Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámí lidé s různými životními osudy – šofér limuziny, manželé před rozvodem, policista, prostitutka, mladí, čerstvě oddaní novomanželé a hotelový manažer -- hledají před nadcházející bouří útočiště v zapadlém motelu uprostřed nevadské pouště. Brzy je kdosi začne po jednom zabíjet. Jak vzrůstá napětí a hosté začnou jeden druhého podezřívat z tajemného vraždění, s překvapením zjistí, že je ve stejnou dobu na stejné místo vůbec nepřivedla náhoda... (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (716)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát sa budete báť, ale akonáhle na to budete pozerať po niekoľkýkrát, príde vám to ako normálny film. Vo filme hrá množstvo dobrých hercov, ktorí snímku podržali. John Cusack a Ray Liotta bol doslova úžasní. Film u ktorého naozaj neviete, kto nakoniec urobil všetky tie vraždy čo sa v ňom odohrali, je to tiež dosť záhadné a dejovo výborné. Filmári mali dobrý nápad a neváhali ho využiť, samozrejme, že vrah sa nakoniec ukáže a že to bude prekvapenie zistíte aj sami. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodnej hustej horor, kterej sice zadnou scenou nejak zvlast nevystrasi, ale par je jich fakt hustejch, ma celkove skvelou atmosferu, navic podporenou neustalym destem a tmou. Uvod je fakt perfektni, "nahodny" setkani jednotlivejch postav + flashback, co bylo predtim a pak presun do motelu, kde to vypada, ze pujde o tuctovou vyvrazdovacku, ale tady je vse krapet jinak. Uz jenom herecky vykony jsou na uplne jiny urovni, nez ve vetsine hororu a vsem vevodi perfektni Cusack. No a co se tyce zaverecny pointy, nejdriv to pride krapet prehnany, ale kdyz se nad tim clovek zamysli, tak to dava smysl a hlavne to v podstate predchozi dej nijak nepostavi na hlavu. Proste fajn konec. Ten uplnej zaver uz sice krapet zbytecnej, ale ani na nej si nemuzu stezovat. Proste perfektni a atmosferickej horor, kterej nevystrasi, ale pobavi a tech 85 minut je fakt naplno vyuzitejch, ze tu neni ani minuta zbytecna. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Zpustlý motel. Nevadská poušť. Permanentní déšť jako z apokalyptického Sedm. Přístřeší zde nalezne po (přiznejme si) naivních peripetiích deset rozdílných lidí (a jeden podivínský správce motelu), střežících svá tajemství. Jakmile ale začnou postupně umírat, úlevu před vtíravými kapkami deště vystřídá strach. Žánrově zručný James Mangold (psychologické drama Narušení, životopisný Walk the Line, romantický Kate a Leopold) rozehrává zajímavou hru, ve které nikdo není úplně bez viny a takřka u každého se zasekneme s myšlenkou, co kdyby to byl právě on. V bubnu pračky se totiž točí useknutá hlava televizní herečky a na další mordy se tu nebude čekat dlouho. Nestandardní vyprávění v multižánrovém balení (detektivka, thriller, psychologické drama, horor) navíc vyzdvihuje slušná plejáda herců, pokud tedy ještě žijí. Ono schované závěrečné eso už může předešlý dojem nepříjemně pošlapat!! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Malcolm´s Eleven.. Mangold není žádný režisérský ořežprut, co by nezvládl navodit thrillerovou atmosféru či neuměl účelně pracovat s flashbacky, o tom žádná. Cusack je tady výborný a to přitom kdyby mi chtěl vnutit svůj autogram, tak ho odmítnu (no, možná bych si ho vzal a pak vyměnil za deset podpisů Hanky Zagorové). Jenže, i když podobné náměty zbožňuji a vždycky si dávám v rámci vychutnání detailů repete, u Identity mě to nelákalo. Logické nesrovnalosti ignoruji, protože v tom domě, co vám roste na krku, je dovoleno vše, avšak celá historka mi přišla jako by násilně vykáceli tři hektary lesa, jen aby postavily psí boudu a pak, v rámci závěrečného Dickensovic Olivera, jí nainstalovali na stříšku satelit.. Onen háj pomerančovníků mi asocioval milovníka citrusů B.De Palmu a jeho Kainovu výchovu s J.Lithgowem. Ten se tehdy také nebyl schopen sám sebe dopočítat. Náhoda? ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Asi největší překvapení letošního roku. Film kterému k dokonalosti chybí přece jenom trošku vychytanější konec. Film vám námětem lehce připomene 10 malých černoušků, ale opravdu jen lehce. Je to ten druh filmu, kde nic není, jak se na první pohled zdá. Ale na rozdíl od Femme Fattale tu vše funguje podstatně lépe a pointa (pointy) zde působí velmi věrohodně. Obsazení je vynikající. John Cusack jako obvykle nezklamal, Ray Liotta mi kupodivu nelezl na nervy. Musím vyzdvihnout brilantní atmosféru filmu, která je většinu filmu dost hustá a přesto se velice často našlo nějaké místečko pro vychytaný hlášky a že jich není málo. Věřím, že během pár let by se z tohoto filmu mohla stát slušná kultovka. Hodně moc silné 4*. 90% jak vyšitých, které možná po dalším shlédnutí ještě zvednu. Pár věcí jsem prostě dost dobře nepochopil. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Celá jména postav z hotelu zní: Edward "Ed" Dakota, Samuel Rhodes, Paris Nevada, George York, Alice York, Timmy York, Larry Washington, Caroline Suzanne, Virginia "Ginny" Isiana, Lou Isiana a Robert Maine. (HappySmile)
  • Bylo natočeno několik závěrečných scén, aby ta pravá zůstava uchovaná v tajnosti. (HappySmile)
  • Ve scéně, kdy Ed (John Cusack) v úvodu filmu veze herečku, je možné vidět na tachometru nulovou rychlost. (Pepy)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama