Reklama

Reklama

Forman vs. Forman

Trailer
Česko / Francie, 2019, 78 min (Televizní verze: 55 min)

Obsahy(1)

Snímek, který vznikl v česko-francouzské koprodukci společností Negativ, Alegria, České televize a ARTE, je uceleným životním portrétem jednoho z předních českých režisérů Miloše Formana, sumarizuje jeho životní cestu, na níž se prolíná přízeň s ranami osudu, osobní pátrání i tápání. Snímek je koláží často neviděných soukromých oficiálních archivů i autobiografického vzpomínání, které namluvil režisérův syn Petr. (Negativ Film Productions)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Nach 

všechny recenze uživatele

Výborný dokumentární obšírný přehled o kinematografii a názorech zesnulého Miloše Formana. Byla opravdu slast to vidět, a to i přes to, že řada zajímavostí nebyla zmíněna a vše spíše než o kvalitativní stránku jednotlivých projektů, se jede o kvantitativní souhrn všeho podstatného. Což samozřejmě není špatně. Jako úvod k tvůrci jménem Forman je to pro neznalé ideální. Pro ty ostatní by se musel z tohoto počinu stát seriál v němž by každý díl obsahoval jedno konkrétní dílo. Každé totiž má svůj specifický osobitý příběh, jak ohledně realizace, tak ohledně životní etapy Miloše Formana. 80% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Časosběr o jednom z našich nejlepších filmových režisérů. Helena Třeštíková sice jen sestříhala již známé dokumenty a televizní či filmové záběry, ale i tak je to povedený souhrn. Forman se neomrzí, potěší Havel, spolužák z poděbradského gymnázia, zavoní svoboda, ústřední Formanovské téma... Poklona, Mistře! ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Mega osobnost Miloše Formana bych mohl poslouchat celé hodiny, celé dny. Neskutečně silné osudy a srdce na pravém místě. Dokument je výborně sestříhaný, doplněný záběry z natáčení jeho filmů jak u nás, tak v Americe, spoustou archivních záběrů z Formanových soukromých videí a obsahově nabitý informacemi, které leckrát už zazněly jinde, ale o to tady nejde. Jako ukázka charakteru Miloše Formana je to skvěle odvedená práce. Pár jeho vzpomínek v dokumentu namluvil Milošův syn Petr. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Asi že jinak o Formanovi vím velký kulový, tak jsem byl s dokumentem více než spokojený. O rodičích, o dětech, o prvních krůčcích v Americe a nebo o získání režisérského křesla u Hnízda a Amadea. Hodně moc také potěšily záběry s Havlem a hlavně jeho uvedení v USA. Dva velikáni, kteří pro český stát udělali strašně moc. Do toho záběry a trocha povídání ke slavným filmům (nebo i takový Taking off, který rozhodně není nezajímavý) a ve výsledku příjemně strávený večer. Při závěrečných titulkách mě jen zamrzelo, že dokument nevzal ještě i Muže na Měsíci. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2019] Dokument asi nejde udělat špatně. A nebo taky ne. Ale když se toho ujme královna českého dokumentu a její nejlepší tým, ta to jde. A když se vypráví o největším Čechovi českého filmu, je to pohádka. Nicméně je to i výzva. Ale taková, který když se splní, tak funguje skvěle. A tak to i dopadlo. Film bez dechu sledovali všichni a čekali, co se pěkného dozvíme ze zákoutí života génia. A zjistíme jak těžké to bylo, a jak se nad tím dokázal udržet i skvělý nadhled. Zde asi není moc co dodat okolo. Dokument jak má být. Slzy jsou na místě. Děkujeme, Heleno. Děkujeme, Miloši. ()

Galerie (9)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama