Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (304)

kluzo 

všechny recenze uživatele

Není to, a ani nemá být, komedie k zamyšlení. Je to prostě film, kde můžete vypnout mozek a nechat se bavit hláškami, které jsou ve filmu v podstatě v každém rozhovoru. Pravda je, že po chvíli už jsem byl z těch hlášek trošku unavený, pár hlášek bylo vykrádeni z otřepaných vtipů, ale pořád jich bylo dost nových a já se skvěle bavil. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Šmídmajer nedostal zelenou pro další Kameňák, tak si natočil vlastní. Srovnání s geniální Bláznivou střelou je úplně mimo. Pokusy o vtip totiž nefungují ani samostatně a jednotlivé scény na sebe nenavazují. Smysl by dávalo rozdělit film na skeče a postupně je házet na Youtube, kde by to určitě něco vydělalo, protože v kinech muselo být pusto. ()

Reklama

cmenda 

všechny recenze uživatele

Krásná a povedená Česká komedie která si bere na paškál všechny současné kriminálky ať už zahraniční nebo české , a ukazuje klasické klišé a postupy které jsou vždy jak přes kopírák. Chápu že nikdo to může brát jako snižování úrovně českého filmu ale musí to brát s nadsázkou a s tím že je to komedie .Nakonec obsazení je bezvadné a David Novotný ten ukazuje že umí zahrát vše bravůrně . ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak na tomto filme som sa úprimne pobavil. Je to čistá satira, miestami dotiahnutá do extrémenej debility, no keď človek zhodnotí, že všetci sa v tomto filme chovajú ako úplní idioti, tak nejako naskočí na ten vlak a ide s tým. Asi tak by som vedel v krátkosti definovať "Případ Mrtvého Nebožtíka". Najlepšie je, že z hercov som mal pocit, že naskočili na ten vlak takisto a rozhodli sa tak nejako s tým všetkým ísť a proste vtlačiť do toho asi čo najviac satirického humoru o policajtoch čo ma napadlo. Popravde si však myslím, že ak sa v úvode nevyrovnáte s faktom, že sledujete totálnu satiru a budete sa všemožne snažiť brať to vážne, tak tvrdo narazíte a chápem, že to nebol film pre vás. No musím uznať, že Novotný, Pechlák a Vagnerová sú dobrá trojka, miestami som vedel odhaliť realitu skôr než vyšetrovatelia (čo asi bude ATSMOP?) a určite na ten film tak skoro nezabudnem. Som rád, že som to videl. A nevadilo by mi ani pokračovanie. Hodnotenie: B+ ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Není to nic pro lidi opovrhujícími Kameňáky a Troškou. Uznávám, že fóry jsou občas trapné, ale když se sejde správná konstelace nálady a chutí na parodii, smála jsem se od začátku do konce. Nicméně trapnost a přehánění k parodii patří, protože si utahuje z fandomu a jeho náboženství. A pokud to hodnotí hateři českého filmu jako takového, mohu vás ujistit, že americké nebo britské parodie taky zrovna nehýří inteligentním humorem od začátku do konce. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Při natáčení scény ze skládky zaskočil za Arnošta Goldflama dublér, kterého si vytipovala sama Arnoštova manželka. (Duoscop)
  • „Každý večer spotřebují televize desítky mrtvol, aby uspokojily své diváky. Uvědomil jsem si, že lidé jsou zahlceni kriminálkami na každém kroku a že přišel čas si z toho udělat trochu legraci,“ uvedl režisér a producent Miloslav Šmídmajer. (SONY_)

Reklama

Reklama