Reklama

Reklama

Yanka čeká dítě a má podivné chutě - na krev. Před devíti měsíci byla krotitelkou šelem. Z Afriky zrovna přivezli nového leoparda, kterého ale ostatní zvířata mezi sebe nepřijala. Yanka seděla osaměle ve svém cirkusovém přívěsu, o všem přemýšlela. Bylo hrozné počasí, strašná tma. Najednou se někdo vkradl do přívěsu... (Lucernafilm Video)

Recenze (49)

wipschka 

všechny recenze uživatele

Na film se díky výborně zvládnutému gore (a možná i díky relativně krátké stopáži) fakt dobře kouká, ovšem bohužel pro film je jeho děj jaksi vyprázdněný a obávám se, že i když film obsahuje spoustu scén, které mají našlápnuto ke kultovnosti (nůžky, kyslíková maska/bomba, kdovícoještě), tak že za týden zapomenu, že jsem kdy Baby Blood viděla. I když musím uznat, že rozhovory mezi matkou a jejím milým parazitem byly roztomilé. Mimochodem, herečka sice není klasická "mladá kráska", jak je zde avizováno, ale lidi jako ona se (narozdíl od "mladých krásek") neokoukají. Herce podobného vzezření bych ve filmech uvítala častěji. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z řady hororů u kterých by jste jen marně hledali byť jen malé známky logiky a logického chování. Stejně taj nenajdete ani žádnej větší příběh. V podstatě jde o putování jedné naprcané romky ( slušně řečeno ), která vede dialogy se svým mimozemským embryem. To potřebuje ke svému zrození krev. Tak začíná pomalá vybíjená. Problém je ale v tom, že ani obsazení Yanky nebylo zrovna dobrou volbou. Emmanuelle Escourrou nám sice představuje svoje velký kozy, ale většinu času spíš čumíme na její díru mezi zubama ( do které by se bez problémů vlezla orbitka ). Je jasný že tenhle film nedisponoval nějakým velkým rozpočtem a tak těch pár chechtáků padlo na gore ( čekal jsem víc ) a na hektolitry umělé krve. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinkou je prsatka se zuby jak noty na buben, v jejímž lůně se usadí parazit s agresivními sklony a neustálou chutí na krev. Nutí tak svoji oběť ke shánění životadárné tekutiny, která musí pocházet výhradně z mužů. Místy dosti upovídaná a v první polovině nepříliš záživná krvavá čuňárna. Zprvu mě rozesmála krev stříkající z mrtvoly, pak jsem pochopil, že realita je tomuhle filmu vzdálena na míle daleko. Hlavní nepříliš půvabná hrdinka se často a ráda svléká, polovinu filmu je zalita krví a vůbec neřeší, co bude s pasekou mrtvol, které za sebou zanechává. Zajímavostí tak jsou spíše gore efekty na příklad neúměrné množství kyslíku v krvi... Závěr mě potěšil, i když na Carpenterovu věc triky neměly ani náhodou... Příjemná byla rovněž hudba s využitím afrických rytmů... ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Krváček" je určitě zajímavým snímkem v oblasti horor/sci-fi s takovou podivně zvláštní atmosférou. Film od začátku v pohodě plyne až do závěru, kdy se "krváčka" dočkáme v plné jeho obludnosti, za 3 biliony let prý ovládnou svět, no naše generace se toho naštěstí nedočká. Občas je to dost krvavý, hlavně v druhé polovině, ale na to jsou vlastně Francouzi machři! Kromě gore scén mě asi nejvíc dostala scéna s telefoní šňůrou, to bylo fakt drsný a nečekaný! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Z regálů videopůjčoven kdysi známý jako Krváček. Připadalo mi, jako by tohle natočila feministka, protože film ukazuje mužské plemeno jako špinavou a oplzlou chamraď. Všichni to jsou většinou agresoři, děvkaři nebo úchyláci, kdežto žena, i když je vrahem, je čistá a cílevědomá bytost. Na atmosféru se tu nehraje, za to gore scény stojí opravdu za to! Hlavně poslední třetina se totiž změní v nekontrolovatelný masakr, v němž se dostanou na řadu nejen klasické nůžky a nože, ale dojde i na opravdu nevídané smrtící hrátky s kyslíkovou maskou i kyslíkovou bombou! Děj sice stagnuje a herci pocházejí asi ze šapitó, ale stejně má tenhle snímek svoje kouzlo. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu začalo 16. mája 1989 v Paríži a filmovanie trvalo celkom 5 týždňov. (Jello Biafra)
  • Aby tvorcovia ušetrili peniaze za stavbu kulís, scény odohrávajúce sa v cirkuse natočili v skutočnom cirkuse v meste Nanterre. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama