Reklama

Reklama

Chvění 4: Začátek legendy

  • Česko Chvění 4: Legenda ožívá (více)
Trailer

Obsahy(1)

Připravte se na to, že vámi prequel původního Chvění otřese! Neviditelný predátor likviduje havíře z odlehlého hornického městečka Rejection v Nevadě. Majitel dolu, Hiram Gummer (Michael Gross), pradědeček Burta Gummera z původního Chvění, si najme žoldáky, aby lidožrouta zlikvidovali dříve, než ho nestvůra připraví o existenci a veškerý výdělek. Rozpoutá se totální válka. Boj, který začíná v hlubinách země, eskaluje v ulicích městečka! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

tron 

všechny recenze uživatele

„To je kruté.“ – „Sú kruté časy, zlato.“ Po príšernej trojke, kde zúfalí tvorcovia prišli s prdiacimi tremorsmi, to už horšie asi byť nemohlo. Pochopili to aj producenti a tak je štvorka westernový prequel. Síce ani teraz neprídeme o maskota série Burta Gummera (prepáčte, HIRAMA Gummera) alias Michaela Grossa („Nebol som na koni od šiestich a vlastne to vtedy bola ťava.“), ale tentokrát je o čosi „umiernenejší“, takže sa to dá zvládnuť. Keďže mám slabosť pre hororové westerny, lebo je ich na svete asi tak päť a pol, vychutnal som si prašnú atmosféru. Pravda, horor to vlastne už príliš nie je a prekvapiť to tiež neprekvapí (obyvatelia mestečka sú kusy, aké podľa príručky „5 pravidiel, ako napísať najpriemernejší scenár kinematografie“ neumierajú – žena, dieťa, verný ázijský párik, komická postavička). Potešil ma „návrat k pôvodným hodnotám“ (v snímke útočia len „klasické“ tremory). Dal by som opatrnejších 60%, ale už ma táto séria začína nudiť. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak teda som sa už po štvrtý krát zachvel pri sledovaní americkej soft horrorovej filmovej série "Tremors". Štvrté pokračovanie pojali jeho tvorcovia ako westernový prequel. Dej je situovaný do roku 1889. Komunita kopáčov striebra v malej osade Rejection v Nevade natrafí pri dolovaní na obrovské agresívne mäsožravé červy. Bane, mestečko i jeho obyvateľov prichádza zachrániť seňor Hiram Gummer. "Chvenie 4: Začiatok legendy" *** ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

No, viděl jsem nějaký záběr, kde nějací kovbojové a jeden stařík večer tábořili u ohně a napadla je nějaká ze země vyskakující (či případně jen vylézající) zmutovaná želva, která jim tam nějak podkopávala nohy a pak je vtáhla (nevim jak) do země (aspoň myslin). No prostě to byla blbost a nedivím se, že z celýho filmu jsem pozorněl sledoval nějakých dvacet procent. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Musí se nechat ,že tvůrci na to šli poněkud od lesa což bylo jen dobře,ano je to jiný. Ale v tom to je nechtěli to opět nastavovat a tak udělali jakýsi nultý díl zasazený do dob divokého západu.Postava M.Grosse je tu v jiné podobě což je zajimavé ,ale přece jenom svoji postavu z předchozích dílů nezapře. Prostě průměr ,který se nechá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po otřesném třetím díle se bylo opět na co dívat. A to i přesto, že se snímek zrovna dvakrát velké divácké oblibě nedočkal. Sám jsem byl velice zvědavý, jak se s tímto „počátkem“ tvůrci poperou a ve finále to zas až taková hrůza nebyla. Mám rád skloubení westernového žánru s hororovým, ale ani tady se to neobešlo bez zbytečných chyb a nudných pasáží. Asi nejvíce si mě získal vydařený začátek filmu, kdy měla atmosféra pořádné grády. Dokonce se zde objevily i známky napětí, které jsem ve trojce naprosto postrádal a myslel jsem, že se někam po dvojce před Graboidy schovalo. Důl byl přímo ideálním místem k tomuto počinu a při správném podsvícení dokázali téměř nemožné. Potom sice nastal menší útlum, který moc neprokrvil ani příjezd zbohatlíka Gummera, který byl na rozdíl od svého potomka totální dřevo. Bohužel musím souhlasit, že Burt mě bavil podstatně více. Tentokrát si mě konečně získal i hudební doprovod, který vykouzlil několik zajímavých skladeb na poslech. Herecké výkony až na pár výjimek byli na průměrné (čili uspokojivé) úrovni. Michael Gross předvedl opět svůj standartní výkon (i když jak jsem už poznamenal, Burt mě bavil více – i díky svému arsenálu zbraní) a musím říct, že je pro tuhle ságu nepostradatelný stejně jako Freddy pro Noční můry. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Parný stroj, ktorý vo filme môžeme vidieť, je z roku 1912. Jedná sa o typ "Case 60hp Traction Engine". (Raccoon.city)
  • Vo filme bola použitá originálna historická zbraň ".45-70 Colt Gatling gun" z roku 1874, čo je vlastne predchodca dnešného guľometu. Podľa tvorcov fungoval bezchybne. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama