Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (1 257)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rodina žijúca v postapokalyptickom svete je nútená skrývať sa pred hrozbami, ktoré na jej členov číhajú vonku. – Mne osobne sa tento projekt už od začiatku nepozdával, pretože spojenie Hollywood + Horror vôbec nemusím. Námet je originálny, čo u moderného hororu nie je zvykom. Jeho prevedeniu pomáha to, že si režisér celý projekt ukočíroval sám, takže jeho vízia sa naplnila do poslednej bodky. Nemôžem vynechať ani špičkovú hudbu od môjho oblúbeného skladatela. To je ale asi tak všetko, čo ma na tom zaujalo. Dôvodom sú vrcholne nesympatické postavy spolu s hercami, ktorí ich stvárnili. Opäť mi to raz dokázalo, aké je dôležité, aby v hororoch hrali herci, ktorí s týmto žánrom majú skúsenosti. No a keď pánovi Muschiettimu prešlo zabitie dieťaťa v áčkovom horore, tak to teraz budú všetci používať? Nechcem to znehodnocovať a nikoho od toho nebudem odraďovať, ale má to obrovský hype, ktorý si to v podstate ani nezaslúži. + herec z Bethany ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, když si člověk uvědomí, že už zase během svátků viděl v televizi víc pohádek a komedií, než do sebe nasoukal řízků a chlebíčků či dalších pochutin a dostane náladu proložit si filmové menu něčím trochu ostřejším. Pod stromečkem mi Ježíšek mj. nechal i Tiché místo a musím uznat, že zvěsti o originální podívané nelžou. Film, kde si parta stalkujících Venomů nárokuje lidské maso rodiny jednoho farmáře a ve kterém je nejhlučnějším zvukem tlukot lidského srdce, mě fakt potěšil. Palec nahoru, i když jsem čekal ještě trošku větší psycho. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sotva jsem stíhal číst titulky jak se ve filmu žvaní. Tvůrcům musím vyseknout uznání, že se vůbec nezdržovali co se vlastně stalo, jak se to stalo a kdo jsou ti hezouni s citlivejma ouškama. Zkrátka nastolila se nějaká situace, která umožňovala jak lekačky, tak hrátky s divákem, přidat situaci a tím zdramatizovat děj, dát filmu napětí z pouhých zvuků a vše podstatný odvyprávět obrazem, jo to se u takové jednohubky hodně cení. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po ohlasech z festivalů jsem tušil, že tu konečně zas bude pořádný horor, který nebude narvaný lacinými lekačkami a bude mít také pořádnou atmosféru. Přesto jsem svá očekávání krotil, přecejenom samotný koncept téměř němého posunkového filmu pro mě osobně není tolik zajímavý. Což se i potvrdilo na začátku filmu, nicméně John Krasinski mě herecky i režijně plně vtáhnul do děje, donutil mě se o výborně napsané postavy bát a pouze nehnutě zírat na plátno. Spíše než propriety hororu na mě již klasicky více fungovala emocionální ždímačka, která se v druhé polovině samozřejmě rozjede na plné obrátky a na mě to fungovalo výborně. Po prvním spatření oné hrozby mě ihned napadlo spojení s čím dál více nabalující se sérií Cloverfield, rozhodně se v Tichém místě s tímto dalo pracovat, ale jsem hrozně rád, že to nakonec ten “značkový” štempl nemá a mělo to obří úspěch i jako čistě originální námět. A obzvláště Paramountům to v poslední době hodně přeju. Minimálně do mnohanásobného ždímání této nové úspěšné hororové série, které ovšem nevyhnutelně přijde. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Aj som mal chuť k tomu napísať nejaký pseudo-vtipný komentár, no pri tom množstve príspevkov som si istý, že niekto to už dávno urobil za mňa. Takže sa týmto filmom radšej inšpirujem a svoje vyjadrenie ponechám len v lacnej CGI rovine. Ale podotknem, ako veľmi sa už teším na prequel, sequel, 3D remake a VR reboot tejto precítenej rodinnej inscenácie. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (50)

  • Pro režiséra Johna Krasinského (Lee Abbott) byla velkou inspirací známá kuchyňská scéna z Jurského parku (1993), kde se postavy dětí schovávají před velociraptory a snaží být maximálně potichu. (griph)
  • Dítě v krabici bylo opravdové. Filmaři dostali povolení od jeho rodičů. (griph)
  • Nikde ve filmu není ukázáno, že nestvůry vážně jedí lidi. (griph)

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama