Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva a Honzík si pro zábavu vymodelují z neznámé hmoty dvě chobotničky. Nic netuší, že hmota je živá a dokonce mluví. Kolem nich se začnou dít prapodivné věci. Film vznikl sestřihem stejnojmenného tv. seriálu, vyrobeného pro Německo. Pokračování viz Veselé vánoce přejí chobotnice. (oficiální text distributora)

Recenze (167)

Billie777 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem jako malá měla vždycky hrozně ráda a který mám do dneška jasně spjatý s vánocema. Myslím si, že Chobotnice nejsou jen tím klasickým dětským snímkem ale že v sobě má i trošku dramatu, když tu vidíme děti, kteří musejí přihlížet hádkám svým rodičům, které se stupňují, což pak vidíme v druhém dílu. Moc se mi tu líbí i herecké výkony. Pavel Zedníček a Dáša Veškrnová jsou v rolích rodičů skvělý a i dětsští herci hrají moc dobře. A navíc je to celkově už taková klasika. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Moje dětsví, tohle jsem si pouštěl jako malej prakticky furt. No posuďte animace je výborná, herci ujdou(i když postavy které hrajou mi přišli až moc sentimentální). Hudba je pro uši dobrá, ne že bych si jí nějak extra vybavoval ale vím že byla aspoň ucházející), a taková ta dětská atmosféra byla výborná. Je to prostě můj oblíbený film u kterýho si rád odpočinu. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další z filmů mého mládí, který jsem si oprášil díky pouštění dceři a opět jsem se nezklamal. Nebyl to však jeden z mých nejoblíbenějších. Vždycky na mě působil lehce smutně. Dovolená u moře se nevydařila, dospělí se pořád hádali a chobotničky řešily jeden průšvih za druhým a podobně. Jako dospělému se mi to možná líbilo více, ale rozhodně si Chobotnice z II. patra nepouštím opakovaně jako moje dcera. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako chlapec som sa stále na vysielanie tohto filmu v televízii veľmi tešil. Komédia je obohatená o filmové triky, v podobe postavičiek z plastelíny, čo na tú dobu bolo celkom slušné. Dosť mi však vadili Žaneta Fuchsová a ten druhý mladý ksicht, v mojom detstve sa mi tieto filmy určite páčili, len som proste z niektorých vyrástol a z iných nie. Toto bohužiaľ patrí do prvej skupiny. Škoda, že sa z toho nestalo niečo ako sú Pelíšky alebo Kurvahošigutentág, teda kultovný československý film. Asi na to ale nemal od začiatku predpoklady. Dnes už zaujme len zarytých fanúšikov. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal Modrého a Zelenou. Ale pozor, nejde jen o barvy. Film vhodný i pro děti i pro dospělé. Nedokážu říci, kolikrát jsem tento film viděl, ale bude to opravdu hodně vzhlédnutí. Co všechno dokážou napáchat dvě zvláštní hmoty neznámého původu? Dvě zvláštní chobotničky, a začnou se dít věci. Poznámka: Jako malého mě děsně bavila ta úvodní animace titulků. 👍 Doporučuji. Hvězdiček 3 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (17)

  • Byt Holanovcov sa nachádza na adrese U Lužického semináře 93/12, Praha - Malá Strana. (Raccoon.city)
  • Ponorka má dvě mechanická ramena - na levém je vrták, na pravém kleště na sbírání vzorků. Když ovšem „živá hmota“ pravé rameno zlomí, ponorka ji nabere a uloží do „termosky" levým ramenem, kde by ovšem měl být vrták. Když je „termoska“ vypuštěna, je na levém rameni opět vrták. Navíc, když se ponorka vynořuje, jsou obě ramena v pořádku, přestože se jedno pod vodou zlomilo. (Jan.Kanak)
  • Když Eva (Žaneta Fuchsová) s Honzíkem (Milan Šimáček) zůstanou v restauraci u stolu sami, Eva píše pohled a Honzík obtahuje prstem srdíčko vyryté do dřevěného stolu. Při záběru zepředu ho začíná kreslit ukazováčkem, při pohledu shora pokračuje prostředníčkem pravé ruky a při střihu zpět srdíčko dotáhne zase ukazováčkem. (hermiona)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama