Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princ Jaroslav se vydává do světa hledat ztracené sourozence – staršího bratra Jindřicha a své dvojče Jaromíra. Ti se zamilovali do tajemné krásky na portrétu, do princezny ze Země démantových skal a při jejím hledání zmizeli kdesi ve skalách. Princ Jaroslav nalezne princeznu Milenu a rozhodne se splnit tři úkoly, aby sourozence zachránil z prokletí… (Bohemia MP)

(více)

Recenze (409)

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Dvě věci mi jako dítěti na této pohádce přišly krajně podezřelé - princ, který je tak do větru (a ke všemu výhradně na poddané) a princezna, která ani po zrušení kletby nemá jméno. Ale jinak se rozhodně jedná o pohádku, na kterou se dá dívat opakovaně, i přes to, že není tak líbivá jako jiné, kultovnější kusy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Antonin Moskalyk /Dobrodruzstvi kriminalistiky, Cetnicke Humoresky/ natocil len nudnu a dost priemernu normalizacnu rozpravku /pohadku/. Normalizacia v byvalom Ceskoslovensku sa v roku 1982 zdala byt nekonecna a bola doslova vsadepritomna, preto sa tocili taketo filmy - na odlahcenie rozpravky /Herz/ alebo dychavicne normalizacne juhoceske komedie a la Slunce, Seno. Safrankova miestami az prehravala, a Travnicek /dabing Terence Hilla myslim/ tam bol len do poctu. Kulisy len priemerne, ale ako pisem, ako normalizacny priemer sa film da zniest : 58 % ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Rozprávka, kde máme síce osvedčený pár Trávniček Šafránková, ale skôr než na Popolušku temnejšou atmosférou pripomenie skôr Princa a Večernicu. Ale stále ide o rozprávku, temnota-netemnota. Dva obrazy, traja bratia, dve sestry, tri úlohy a jeden koniec. A aby toho nebolo málo tak aj dva meče, psi alebo kone, ako napovedá obsah k filmu. Nejde o príbeh, ktorý by som si schuti opakoval každý rok, ale nostalgické spomienky na detstvo v hodnotení taktiež zohrali svoju úlohu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +2* téhle pohádce jsem nikdy nepřišel na chuť a ani nevím proč. Obsazení není tak špatné, stejně i výprava, tak možná že by příběh mi přišel nějak víc strašidelný? - fakt nevím. Ale tenhle pocit se mi drží stále a proto to nižší hodnocení. Takže tentokrát Trávníček se Šafránkovou utřeli nos ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tuto pohádku se rovněž vždy rád podívám znovu. I ona totiž patří mezi mých TOP 10 československých pohádek. Libuše Šafránková a Pavel Trávníček si to po letech zopákli a stejně jako v Popelce předvedli solidní výkony (jasně v Popelce byli o fous lepší…). Já byl vždycky okouzlen tím skalním labyrintem a blyštícími se kameny. Navíc Adršpašské skály miluju a každý rok i navštěvuju. Mají své kouzlo, které dokázaly přenést i do této pohádky. A díky tomu nás napříč filmem doprovází i slušná atmosféra. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (22)

  • Když Jaromír (Pavel Trávníček) prchá skrz skály, jsou v pozadí občas vidět zábradlí podél cest Adršpašských skal. (Dr. Hawkeye)

Související novinky

Zemřel herec Luděk Munzar

Zemřel herec Luděk Munzar

26.01.2019

Ve věku 85 let zemřel legendární český herec Luděk Munzar. Toho dlouhodobě trápily zdravotní problémy, v minulosti například prodělal rakovinu ledvin a prostaty. Diváci si herce mohou pamatovat… (více)

Reklama

Reklama