Reklama

Reklama

Chvění 4: Začátek legendy

  • Česko Chvění 4: Legenda ožívá (více)
Trailer

Obsahy(1)

Připravte se na to, že vámi prequel původního Chvění otřese! Neviditelný predátor likviduje havíře z odlehlého hornického městečka Rejection v Nevadě. Majitel dolu, Hiram Gummer (Michael Gross), pradědeček Burta Gummera z původního Chvění, si najme žoldáky, aby lidožrouta zlikvidovali dříve, než ho nestvůra připraví o existenci a veškerý výdělek. Rozpoutá se totální válka. Boj, který začíná v hlubinách země, eskaluje v ulicích městečka! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Zaručeně nejslabší z celé momentálně již tetralogie. Zatímco první tři díly byly vtipné a nabité akcí, tak čtyřka, která je zasazena do minulého století oplývá jen a pouze všudepřítomnou nudou, kterou nezachrání ani předtím vždy vynikající Michael Gross, který zde nemá prakticky co hrát a jeho postava je největší zklamání celého filmu(zvláště při faktu, že byl vždy to nejzajímavější, co tato béčková série nabízela). ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skvělá. Dvojka možná o chloupek lepší. Trojka už průměrná. Proto jsem ke čtyřce neměl absolutně žádný očekávání. A byl jsem mile překvapenej. Jelikož se jedná o prequel z doby Divokého západu, nevrátí se žádná z postav původní trilogie. I přes to se zde setkáme alespoň s pradědečkem Burta Gummera. Militantního cvoka. Ten je paradoxně pacifista který ani neví jak se drží zbraň. Dějově je film v podstatě jednička posazená do westernového prostředí. I díky tomu je to ale mnohem zábavnější než trojka a srovnatelná s 1. a 2. dílem. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Musí se nechat ,že tvůrci na to šli poněkud od lesa což bylo jen dobře,ano je to jiný. Ale v tom to je nechtěli to opět nastavovat a tak udělali jakýsi nultý díl zasazený do dob divokého západu.Postava M.Grosse je tu v jiné podobě což je zajimavé ,ale přece jenom svoji postavu z předchozích dílů nezapře. Prostě průměr ,který se nechá. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

No, viděl jsem nějaký záběr, kde nějací kovbojové a jeden stařík večer tábořili u ohně a napadla je nějaká ze země vyskakující (či případně jen vylézající) zmutovaná želva, která jim tam nějak podkopávala nohy a pak je vtáhla (nevim jak) do země (aspoň myslin). No prostě to byla blbost a nedivím se, že z celýho filmu jsem pozorněl sledoval nějakých dvacet procent. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Sice jsem po třetím díle říkal, že si čtyřku vzhledem k hodnocením raději odpustím, ale nakonec mne přemohla zvědavost. Ten nápad s červy na divokém západě mi přišel zajímavý. Mohlo by se z toho dost vytřískat - žádné detektory pohybu v zemi, nebezpečí může číhat kdekoliv,...jenže se to opravdu nepovedlo. Ostatně je z toho pěkný guláš. Někdo měl rád westerny a sérii Tremors, tak se rozhodl, že to spojí. Dohromady to ale nefunguje. Michael Gross tu už vážně není ten Michael Gross z předchozích dílů. Jeho postavu by tu mohl hrát kdokoliv jiný. Hiram Gummer je bohatý trouba, jehož jediný "humor" spočívá v tom, že je snobský boháč konfrontován s obyčejnými lidmi, což má vyvolávat komické situace. Bohužel to není vtipné, ale trapné. Jedinou pořádnou postavu zde hraje Billy Drago, který hláškuje a jen díky němu se mi v těch jeho několika málo scénách občas objevil na tváři úsměv. Líbilo se mi, že zde máme jen červy a žádné ty jejich bláznivé přeměny, avšak scény s nimi působí trapně. A takový je i celý film - buď je trapný (Hiram, útoky červů) nebo nudný (neustálé žvatlání o tom, jak to bude hrozné, až to městečko zavřou). Slabé dvě hvězdičky (jedna a půl) za pár dobrých momentů...Nejkvalitnější kousek z této série je jednička. To je dobré zábavné béčko. Dvojka a trojka jsou už horší, ale stále docela zábavná béčka. Čtyřka je špatné céčko. P.S. Je zajímavé, jak na divokém západě bylo to městečko poměrně rušné a v jedničce pak mělo jen asi 14 obyvatel :-) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Parný stroj, ktorý vo filme môžeme vidieť, je z roku 1912. Jedná sa o typ "Case 60hp Traction Engine". (Raccoon.city)
  • Vo filme bola použitá originálna historická zbraň ".45-70 Colt Gatling gun" z roku 1874, čo je vlastne predchodca dnešného guľometu. Podľa tvorcov fungoval bezchybne. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama