Reklama

Reklama

Voyagers - Vesmírná mise

  • Česko Vesmírná mise (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V roce 2063 Zemi sužují nemoci a sucho. Šanci na záchranu lidstva vidí vědci v kolonizaci jedné vzdálené planety. Ze Země odstartuje raketa se speciální misí. 30 chlapců a dívek, narozených ze zkumavky, bez rodin, je vychováváno v izolaci vesmírné lodi a připravovaných na život ve vesmíru. Pravidelnými dávkami speciální drogy jsou zbavováni veškerých emocí a pocitů. Nikdo z nich netuší, že mají pod dohledem posádky v průběhu letu dospět a zplodit potomky. Nikdo z nich netuší, že cesta bude trvat 86 let a oni tedy domov nikdy nepoznají... Když několik z nich odhalí tajemství mise a účinky drogy, rozhodnou se vzepřít. Izolace uprostřed nekonečného vesmíru probouzí vztek, chtíč, nenasytnost a strach. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (171)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jestli se někdy poučím a začnu se těmhle laciným sci-fi vyhýbat. Jednoduchá premisa "když nemám nápady a dost peněz, tak netočím ve vesmíru" totiž zjevně neplatí. Naopak to totiž vypadá, že se každý druhý snaží skrýt nedostatek invence a kvalitních herců atraktivním prostředím. Nepřekvapivě to nefunguje a nepřekvapivě to nevyšlo ani tentokrát. Voyagers jsou ztráta času, jenom o trošku menší, než nedávný Stowaway. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Dle upoutávek jsem čekal, že se vesmírná mise změní v šokující noční můru, plnou sexu, násilí a drog. Jenže režisér Burger natočil zdlouhavý nudný film, ve kterém se parta mladých lidí začne chovat jako parta blbců a vlastně se toho moc víc neděje a jediným čím film může zaujmout je mladá Depp a Tye Sheridan. Nic moc 4/10 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lily-Rose Depp svojich rodičov nezaprie. Tá tvár to je čistá Vanessa, oči a pohľad úplný Johnny. Spomínam to, pretože je to jedna z mála vecí, na ktoré sa oplatí v tomto filme pozerať. A ešte Colin Farrell, ale akonáhle jeho postava zmizne, ostanú len hlúpi teenage sociopati, ktorí sa snažia hrať na vesmírneho Pána múch. Aj tu je snaha poukázať na živočíšnosť ľudstva, ale v konečnom dôsledku je tá idea neoriginálna. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Čistá sci.fi tak jak mám rád, žádně hyperskoky, megagalaktické bitvy, kraviny typu Duna nebo Nadace, Star Wars neberu už jako sci-fi, ale pohádku fantasy z vesmíru. Děj velice dobrý, efekty bohužel téměř žádné a kosmická loď s dlouhými úzkými chodbami mě připadla dost sterilní tak jako zbraně. Na jedno shlédnutí výborné, nenudil jsem se, mohlo to být lépe a záživněji zpracované, slabé tři stars. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

K "Voyagers" môžem jednoducho povedať iba - "škoda". Myslím si, že úvodná časť je spracovaná dobre a časti, keď je na palube Colin Farrell sú zaujímavé a bol som zvedavý kam to dospeje. Záverečných pár minút je spracovaných rovnako skvele a v podstate nám ukazujú, že nápad na film by sme mali v pohode. Stred je to, kde to neskutočne hapruje a dokopy neprináša nič, čo by sme už nemali možnosť vidieť niekde inde a spracované lepšie. V podstate všetko, čo by ste od filmu mohli očakávať sa tu odohrá a viete presne ako to bude do seba zapadať. Čo som vďačný je, že to aspoň v správnom momente uzavreli a neposúvali zbytočne ďalej. Vďaka tomu bude tragédia oveľa menšia, než mohla byť. Je mi jasné, čo sa film snaží adresovať a nemôžem povedať, že by nemal pravdu. No neviete nájsť lepší spôsob ako nám to povedať? A úprimne, keby som ešte aj bol schopný toto všetko našim tvorcom zožrať, tak finálny súboj medzi našim hrdinom a zloduchom mi prišiel ako čistá komédia. Nech mi niekto vysvetlí, ako je možné, že niekto môže bez problémov prežiť situáciu, kedy vojde do miestnosti s otvorenou vzduchovou komorou VO VESMÍRE. A len v nohaviciach a tričku! Toto je absolútne nový level absurdnosti, čo som mal možnosť vidieť. Okrem tejto scénky tu nie je asi žiadna, ktorá by vyslovene bola stupídna za hranu, ale nemôžem povedať, že by film so svojim konceptom robil niečo, čo by mi dávalo dôvod ho odporúčať. Videli ste to miliónkrát a neponúka to nič, čím by to vylepšili. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Za VFX efekty ve snímku je zodpovědné pražské postprodukční studio UPP. (EndyseQ)
  • Natáčelo se v rumunské Bukurešti. (BMW12)

Související novinky

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

25.06.2020

V Hollywoodu se čerstvě rozdávaly nové projekty a dva z nich teď přistáli v rukou velice šikovných režisérů. David Leitch (John Wick, Deadpool 2) se upsal režii snímku Bullet Train pro Sony Pictures.… (více)

Reklama

Reklama