Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eva a Honzík si pro zábavu vymodelují z neznámé hmoty dvě chobotničky. Nic netuší, že hmota je živá a dokonce mluví. Kolem nich se začnou dít prapodivné věci. Film vznikl sestřihem stejnojmenného tv. seriálu, vyrobeného pro Německo. Pokračování viz Veselé vánoce přejí chobotnice. (oficiální text distributora)

Recenze (167)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Legendární dobrodružství Zelený a Modrýho miluju sledovat dodnes během svátků. V porovnání s kvantem nepříliš promyšlených rodinných filmů, které u nás před revolucí vznikaly, jsou Chobotnice i se svým vánočním pokračováním na vrcholu žánru. Tolik hřejivých pocitů ve mně žádný český rodinný film nikdy nezanechal. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Prni cast Chobotnicek je jasnou ukazkou drivejsi nadcasove komedialni ceske tvorby. Jindrich Polak stvoril uzasnou plastelinovou dvojku, kterou zna kazdy cesky divak. Nekdo je miluje nekdo zatracuje. Ja si nechavam jisty odstup, ale mam je v zasade rad. Je to proste pohodova, mila, ceska komedie, ktera ze sebe nedela neco cim ani nechce byt. Chce pouze mile, vtipne, chytre a nenasilne pobavit a to predevsim ty mladsi. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak svěží, vtipné a dětsky kouzelné jako Lucie, z jejíhož originálního nápadu se okatě a občas i trochu křečovitě snaží vyždímat maximální zisk. Pokud je jediným zdrojem zábavy řádění plastelíny, je možná něco špatně, navzdory tomu, že občas opravdu pobaví. Navíc šlo o poslední velkou roli talentované Žanety Fuchsové, se kterou pak bylo škaredě zameteno, což filmu v mém podvědomí přidává lehce neveselý podtext. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Po letech mě překvapilo, že Chobotnice jsou poměrně depresivní dětský film. Jistě, jsou tady dětsky vděčné scény s roztomilými chobotničkami (podle mě by kultovní Bohdalka dokázala hlasem oživit i děravou botu bezdomovce). Ale film je svědectvím o těžkém údělu dětí, co musí jet na dovolenou s rozhádanými rodiči a pak sledovat pomalu se blížíci rozvod. Pamětníci se pobaví při scénkách, kde žárlivá Veškrnová (výborná, mimochodem) vyhodí Zedníčkovi z auta panenku, který okamžitě brzdí a vrhá se po ní se slovy: "Bylo v ní sto dolarů, pro Krista!" Dnešní generace nepochopí. Za zmínku stojí mikrokosmos sousedských vztahů, kde přijíždějící rodinka musí předstírat, že dovolená byla perfektní, aby se jim drbny neposmívaly - skvělá studie českého společenského úkazu. Takže, když opomeneme chobotnice se super schopnostmi, svědčící o talentu a nezměrné fantazii scénáristy Oty Hoffmana a režiséra Poláka, tohle je vyzrálý dětský film, který neschovává temnotu života dítěte... Jo a sestřih 4 hodin TV seriálu do dvou 3hodinových filmů trochu očesal děj. Škoda, že tady za pade radši nevyšel seriál. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,8/10 | Rotten Tomatoes: - ? | FDb.cz - 72.8% | Milý a příjemný film, který sice kolikrát ztrácí tempo, přesto však potěší a o Vánocích jen zpříjemní náladu. K "chobotnicím" nemáme žádné výtky a hlasy Františka Filipovského a "Bohdalky" jsou opravdu geniální! Holt rodinná klasika, která nám ale nic moc nenabídla, ale jednou za čas, proč ne? 60% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (17)

  • V interiéru lodi, když jsou vidět kulatá okénka, je v nich vidět voda, sahající do jejich poloviny. Při pohledu na loď zvenku je pak vidět, že voda sahá zhruba 30 cm pod tato okna. (Standey)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama