Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

zigíš 

všechny recenze uživatele

Není to coming of age, ani válečný, generační patrně taky ne, co to je ? Bizarní kočkopes bratří co po Avengers:End Game došli pocitu, že jsou králové světa. Chladný film prostý veškerých emocí koncipují div ne jako epos (s prologem o pěti kapitolách a epilogem) kterak opovrženíhodný white trash junkie k prozření přišel. Ale současná roztěkaná generace si v něm jistě něco najde. Možná vstoupí do armády nebo začne brát drogy, co já vím, záleží na tom co jí přijde víc cool. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Snímek mě hned napoprvé zasáhl. Jak se z mladé krásné zamilované dvojice, stane, že jsou za pár let trosky. Film se úplně nesnaží ukázat na někoho prstem a nechává na divákovi, aby rozhodnul. Netlačí do jasných odpovědí a rozsudků. Plyne si svým tempem. Nesnaží se, za každou cenu šokovat, nebo něčemu podlézat. Má svou hrdost a kráčí si v klidu dál. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Knižnú predlohu neviem posúdiť, ale filmová verzia Cherry disponuje scenárom, ktorý je až príliš rozlietaný na všetky svetové strany a ani rozdelenie do kapitol tým pádom nerieši primárny problém - že ide o nesústredenú záležitosť, ktorá chce až urputne rozprávať o všetkom. Miestami som mal pocit, že by asi veľmi chcela vzdávať hold Scorsesseho klasikám, ale ako taký tvar by jej dokázali dať iba skutočne ostrieľaní režijní veteráni s o niečo väčšími skúsenosťami v danom žánri. A to Joe a Anthony Russoo aspoň zatiaľ nie sú. Výsledok totiž pôsobí, ako niečo od Michaela Baya - formálne takmer bezchybné a s množstvom vizuálnych nápadov, ale v prípade takto komplexného príbehu to ani náhodou nestačí. Nehovoriac o istom mrhaní talentom Toma Hollanda, ktorý by si zaslúžil zažiariť v lepšom filme. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Komentator neunavne komentuje vsechno co vidite na obraze.Pribeh je to obycejny,nicim zvlastni. Proto ho asi tvurci ozvlastnuji napriklad pohledem do konecniku hrdiny.Emili je neustale empaticka az pusobi nerealne. Uvital bych vic informaci o hrdinove minulosti.Postupne se tu stridaji ruzne zanry.Teen romance,armadni a socialni satira a detektivka.Zaver je az sentimentalne prepaleni.Jestli bylo cilem zamyslet se nad soucasnou epidemii drog v USA ,tak film vyzniva dost plose naprazno. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Russoovci si po megahitu Endgame a před nejdražším filmem Netflixu Gray Man vyzkoušeli natočit něco divácky mnohem méně přístupného pro streamovací službu, která sice může rozhazovat penězi, fanouškovskou základnu má ale stále zanedbatelnou. Cherry je rozvleklé drama, které střídá pozoruhodné pasáže s až uspávajícími, má ovšem v rukávu úžasného Hollanda a precizní hudební podklad. A pokud bude Apple do budoucna dávat zelenou takhle alespoň technicky promakaným flákům, budu (v případě, že si zrovna koupím nějakou novou Apple hračičku a budu mít službu na rok zadarmo) u toho. [viděno na Apple TV+ 23.10.2021] ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Ohio, Saudské Arábii a Maroku. (Kuzmik)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)
  • Film je založen na stejnojmenné částečně autobiografické knize, kterou její autor Nico Walker napsal během doby, kdy si odpykával několikaletý trest ve vězení za sérii bankovních loupeží. (oli009)

Reklama

Reklama