Reklama

Reklama

Vivárium

  • Irsko Vivarium (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Vivárium je zpravidla uzavřené prostředí, určené pro chov zvířat či k jejich výzkumu. Jesse Eisenberg a Imogen Poots v artové alegorii koloběhu konzumní společnosti představují pár, který chce koupit rodinný dům. To zamilovanou dvojici zavede do zcela nové čtvrti Yonder. Velmi rychle ale pochopí, že něco nesedí; všechny budovy vypadají stejně a navíc se zdá, že kromě nich nejsou široko daleko žádní další obyvatelé. Situace se vyostří, když pár zjistí, že se ocitli uprostřed labyrintu. V bezpečí jednoho z domků vyhledá úkryt a snaží se vymyslet, jak z toho ven. V tu chvíli zazvoní zvonek a na zápraží se objeví podivný balíček… (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (165)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nevšední mysteriózní mindfuck, který má fajn nápad i myšlenku, ale dopadá na pomalejší tempo. Jesse Eisenberg a Imogen Poots si po The Art of Self-Defense střihli další společnou roli a opět jsou výborně sehraní a velmi sympatičtí. Hlavní hrdinové se ocitnou v labyrintovém bytovém komplexu, ze kterého se nedá utéct a ještě zde vychovávají podivné dítě. Film plyne jak jsem už zmínil pomalejším tempem, ale párkrát dokáže hezky znepokojit ba až zamrazit a samotné finále pokládám za velmi vydařené s dobrou pointou. Celkově vzato slušné, ale znova to vidět nemusím. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 6/10. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Bizárium jinak ani tenhle film, nelze nazvat a já už viděl hodně divných záležitostí, ale tenhle film bych se nebál zařadit do top desítky. A byť ze začátku, to má slušnou dávku černého humoru, tak postupně je to čím dál víc divnější a děsivější. Během sledování, sem přemýšlel nad různými teoriemi, je to snad očistec/Limbus a nebo snad něco jiného ? Do jisté míry, mi film zodpověděl otázku a to na téma, o co jde, ale zároveň ve filmu vyvstalo hned několik dalších, na které se asi neodpoví. Jesse Eisenberg, když nehraje Lexe Luthora, tak je mi hrozně sympatický a když ho hraje, no neni v tom úplně dobrý. Imogen Poots je prostě vynikající, mohl bych to sice rozvést, ale vynikající mluví samo za sebe. Klučina i jeho dospělá verze, sou děsivý a slizký. Tenhle film rozhodně neni pro každého, ale jelikož mám tyhle filmy rád a tenhle se zvlášť vyvedl, tak s klidným svědomím hodnotím čtvrť Yonder pěti hvězdičkami. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Znacne nudna a repetetivna zalezitost a hoci Jesse a Imogen vo dvojici natocili uz par filmov, v tomto mi ako "par" nesedeli. Pacil sa mi akurat "predpovedany" ucel a cas od "mimozemskych" bytosti. Inak som sa nudil. Aj ako bizarik to chce nieco viacej, Naviac, neprislo mi uveritelne ani spravanie sa dvojice a nasledne aj ich psychologia. Neodporucam. Ubijajuca strata casu. 30% ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Z traileru možná Vivarium vyzní jako cool divná pecka, ale ve filmu nezjistíte o moc víc. Monotónní příběhová linie, která vás díky absenci hudby přestane po 15 minutách bavit, herci, na které jsem se sice těšil jak na Vánoce, ale jejich výkony teda nic moc a scénář, který by se dal v pohodě zmáčknout do pěkné půlhodinky. Nic víc totiž nedostanete. Jsou zde jen slabé "výkopy" k nějakému vysvětlení, ale jinak jde pouze o vymýšlení teorií, a to diváka bavit vážně nebude. Nebo alespoň mě nebavilo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kontroverzní film 1)  má zajímavý námět i zpracování. Ovšem tak od půlky je všechno jasné a my jen čekáme, jak to dopadne._____ 2)  Spoiler! Čti až po zhlédnutí. Pointa snímku jasně říká, kdo je kdo. Ovšem nedočkáme se ani náznaku vysvětlení, o co vlastně těm mimozemšťanům jde. V tomto smyslu je film opravdu mysteriózní a zůstává jím, jak mi připadá, i pro autory scénáře._____ 3)  Alegorii konzumismu ani nějaký pokus o artovost jsem neobjevil. Spíš jen zdrchané ignorantské postavy, které se nijak nesnaží pochopit a poznat ono vivárium, v němž se ocitly a nechávají všechnu iniciativu na bezmocném divákovi._____ 4)  36letý Jesse Eisenberg (manžel Tom) působí přitažlivěji než ve svých teenagerovských létech. 48letý Jonathan Aris (Martin z realitní kanceláře) rovněž vypadá mladší._____ 5)  Upozornění pro Českou poštu: Stěhuji se do Yonderu. Jsou tam totiž Quality family homes. Forever! ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama