa správa podľa nastavenej šablóny, ktorá zrejme ani ničím zvlášť neprekvapí... Mohol by som sa pýtať na niektoré charakterizujúce otázky, na ktoré by mi asi nikto neodpovedal, lebo ani postavy sa na ne nikdy neopýtali ! Mám reálny dojem, že táto nadchádzajúca séria, je zbytočnou jednohubkou, vhodná pre jedno pozretie ?  ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Viděno v kině a to kurva po dlouhé době, resp. letos v r. 2021 poprvé! Šílená doba, koronavirová! Jak já ty kina miluji. No, takže TICHÉ MÍSTO: ČÁST II … Už podle traileru mi bylo jasné, že tohle bude velkolepější, než první počin. Nechci se zde moc okecávat, tak se to pokusím shrnout v kostce. Určitě je to tak na lepší 4*, ale já těch 5* prostě dát musím. Nejen tím, že jsem velké plátno po delší době viděl, ale prostě to nemá žádnou zásadní chybu. Je pravda, že jsem ve finále čekal nějaké větší a zásadnější rozuzlení, které, se sice nedostavilo, ale ani jsem v to neočekával. Je prý potvrzeno, že vznikne třetí film, takže se možná nějakých překvapivých zvratů téhle začínající postapokalyptické série, dočkáme. Má to opět NAPĚTÍ, ale především perfektně ozvučené a kamerou nasnímané scény. Jsou rozděleny do celého rozsahu filmu, takže zde nuda nehrozí. Stopáž je relativně krátká, takže mi to uteče rychle. Hudba od Marca Beltramiho je zde ještě výraznější než v jedničce, takže super! Herecké obsazení je na tom velice dobře. Emily Blunt zahrála svůj dobrý standart, Millicent Simmonds sehrála charismatickou dívku, Cillian Murphy mě zde bavil asi nejvíc – zahrál přirozenou a uvěřitelnou roli. John Krasinski zde byl pouze v úvodu, který mapoval první den apokalypsy. Co k tomu ještě dodat? Mě to bavilo hodně, spoustu aspektů je zde asi ohraných, ale opravdu nemám nic, co bych vytkl. Těším se na další shlédnutí a rovnou už na třetí díl! ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele

Jediný způsob, jak dvojka mohla obhájit svou existenci, bylo dát nám Emily Blunt jako drsnou matriarchu s bouchačkou. Místo toho jsem ji musela opět protrpět jako hodňoučkou tradwife, navíc v konzervativním příběhu o rekonstrukci nukleární jednotky, protože bůhví, že jediná věc, která při obehraném mccarthyovském rozpadu komunitních vazeb může myslitelně obstát, jsou pevně definované genderové role. Pokud by vás při sledování náhodou napadlo, že na Cilliana Murphyho se ve stejné roli kouká o mnohem líp než minule na Krasinskiho, film na vás několikrát úplně bezkontextově vyštěkne, že Murphy nikdy nebude lepší herec, ehm, tedy otec a ať si jako dáte zpátečku. Pokud trojka nebude o Iokastině komplexu, který si postava Emily Bluntové zcela zjevně osvojila při pohledu na to, jak její syn za zvuků triumfální hudby předčasně přichází o dětství a ujímá se tradičně maskulinní úlohy hlavy rodiny, budu opravdu hodně zklamaná. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak sa zdá, že "A Quiet Place" nebolo len šťastnou náhodou pre Johna Krasinskeho. A vo svojom pokračovaní prináša ďalšiu silnú a kvalitne spracovanú kapitolu príbehu z tohto univerza. A nakoľko to pôsobí, že vo svojom diele plánuje pokračovať, dúfam, že si to udrží rovnakú latku. Pretože možno nebyť pár drobností tak "A Quiet Place: Part II" by si zaslúžilo asi môj najvyšší rating. Pokračovanie je skvelé. Pôsobí to ako keby sme skutočne pokračovali tam kde sme skončili. Má to spád, rozhodnutia postáv (hoci niektoré nie úplne najlepšie) majú svoj zmysel, nikto sa nespráva ako vyslovený idiot a dáva nám to trošku hlbší pohľad na to, čo sa vlastne udialo, ako to celé začalo a k čomu sme sa vlastne dopracovali. Jednotlivé útoky príšer sú opäť spracované kvalitne, po celú dobu som mal pocit, že tam boli s nami. V úvode dokonca máme možnosť vidieť aj nešťastné lietadlo z prvého filmu. Má to atmosféru a úprimne by mi nevadilo, keby bol film možno aj o 20 minút dlhší. Pokojne by som pri ňom strávil svoj čas. Cillian Murphy ako nováčik v tomto filmovom svete je takisto vynikajúca voľba a s výsledkom som maximálne spokojný. Miestami je len škoda, že určité momentky pôsobia trošku nasilu. Sú tam len preto, aby sme mali trošku väčšiu dávku napätia. Tiež je pravda, že Regan mohla prediskutovať svoj plán s mamou, no môj osobný dojem je ten, že i tak by sa reálne ako skupina rozdelili, nakoľko jej brat podľa mňa nemohol podniknúť tak dlhú cestu. Takže reálne nemám väčšie problémy s rozdelením skupiny. Útok ľudí v prístave mi tiež príde ako trošku zbytočná odbočka, no zase to veľmi dobre potvrdzuje Emmetove slová, že niektorí ľudia si nezaslúžia záchranu. Celkovo sú to len drobnosti, ktoré možno len bolo potrebné trošku dopilovať a mali by sme tu excelentný film. No vo výsledku stále jeden z najlepších filmov, ktoré tohto roku prišli. Ak máte možnosť vidieť film v kine, využite to. Myslím si, že ak milujete horory, nebudete ľutovať. Hodnotenie: A ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dvojka nám ukázala, ako sa vlastne tajomné monštrá dostali na planétu Zem, a zistili sme tiež, ako sa dá proti nim bojovať. Výraznejšie rozšírenia univerza však neočakávaj. Akčné scény boli napínavé, no (šepkacie) dialógy a gestikulácia medzi postavami ma nechávali chladným. Ku koncu som už len čakal, kedy prídu záverečné titulky. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 160,1 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 297,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

Z Black Widow je megahit

Z Black Widow je megahit

12.07.2021

Navzdory přetrvávajícím dopadům pandemie Covidu začínají kina pomalu ale jistě ožívat. Důkazů byste jen za poslední dva měsíce našli hned několik, ať už souboj legendárních monster Godzilla vs. Kong,… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Reklama

Reklama