Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man 2

  • USA The Amazing Spider-Man 2 (více)
Trailer 1
USA, 2014, 142 min (Special Edition: 165 min)

Být Spider-Manem (Andrew Garfield) je skvělé. Peter Parker nezná úžasnější pocit než se prohánět mezi mrakodrapy, být skutečným hrdinou a trávit čas s Gwen (Emma Stone). Být Spider-Manem ale má také svou cenu: jedině Spider-Man je schopen ochránit ostatní Newyorčany před pozoruhodnými padouchy, kteří město ohrožují. Když se na scéně objevuje Electro (Jamie Foxx), je Peter nucen čelit nepříteli, který je mnohem silnější než on sám. A když se vrací i jeho starý přítel Harry Osborn (Dane DeHaan), uvědomuje si Peter, že všechny jeho nepřátele něco spojuje: společnost OsCorp. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 128)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jelikož mým největším oblíbencem byl za Marvel odjakživa Spidey, je mi předně líto, že je momentálně na vedlejší koleji co se filmů týče. Opakuji, že pojetí a vzezření téhle série je mi bližší než té předtím, a tak ač má dvojka chyb hned řadu, pořád za ní stojím, kochám se průlety nad městem a raduji se, že už nemusím trpět ten Maguireho blbečkovský ksichtík. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Stejnej prusvih, jako prvni dil. Webb rozehrava asi tak pet pribehovejch linii, pricemz vsechny jsou ale nacrtnuty jen tak povrchne, az jsou smesny, resi se furt dokola to samy a to nejen v ramci tohohle filmu, ale i v ramci vetsiny hranejch Spider-manu, vlastne i tech animovanejch. Ale Spider-man nikdy nebyl o nejakym oscarovym pribehu, takze to bych jeste skous, ale ze ma film dve a pul hodiny a vetsinu casu zabere nezazivny kecani, to uz neprekousnu. Neustale to vypada, ze se schyluje k necemu velkymu a kdyz po prisernym cekani prijde akce, ktera je sice trikove i vizualne fajn, je sfouknuta behem peti minut a potencial zaporaku je absolutne nevyuzitej. Co se tyce hercu, Garfield je sice o uroven lepsi, nez v prvnim dilu, sem tam hodi i nejakou hlasku, ale zadnej zazrak. Stone uz me tentokrat jen lezla na nervy. Takze celkove extra stupidni pribeh, prumerny herci, fajn triky a super akce, ktery je zoufale malo, to proste vic nez slabsi 3* neda. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Namyšlenost prvního filmu je pryč, nejhezčí pár tehdejšího Hollywoodu zpátky a Webb poprvé servíruje akci, která je hodna toho Amazing v názvu filmu. Záporáci jsou sice pořád strašně mimo, stejně jako studio, které si hrozně chtělo postavit základy pro Sinister Six a tomu filmu tím de facto podepisuje ortel smrti, leccos ale tentokrát zachraňují Zimmer s Pharrellem a zatraceně osudové finále ve věži, ze kterého mi běhá mráz po zádech doteď. Navíc to vylepšuje dojem z otřesné jedničky, což bylo to poslední, co jsem tehdy v kině čekal. Za mě výrazné zlepšení a trochu zklamání, že Garfield nedostal alespoň ještě jednu šanci. Naštěstí to pro všechny vyšlo tím nejlepším možným způsobem. (: ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A jsme tam, kde jsme byli. První Emejzing spájdrmen vlil do srdcí všech mentálně nenarušených dospělých naději, že lze točit i otřepané homixy vcelku s grácií a bez zbytečně trapných až debilních homokudrlinek pro assbookovou degeneraci. Marně. Druhý díl je již opět tím starým hnusným Disgasting spájdrgejem jako od Rejmiho. Původně příjemného Gárfilda puberta znetvořila do nesympatického jelimana, jeho dívka je hnusná šišlavá kráva a nechápu, jak se taková zrůda mohla dostat před kameru a místo toho nadále nevytírá ve studiu hajzly. Někteří zdejší zavilí masturbanti ji sice velkohubě prohlašují za sexy, ale ti by nepohrdli čímkoliv želatinové konzistence s alespoň přibližnou tělesnou teplotou. Čímkoliv, klidně i čerstvě exhumovaným. A děj? Děj se co děj, totálně zkopírovaný Semův patetický rektobol. No, dotrpěl jsem to až do konce a teď mám hrozný strach, že se ráno probudím a budu mít na nose obří jebák nebo strašnou chuť na Žorže Klúnyho. ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Težko říct, co to bylo. Ale k filmu to teda mělo sakra daleko. Jestli někdo považuje přes 2 hodiny nesmyslnýho a na sebe tupě, bez struktury naházenýho hnoje za film a ještě k tomu dobrou zábavu, tak mu trochu závidím. Já se chtěl u Kafky (a vůbec všech "sofistikovaných" metafor a pomrknutí), nekončícího střídání nálad a hlavně u čehokoliv s lobotomizovaným Garfieldem zabít. Což, pravda, bylo skoro furt. P.S.: Akce je přehledná? Who cares, když je vystavěná na totální demenci toho, co by se po vypáčení obou očí a mozku dalo nazvat "děj". ()

Galerie (321)

Zajímavosti (51)

  • Scéna, v níž Peter Parker (Andrew Garfield) a Harry Osborn (Dane DeHaan) házejí po vodě žabky, se podobá známé scéně s házením žabek z filmu Kronika (2012), kde Dane DeHaan ztvárnil hlavní roli. (romajz15)
  • Film byl vyroben společností Sony, tudíž se v něm vyskytuje hned několik telefonů Xperia od Sony Mobile. Jeden ze starších modelů vlastní sám Peter Parker (Andrew Garfield), při scéně na Times Square si zase lze na elektronickém billboardu všimnout reklamy na mobil a tablet s označením Z. (MatyM)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

V Sony chystají další pavoučí spin-off

V Sony chystají další pavoučí spin-off

23.03.2017

Minulý týden jste se dozvěděli, že dostane vlastní film Spider-Manův protivník Venom, a teď tu máme další projekt, který má rozšířit nový pavoučí vesmír. Scenárista Chris Yost (Thor: Ragnarok) dostal… (více)

Venom se znovu chystá do kina

Venom se znovu chystá do kina

17.03.2017

Vesmírný symbiont, který „posedne" Spider-Mana a posléze se stane jeho velkou nemesis, už byl na velkém plátně dvakrát. V závěru pavoučí trilogie od Raimiho jste ho určitě viděli, na konci Amazing… (více)

Reklama

Reklama