Reklama

Reklama

Loki - Season 1

(série)
Trailer 1
USA, 2021, 4 h 47 min (Minutáž: 42–53 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Režie:

Kate Herron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Wunmi Mosaku, Eugene Cordero, Tara Strong, Derek Russo, Erika Coleman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Ihned poté, co se zmocní Teseraktu, je Loki zatčen Úřadem časových odchylek (TVA). Poté, co spatří svou předpokládanou budoucnost, se Loki pokusí uprchnout, ale je znovu dopaden. TVA ho naverbuje, aby pomohl odchytit zběhlou Lokiho variantu, která působí potíže. Společně s Mobiusem a B-15 pak vyšetřují apokalyptické události, zatímco odhalují tajemství ukrývající se ve zdech TVA. (mikki089)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (111)

tron 

všechny recenze uživatele

Útrpné (s výnimkou zábavnej a správne bizarnej predposlednej časti, škoda, že také neboli aj epizódy predtým). Loki ma nebavil ani vo filmoch, nieto ešte v seriáli, kde jeho nudnosť vynikne o to viac, že nemá k dispozícii charizmatickejších a celkovo zaujímavejších  spoluhráčov, akými vo filmoch boli Thor, Iron Man alebo aspoň Miek s Korgom. Lacná papundleková výprava (nenarážam na ústredie TVA, tam oceňujem zaseknutie sa v kancelárskych byrokratických priestoroch á la 60. roky, ale všetka ostatná výprava je fakt dosť hnusná), televízna akcia á la Xena, absolútne priemerné efekty a scenár rovnaký, ako ústredný antagonista: tvári sa strašne inteligentne a rafinovane a pritom sú všetky tie kúzla, ľsti, finty a plány na úrovni základnej školy. Oceňujem rozumné stopáže (každý diel v priemere okolo 44 minút) a že posledná časť sa nenesie ani tak v znamení akcie a efektov, ale pokojného (ale možno o to zaujímavejšieho a pútavejšieho) dialógu (spomenul som si pri tom na finále Kill Bill 2, od ktorého tiež každý čakal megaakciu a napokon sa dočkal...). ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě neuvěřitelně promrhaný potenciál. Zatímco první tři díly dávaly nějaký smysl, tak další dva byly spíše parodií na Alenku v říši divů versus Zemi Ozz a poslední díl snad vypotil někdo, kdo si dal před tím pořádnou porci lysohlávek. Škoda tak dobré myšlenky, kterou tvůrci proměnili v naprosto zbytečnou záležitost, kterou ani Tom, hrající jak oživot nedokázal zachránit. Za mne 50% s odřenými rohy. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že drvivá väčšina fanúšikov Marvel bude s výsledkom spokojných. 1. séria "Loki" rozhodne funguje ako predpriprava na to, aby sme mohli lepšie spoznať nové svety a časopriestory a aby sa to celé mohlo začať prepájať. Preto ma výsledok finále veľmi neprekvapil a je mi jasné, čo sa tu tým všetkým otvorilo. No rozhodne musím uznať, že to solídne vyburcovalo môj záujem a som zvedavý kam sa Marvel rozhodne posunúť ďalej. Vidím to tak, že rok 2022 bude opäť plný zaujímavých produktov, pokiaľ nám v ich zhliadnutiu opäť niečo nezabráni. Tak uvidíme. Herecké výkony sú každopádne skvelé, po celých 6 epizód som bol veľmi spokojný a postavy ma reálne bavili. Som zvedavý kam sa to  vyvinie ďalej a či dostaneme viac odpovedí, pretože veľa otázok ešte stále visí vo vzduchu. Myslím si, že ak uvažujete o zhliadnutí, určite do toho choďte. Hodnotenie: A ()

krauset 

všechny recenze uživatele

Každý ze tří seriálů Marvelu by mohl být vyprávěn z psychoanalytikova gauče. Je to jakási Terapie: Marvel. Seriálový formát umožňuje zkoumat traumata a psychiku hrdinů do větší hloubky – a tuto psychologizaci, na niž jsem si rychle zvykl, jsem najednou akutně postrádal při sledování Black Widow. Další věc, která provází seriály Marvelu po Endgame, je smysl pro divnost. Jak Wanda, tak Loki v sobě mají jistou hravost, ochotu se ztratit ve fikčním světě, podvracet ho, prozkoumávat. A velmi staví na formě. Loki je jakousi kombinací procedurální detektivky a výtvarna filmu Thor: Ragnarok. Velmi vítanou složkou seriálu je ohledávání různých variant téže postavy. Nejen že je zde Loki představen jako gender fluid, dokonce ne vždy vystupuje jako savec. Loki-aligátor je bezesporu jedním z nejlepších nápadů Marvelu. Silvie pak za Lokim v podání Toma Hiddlestona překvapivě nijak nezaostává a jejich slovní přestřelky jsou mimořádně zábavné. Výtvarně patří Loki k tomu nejlepšímu v celém Marvelu. A jeho ochota zpochybňovat několik základních kamenů MCU (v případě Kamenů nekonečna, které zde slouží jako těžítka, doslova) je velmi osvěžující. Je zajímavé vidět, jak se filmové univerzum, které je pod přísnou dramaturgickou kontrolou a leckomu se zdá lineární a svázané, vydává na odvážnou cestu multiverza, rozvětvených realit a vůbec, chaosu.  Ač se v druhé polovině série naplno projeví vizuální originalita Lokiho, cítím, že potenciál prvních dvou epizod, které skutečně zkoumaly povahu padoušství a zároveň byly originálně procedurální (Lokiho hypotéza, že se stíhaná ukrývá v apokalypsách, je nesmírně bystrý a předčí leckteré skutečné detektivky), nebyl zcela vytěžen. Totéž se dá říct i o kafkovské TVA. Velmi ambiciózní koncept se ke konci série poněkud ztrácí v přílišné mnohomluvnosti. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co by byl Loki bez Tomina, protože právě on mu vtiskl sílu postavy, charisma a tu ďábelskou prohnanost, ale na druhou stranu i milou a sympatickou duši a já mu fandím. Marvelovky neprožívám, ale Loki je zábavná podívaná, která mě baví stejně, jako mě bavil Agent Carter. S druhou sérií se dost courají, chtělo by to pohnout kostrou. Tomina bych ráda viděla, jako Bonda a nástupce Craiga. Je ideální typ a dokázal to, už v Nočním manažérovi. Obleky mu sedí pekelně, vysoký, urostlý a čertíci mu v očích jen hrají. Navíc je výborně pohybově nadaný, ty jeho taneční kreace nemají chybu. Není prototypem jednoho typu postav, má širokej záběr a dokáže zahrát v podstatě cokoliv. V kruhu koruny, jako Jindřich V. je vynikající, jedno z nej zpracování a v High Rise a Přežijí jen milenci též a navíc mu pán bůh nadělil krásnej hlas. Jo holt někdo se umí narodit. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (68)

  • Na otázku, zda je Loki (Tom Hiddleston) opilý, odpoví postava: „I'm just full.“ Jedná se o slovní hříčku, jelikož v norštině znamená anglické slovíčko „full“, tedy „plný“, rovněž „opilý“. (NiWi)
  • Na obrazovkách v TVA se objevují názvy hned několika známých lokací. Kromě různých míst na Zemi probíhá útok na časovou linii také na planetě Vormir, na domovské planetě Eternals Titanu, na domovské planetě Thora a Lokiho Asgardu, na planetě Sakaar z filmu Thor: Ragnarok (2017), v říši Niflheim, kam byla vyhnána Hela (Cate Blanchett), na hlavní planetě rasy Kree Hale, na domovské planetě Nova Corps Xandaru, a dokonce na živoucí planetě Ego (Kurt Russell) ze Strážců Galaxie 2 (2017). (NiWi)
  • Ve scéně, kdy Loki (Tom Hiddleston) otevře šuplík s kameny nekonečna, si můžeme všimnout, že jeden chybí, konkrétně žlutý mind stone. V titulcích ho můžeme zahlédnout jako těžítko na stole. (kebabvchlebu)

Reklama

Reklama