Reklama

Reklama

VOD (1)

Hollywood o něj nestojí a talentovaný Rudy Ray Moore se proto vydá vlastní cestou. V roce 1975 natočí pro černošské publikum film Dolemite. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy je zpět a po nevím kolika letech (nebo možná desetiletí) hraje ve filmu za který se nejen nemusí stydět, ale může na něj být hrdý. Úžasná retrostylizace, vypiplané kostýmy a téma filmu ve filmu, všechno mě zkrátka bavilo. Eddie, jen tak dál. Policajta v Beverly Hills 4 se sice pořád trochu obávám, ale po tomhle filmu o poznání méně... P. S. Jedině v originále s titulky, český dabing to dost zabíjí... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Eddieho Murphyho jsem neviděl ani nepamatuji, takže na jeho Comeback jsem byl zvědav a jedná se o slušný životopisný černošský film vycházející z blaxploitationu Dolemite ze 70.let. Hlavní hrdina se živí jako stand up komik a zpočátku se mu příliš nedaří, ale jakmile vyslechne vtipné historky místních bezdomovců, tak je upraví, vydá za svoje a vzniká z toho nečekaný hit a honba za slávou. Z herců potěší určitě i Wesley Snipes či Keegan-Michael Key a v menších rolích se zde mihne Snoop Dog či Chris Rock. Film je vtipný především v Angličtině, takže obávám se že dabing ani titulky příliš nepomohou ( rýmy v titulkách nesedí). Já se nečekaně bavil. 80% ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Byť sa Dolemite spomínal aj na oscaroch, okolo nás presvišťal bez pozornosti, ktorú by si zaslúžil. Tak som prišiel ľudí z friendlistu trochu popostrčiť. Takže hele, scenáristi Ľud vs. Larry Flynt natočili podľa skutočného príbehu černošský Disaster Artist, a bez preháňania, u mňa je to asi najlepší Murphy. Respektive top 3 (spolu s Bowfingerom a Doživotím). A furt mi teraz hraje v smyčke hlavou slovo motherfucker. 85% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Z ktorej sku*venej planéty sem spadol?!“ Žiadne „dolemitovky“ som v živote nevidel, ale toto ma bavilo. K štyrom hviezdičkám tomu niečo chýbalo, ale Eddie to zachraňuje, viacero scén je skvelých (sexuálna scéna, kaluž), dokonca Wesley Snipes je super (ale má o dosť menšiu rolu, než som čakal) a každý, kto má rád filmy o natáčaní filmov (napr. Disaster Artists, Ed Wood alebo ostatne aj Trhák pána Bowfingera s Eddiem), tak si túto jazdu užije. Bolo to trochu vážnejšie, než som čakal, ale paradoxne napokon aj to hodnotím viac kladne, než negatívne. Fakt som sa bavil. Ale ako vravím – niečo, neviem čo presne, tomu chýbalo. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

O Rudym Ray Mooreovy jsem věděl jen díky videu o filmu Petey Wheatstraw od Red Letter Media, takže jsem nijak zvlášť informován nebyl, i to jedno video ale stačilo k tomu, aby ve mě vzbudilo zájem o shlédnutí tohohle filmu a musím říct, že jsem si ho moc užil. Eddieho Murphyho jsem asi v žádné lepší roli neviděl (celkově jsem ho asi neviděl v moc rolích) a i zbytek hereckého ansámblu je super... Jinak je to docela obyčejný, ale velice vtipný a sympatický biopic. BTW: Snoop Dogg je letos v samých dobrých filmech, zajímavé... (ok, ve dvou dobrých filmech) Slušných 8/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama