Reklama

Reklama

Spider-Man

  • USA Spider-Man
Trailer
USA, 2002, 121 min

Obsahy(1)

Film na motivy marvelovského komiksu je příběhem podivínského středoškoláka Petera Parkera (Tobey Maguire). Jako dítě osiřel, byl šikanován a nebyl schopen vyznat lásku okouzlující dívce ze sousedství Mary Jane Watsonové. Říct o jeho životě, že je to bída, by asi bylo dost slabé slovo. Ovšem jednoho krásného dne, když ho na exkurzi v laboratoři pokouše uprchlý radioaktivní pavouk, se jeho život změní tak, jak by si sotva kdo dokázal představit. Peter získá netušenou pružnost, jasné vidění, schopnost přichytit se k povrchu, šplhat po zdech a vystřelovat sítě ze zápěstí, ale ona to nebude jenom zábava. Výstřední milionář Norman Osborn (Willem Dafoe) na sobě vyzkouší účinek drog, čímž vznikne jeho maniakální alter ego Green Goblin. Peter se tudíž musí stát Spider-Manem a vzít si Green Goblina na starost, jinak ho Goblin zabije. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (887)

akisha 

všechny recenze uživatele

Ty 4 * jsou hlavně z nostalgie, neb to byl film z mého dospívání. Vidět to znova ve třiceti je děsně vtipný, takovej film by teď vůbec neprošel - nejenom obsazení, ale i dej. Zda se to naprosto pitomoucky, strašně prepaleny a jednoduchý. Zloduch je... opravdu mega trapný zelený grincho-skřet, a Willem (kterého jako herce uznavam), to podle toho pojal, takže se sklebi, strašlive zle se smeje a vůbec je jak sfetovanej. Ale na druhou stranu - taky je to komix s typkem, co ho kousl zmutovany pavouk. Už to je děsná hovadina. A tohle zpracování odpovídá komixu. Aspoň si to na nic nehraje. Po Nolanove Batmanovi ale temhle komiksarnam odzvonilo, což je docela škoda. Protože zrovna Spidermanovi ta prepalenost sedí rozhodně lip, než předstírat reálny a temný pribeh jako ze života, když kolem běhají zjevy jako doktor Chobotnicka nebo chlap, co je z písku. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zásluhou hlavních představitelů - Tobeyho Magiura a Kirsten Dunstové - i toho, že minimálně v milostných scénách mají co hrát, je na co se dívat. Do značné míry obstojí i užší "komiksové" scény a přijatelně je prezentován také základní černobílý spor tohoto dílu. V komiksovém žánru jde určitě o špičkové dílo a kvalitou svých četných přesahů do "vysokého" hraného filmu je s to zaujmout i ty, kteří mezi fanoušky těchto novodobých technoutopických pohádek rozhodně nepatří. Už v tomto vydařeném pilotním díle jsou ale také jasně patrny náznaky budoucího rozmělňování, které souvisejí s postavou zlověstného zeleného skřeta. Na oltář kasovního trháku tu bylo přineseno s poměrně velkou bezohledností umění a možná vyšší kvalita. V hollywoodské často zmetkárně na sny je to bohužel spíš pravidlo naž výjimka. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Tim Burton (Batman) alebo Bryan Singer (X-Men) to mali jednoduchšie. Ich komiksovky boli zaujímavé výpravou, atmosférou a s tým spojenou schopnosťou vtiahnuť nás do „iných svetov“. Raimiho Spider-Man ničím takým nedisponuje. Po jeho skončení som si nepamätal jedinú scénu, ktorá by ma priviedla so diváckeho vytŕženia. Tobey Maguire stelesnil premenu postavy výborne, ale Kirsten Dunst je na tento typ filmu príliš tuctová. A postava Green Goblina nie je strašidelný záporák, ale nešťastná troska s väčším problémom s vlastnou identitou, než aký má so samotným Spider-Manom. Ani osobité vizuálne pojatie, ani poriadne prepracované postavy. A predvídateľný príbeh, hodný 40-minútovej epizódy TV seriálu, roztiahnutý do dvoch hodín. Spider-Manovi je sfilmovaný elegantne a nedisponuje popcornovou blbosťou. Ale je iba nafúknutou bublinou, ktorá sa po prasknutí rozplynie ako obláčik a nič po nej nezostane. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Raimi se chtěl zavděčit všem a vznikl nechutně předražený komiksový miš-maš bez náznaku života i originality. Charisma Tobey Maguirea je srovnatelné s jiným bezobratlým "Vod všeho vosum" z Makové panenky, takže v paměti nakonec utkví jen MISS Mokré tričko K.Dunst a následující pavoučí polibek, který se klidně mohl zvrhnout, kdyby měl Spidie trochu pružnější pavučinové vlákno, v nefalšovanou šedesát devítku.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. Theme from Spiderman [1:01] ,2. Hero - Chad Kroeger/Josey Scott [3:19] ,3. What We're All About - Sum 41 [3:35] ,4. Learn to Crawl - Black Lab [3:36] ,5. Somebody Else - Bleu [3:37] ,6. Bug Bites - Alien Ant Farm [3:32] ,7. Blind - Default [3:10] ,8. Bother - Corey Taylor [4:00] ,9. Shelter - Greenwheel [3:31] ,10. When It Started - The Strokes [2:56] ,11. Hate To Say I Told You So - The Hives [3:22] ,12. Invisible Man - Theory of a Dead Man [2:39] ,13. Undercover - Pete Yorn [3:59] ,14. My Nutmeg Phantasy - Macy Gray [4:29] ,15. I - IV - V - Injected [3:02] ,16. She Was My Girl - Jerry Cantrell [4:17] ,17. Main Titles - Danny Elfman [3:42] ,18. Farewell - Danny Elfman [4:43] ,19. Spiderman - Aerosmith [2:57], ()

Galerie (150)

Zajímavosti (189)

  • Scéna, v níž Newyorčané brání Spider-Mana (Tobey Maguire) před Green Goblinem (Willem Dafoe) v originále se slovy: „If you mess with one of us, you mess with all of us,“ byla natočena až při dotáčkách. K těm došlo po teroristickém útoku 11. září a konferenci v Beverly Hills, kde se stanovilo 6 priorit, jak docílit jednotného přístupu k odpovědi na teroristický útok v médiích. (Kubaaa97)
  • Ve filmu jsou použity scény z komiksových sérií "Ultimate Spider-Man" a "Amazing Spider-Man". Například Mary Jane Watson (Kirsten Dunst) je z komiksové série "Ultimate" a Green Goblin (Willem Dafoe) zase z univerza série "Amazing". (HellFire)
  • Když Mary Jane (Kirsten Dunst) uklouzne po mokré skvrně na podlaze a Peter (Tobey Maguire) ji chytí i s tácem, tak skvrna není během Peterova odchodu již vidět. (wolfinek11)

Související novinky

Sam Raimi jedná o režii Doctor Strange 2

Sam Raimi jedná o režii Doctor Strange 2

06.02.2020

Kultovní hororový režisér Sam Raimi jedná o režii snímku Doctor Strange in the Multiverse of Madness pro studio Marvel. Nebyla by to pro něj samozřejmě první štace do komiksového světa, Raimi totiž… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama