Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

genetique 

všechny recenze uživatele

Je tu citeľne cítiť nafúknutosť celého filmu a zbytočne dlhá stopáž. Dej by sa v pohode zmestil do seriálovej stopáže Aktov X a myslím, že by mal lepší výsledok. Prvá polovica je perfektná, všetko skvele napínavé, zaujímavé, no postupné odhaľovanie je prerobené takým nudným spôsobom, že som si myslel, že sa mi to len zdá. A nehovorím o úplne infantilnom závere s pointou. 65%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

postava motýlího muže (Mothman) prý skutečně existuje. Na netu se dá nalézt spousta různých fotek, kreseb či rozhovorů z lidmi, kteří ho viděli. Údajně se objeví vždy u nějaké obrovské katastrofy. Jinak ted k filmu: docela se mi film líbil, měl zajímavý děj, který byl podtržený skvělým výkonem Gerea. I kritici dodnes říkají, že se jedná o jeho druhou životní roli, hned po Pretty Woman. Ovšem nesouhlasím s názorem autora recenze, že jde o duchařinu. Snímek je jistě mysteriozní- katastrofický, ale duchařiny jsou o něčem zcela jiném. Nejlepší z celého filmu je asi prostředek,ve kterém se dozvíme hodně informací a různobarevné scény nám nabídnou docela slušnou podívanou. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přidat k tomu pár lekaček a otevřeněji hororových situací a zdramatizovat ten konec, byl by to vynikající pětihvězdičkově děsivý a strašidelný horor s opravdu hustou atmosférou. Od samotného začátku si film dobrou cestou buduje vynikající napínavou atmosféru, kterou ale brutálním způsobem doslova zkurví nenápaditý, vyprázdněný a ploše natočenej konec. Celých 100 minut vás film připravuje a láká na něco velkého, aby pak předhodil pouhý drobek. Jako když se vám začnou plašit střeva, břicho se vám nafoukne, cítíte, jak se ve vás sbírá, kulminuje a sílí ten vzduchový tlak, už se připravujete na to, že až to půjde ven, urve vám to půlku prdele a ohluchne půlka ulice a pak se ozve je tichý nevýrazný pšouk. Kromě toho film ale obsahuje dobrou kameru, dobré scény, skvělé herecké výkony (Gere, Linney, Patton). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A já si myslel že mám možnost sledovat po delší době opět originální horor. Richard Gere se snaží co to jen jde, ale mě se moc hodnocení tohoto filmu nepozdává. Proroctví z temnot mě ničím nestrhlo. Je to taková trošku detektivka, která celou dobu spěje k jedinému nevyhnutelnému rozuzlení a čím více se blíží závěr, tím vše dostává jasnější obrysy. Myslím že šlo trošku více vymáčknout z Motýlího muže, ale Mark Pellington bohužel všechny napínavější scény vždy včas utnul. Bohužel. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

INCLUDING SPOILERS: Je večer 26. 5. 2010, já si jdu pustit film Proroctví z temnot a nemám páru, o čem to je (ale když je někde napsané mysteriozní/thriller, tak to beru automaticky), mám otevřené okno, prší. Oknem do pokoje vlétne můra, naráží o zdi, sundám papuči a mlask, po můře zbyl otisk na parapetu. Pak pustím film a ejhle - můra se mi rozhodla posmtít a reinkarnovala se do Ingrid Colda... Proroctví z temnot není špatný film, ubral bych možná sem tam na stopáži, ale jako atmosférické drama to funguje. Ztráta ženy, podivné úkazy, které nabírají na intenzitě a film se stává každou vteřinou větším psychem. Ale nejde o podivnou bytost jako takovou, ta má úlohu nižšího levelu, jde o nás, o lidi, my jsme ti důležití. Skoro jsem čekal, že se na konci objeví zrůda s křidélky a rozdají si to s Gerem na férovku. Ještěže ne! Ani konec mě nezklamal, což oceňuji = "wake up, number 37". Člověk se ve všech těch smutných tvářích skoro viděl. Nakonec největší slabinou filmu je absolutně zbytečná veselá písnička na konci, tím mě tvůrci fakt nasrali, to musí cpát pop i do thrillerů? Dejte pokoj................! ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • V slovenčine vyšla kniha „UFO a iné zjavenia“ v roku 2002. Táto kniha, ktorá sa stala predlohou k filmu je plná aj ďalších a desivejších autorových zážitkov, ktoré vo filme neuvidíme. (Popo)
  • Odborníci dodatočne zistili, že na zhrdzavenom železnom oku jednej z dvoch nosných reťazí mostu bola miniatúrna trhlina. V dôsledku nej stavba nevydržala obrovskú hmotnosť čakajúcich automobilov a zrútila sa. (Karush)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama