Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (914)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Fantasy, která je brutální, syrová, přímočará a úchvatná plus mínus stejně, jako její titulní hrdina - celkový zážitek tedy závisí na tom, nakolik dokážete akceptovat Conana. Žádné velkolepé triky, žádné komplikované postavy a vztahy mezi nimi. Jen krvavá cesta meče a pomsty, doprovázená fantastickým Poledourisovým soundtrackem. A ještě něco - v Conanovi se moc nemluví. Jeho schopnost vyprávět skrze obrazy a jednoduchá gesta je nádherná. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Tak takáto heroic fantasy mi tu chýba už roky . To sa vážne nedá nič tak nekompromisné, priamočiare, bez blbých kecov, s poriadnou hudbou a rúbačkou ako sa na fantasy patrí v dnešnej dobe natočiť? To sa vážne musia točiť len predigitalizované sračky, infantilné spevavé animáky a romantické - podla jednej šablony 1000 x natočené filmy?. Parádna hudba. Poriadny masaker. Kult. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

pokud bych to hodnotil z pohledu čtenáře howardových povídek, nedostalo by to ani dvě hvězdy. protože takovou změť, takovou směsku jsem už dlouho neviděl. do tohohle filmu opravdu narvali z každé povídky aspoň kousek. tuhle strom, tuhle ukřižování. tuhle věž slona, tuhle jeho velkou lásku, tuhle valerii(prosím neplést dohromady, jeho největší láskou byla královna černého pobřeží) tuhle něco jinýho. kdybyste pečlivě hledali, zjistili byste, že tenhle film je celej poskládanej z výřezů z povídek a s úplně novým začátkem. ale jako film to ujde. a taky by mě zajímalo, kdo tohle může srovnávat s filmovým Pánem prstenů? tohle je syrový sword sorcerry, tamto je pohádka s občas tmavším podtónem zelené, ale nic víc. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejznámějších fantasy filmů a snímek, který udělal z Arnolda Schwarzeneggera definitivně vyhledávaného herce a skutečnou akční hvězdu. Barbar Conan je legenda a všichni tvůrci, kteří se na něm podíleli, jsou dnes právem vnímáni jako osobnosti světového filmu, ať už jde o představitele hlavní role, režiséra Johna Miliuse, scénáristu Olivera Stonea či Basila Poledourise, který vytvořil přesně padnoucí soundtrack. Klasika, která má i jednu mimořádně odlehčující ikonickou scénu s velbloudem... :-) ()

Nin 

všechny recenze uživatele

I po letech opravdu poctivé, fungující fantasy ve stylu "sword and sorcery". Vnímám u tvůrců velkou snahu oživit dílo Roberta E. Howarda a nejspíš se i inspirovali tehdejšími populárními komiksy. Máme tu spoře oděné ženy, krvavé bitky i nějaké to ohavné monstrum (obrovský had). Mile mě i překvapily dobrá hudba a výprava. Opravdu to funguje dobře i dnes, zastaralo jen několik speciálních triků. Každopádně skvělá atmosféra zůstává. Musím však podotknout, že Arnold vypadá jako Conan dobře, ale hrát moc neumí (v některých scénách je to lepší, v některých horší) a především jeho rakouský přízvuk působí u Conana fakt zvláštně. Možná jedna z mála výjimek, kde si film užijete víc s dabingem. I když možná ne - Thulsa Doom v podání Jamese Earl Jonese je impozantní. Skvělé. (8/10) ()

Galerie (164)

Zajímavosti (91)

  • Subotai (Gerry Lopez) je odkazem na nejúspěšnějšího mongolského generála Sübeteje z dob Čingischána. Napovídá tomu jeho vzhled i skutečnost, že je lučištníkem –⁠ neboť je známo, že staří mongolové byli výborní lučištníci. (ajaxx)
  • V krvavých scénách měli herci na tělech připevněné pětilitrové vaky s falešnou krví –⁠ tedy s takovým množstvím, kolik je krve v celém těle. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama