Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Štandardný military akčniak v ktorom si parta Iráčanov vyšla na špacírku po polorozpadnutom meste a sem tam sa pripletie do prestrelky so zákernými Islámskymi fanatikmi. Technická stránka je ok. Prestrelky sú v takom tom realistickom štýle s dôrazom na nejakú zmysluplnú taktiku. Členovia komanda majú napriek skratkovitosti akú takú charizmu a tak sa mi úplne neplietli. Má to krátku stopáž, ledva 90 minút bez titulkov. Proste taká typická béčková produkcia Netflixu, ktorá na top filmy tohto žánru nemá. Kto má rád tento typ filmov, tak by mal byť celkom spokojný, ale moja šálka kávy to nieje. 4/10. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Mosul, Irak. Po ťažkých bojoch sa konečne začínajú obracať sily proti ISIS. Na čele vojny proti ISIS stojí elitný tím SWAT Ninive, ktorý vedie major Jasem. Po tom, čo do svojich radov naverbujú mladého policajta, sa vydávajú na nebezpečnú misiu. Potiaľto fajn. Veľa prachu, špiny, všade číha nebezpečenstvo, nedôvera, deti potulujúce sa ulicami. Bezútešné prostredie, ktoré dokonale vystihuje, čo prináša vojna. Nesadlo mi však „konečné riešenie“ – forma odmeny pre tím SWATU. Možno logické, lebo – čo vojakom najviac chýba... Ale nedostalo sa mi vyriešenia podstaty problému. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Vidět 10ti minutový kraťas na YouTube, vím jistě, že bych chtěl okamžitě celý film. Chtěl bych ho proto, abych se seznámil s postavami, se záměrem, příběhem a vším co k tomu patří. S tím vším se ale bohužel neseznámíte. MOSUL je totiž řemeslně dost fajn. Když sledujete herce v akci, říkáte si, že přesně takhle by to nejspíš mohlo vypadat. Perfektně koordinovaná jednotka. Sem tam někdo padne, někdo se zraní. Nejsem žádný znalec, ale zvuk mi přišel hodně realistický. Vše to sedí. Jenže je to až neskutečně neosobní. No a já jsem člověk, co na film kouká kvůli emocím. Tady jich bylo přesně nula. 60 procent za řemeslně výborný, ale jinak vlastně zapomenutelný válečný film. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pre mňa pomerne príjemné prekvapenie bez zvyčajného politického podtextu, konflikt v Sýrii vykreslený v celej svojej nezmyselnosti so zbytočnými stratami na ľudských životoch ľudí všetkých vierovyznaní so síce prehnaným hrdinom, ale vojnové filmy sú aj o tom. Váhal som medzi troma a štyrmi hviezdičkami, nakoniec práve odosobnenie režiséra sa od akejkoľvek korektnosti a hľadania príčin rozhodlo že hodnotím zhovievavejšie ako inokedy. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

V životě by mě nenapadlo, že si někdy pustím válečný film v arabštině. Mosul je velmi autentický snímek, který poměrně věrně zobrazuje hrůzu a utrpení vojáků, ale i běžných obyvatel Iráku. Irácká jednotka SWAT Team, bojující v ruinách města Mosulu s bojovníky Islámského státu, působí dost věrohodně, po herecké stránce je na tom tedy snímek dobře. Děj má trochu pomalejší tempo, nejvíc mě asi bavil začátek, který má pořádné grády a rovnou diváka uvrhne do pořádné akce. Jinak se dočkáme spíše menšího množství přestřelek, nicméně nutno uznat, že jsou velmi dobře natočené. Tvůrcům se povedlo navodit velmi drsnou, místy dost smutnou atmosféru, dopomohlo tomu věrohodné vyobrazení zničeného města a ta všudypřítomná beznaděj. Příběh mi však přišel hodně nelogický, hlavní pointa pro mě byla velkým zklamáním, stejně jako ne moc povedený závěr. Také mě trochu mrzí, že ve filmu není ani jedna jediná výrazná postava, ať už kladná nebo záporná. Ve výsledku se tak jedná o nenáročné, ale dobře natočené válečné drama, jehož největším plusem je atmosféra, kamera a snaha o co největší reálnost. 6/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Již od počátku natáčení bylo členům štábu, ponejvíce hercům Suhail Aldabbach (velitel) a Adam Bessa (policista), vyhrožováno smrtí z řad ISIS. Šlo o videa a různá zlá vyjádření. Film se tedy natáčel za přítomnosti bezpečnostní agentury a byla použita přísná bezpečnostní opatření, například ze scénáře byly vyjmuty všechny zmínky o ISIS. Zdroj výhružek na adresu Adama Bessa byl vypátrán v Turecku. (mnx)
  • Na jednom vozidle Hummer jednotky S.W.A.T je instalován předválečný československý kulomet vz. 37. (SsgtJira)
  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)

Reklama

Reklama