Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Severním pólu žije skřítek Buddy, který se od ostatních dosti odlišuje. Je asi tak třikrát větší a silnější než ostatní. Teprve po třiceti letech, co s nimi žije, se dozví, že je vlastně člověk a kdo je jeho pravým otcem. Když byl velmi malý, vlezl v sirotčinci Santa Clausovi do pytle s dárky, a tak se dostal až do říše elfů. Buddyho posílá Santa do New Yorku, aby našel svého otce Waltera Hobbse, který o jeho existenci vůbec neví. Když dorazí na místo, zjistí, že má desetiletého nevlastního bratra, který vůbec na Santa Clause nevěří. A co je horší, rodina úplně zapomněla na smysl vánočních svátků. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, pomáhá mu s tím půvabná prodavačka Zooey, která je skřítkem v obchodním domě. Je teď jenom na Buddym, aby vše napravil, zachránil Vánoce a našel své místo ve světě lidí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (195)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších vianočných komédií. Šikovne napísaný scenár, ktorý sa snaží byť presladeným ako sa len dá, ale nikdy nestráca nadhľad, vďaka čomu je neskutočne vtipný. Niečo na štýl Enchanted. A ako pozerám na hodnotenie (57%, 31.12.2010), ani tu väčšina nepochopila, že si snímok sám zo seba uťahuje. A čudujem sa tomu, lebo už len pri úvode odohrávajúcom sa na severnom póle, si nikto nemohol myslieť, že to tvorcovia myslia smrteľne vážne. Pre niektorých ľudí by asi fakt mali dávať popri titulkoch do zátvoriek nápisy "sarkazmus", alebo "irónia", aby pochopili. Okrem scenára musím spomenúť (aj keď tak urobili mnohí predo mnou) životný výkon Willa Ferrella a neskutočne sympatickú, okatú Zooey Deschanel. Jediná vec, čo mi vadila, bol záver, kedy sa už naozaj začal Elf brať vážne, ale ospravedlňujem to tým, že film je robený hlavne pre deti a zrejme im chceli tvorcovia dožičiť riadny a akčný záver. Aj tak je však u mňa spokojnosť veľká. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

prekvapilo ma, ako vysoko si amíci tento film cenia, aké popredné priečky v rôznych rebríčkoch o "najlepšie vianočné filmy" dosahuje, pretože nie je nijak extra vtipný, nijak extra výnimočný, nijak extra nič... je tu síce pekná zooey tentokrát v blond-variácii svojej jedinej polohy, do ktorej ju obsadzujú (ale to nevadí, lebo je fakt krásna a spieva nádherne, takže človek nemá ani najmenší dôvod zamýšľať sa nad tým, či vôbec vie hrať aj niečo iné ako "divnú krásku"), Will Ferrell, ktorý nie je ani fešák, ani škaredý, ktorý nie je ani dobrý komik, ani zlý komik, ktorý je podľa mňa len otravný a jeho jedinou devízou je jeho výška a to, že časom si ako svoj trademark vybudoval komiku na tom, že je hlučný a nekorekntý - v tomto filme bol nudný a nemastný/neslaný (zrejme to bolo ešte na začiatku jeho kariéry, kedy si imidž ešte len formoval - a cítiť to) a ani ostatný cast s výnimkou Petra Dinklage-a, ktorý ma poteší vždy a všade a tuto bol funkčnen zapracovaný a mal aj vtipnú postavu, nie je zaujímavý... vyfučí to z hlavy, zo všadiaľ, je to vskutku o ničom.... aj jon favreau ako režisér musel nejako začínať a veru, čo si budeme nahovárať, nie je to príklad nadaného režiséra - prirodzeného talentu, ktorý zaujal v momente, ako sadol na režisérsku stoličku; ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele

Elfa těžko hodnotit... nemám moc rád Willa Ferrella a vyloženě trpím u komedií typu fish out of water dohnaných do absurdna... je hezký, že se neplácá v obvyklých žánrových klišé, ale na druhou stranu kvůli tomu všechen vývoj charakterů důležitých postav probíhá strašně překotně... docela jsem se bavil na začátku a skoro jsem se dojal na konci, ale tu hodinu mezi tím jsem protrpěl i přes těch několik dobrých fórků... Nakonec dávám hvězdičkové hodnocení nižší, ale pokud vás filmy tohohle typu baví, nesáhnete s Elfem vedle. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell je proste..... Will Ferrell a pokiaľ sa vám jeho "suchý" humor páči, osloví vás aj jeho Elf. Pokiaľ nie, čo by ma vôbec neprekvapilo, tak vás proste neosloví ani v tejto úchylnej gay úlohe. Ale nás chlapov viac zaujíma elfí sexy obleček Zoey Deschanel a jej blond preliv. Spočiatku prekvapivo vtipné, postupom času stále viac a viac cukrovinkovo vianočné. Raz za čas, pod vianočným stromčekom s deťmi, prečo nie. Čudujem sa, že to nebolo u nás v kinách, pretože to malo prekvapivo vysoké tržby. Product placement: Nike. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více. Will Ferrell má v sobě ukrytou časovanou bombu, tady ovšem vybuchla jen z části. Další z řady relativně zbytečných amerických vánočních cajdáků. Tak málo výrazného Jamese Caana jsem nečekal, pro bývalého Sonnyho Corleona muselo být asi těžké hrát ve vánočním filmu. Zpočátku film udivuje chytrým vtipným humorem, aby se nakonec překlopil do nudné americké vánoční oslavy rodinných hodnot. 55% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Buddy (Will Ferrell) na stole tancuje na písničku „Whoomp! (There It Is)“ od Tag Team. (SONY_)
  • Takmer všetky scény Buddyho prvého príchodu do New Yorku boli natočené v jeden deň a veľmi netradične. Režisér Jon Favreau a kameramani sa pýtali okoloidúcich, či nechcú byť vo filme, zatiaľ čo Will Ferrell behal okolo nich a správal sa ako Buddy. (Raccoon.city)
  • Vata, ktorú Buddy (Will Ferrell) konzumoval u doktora, bola v skutočnosti nezafarbená cukrová vata. (Astonko)

Související novinky

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno